Jump to content



Prescott Voltage


aris-the-wild-tweaker

Recommended Posts

Ποσο ειναι το κανονικο voltage για ενα Intel Prescott@3ghz?1.4V?Πηγα σημερα σ'ενα φιλο με Prescott και δοκιμασαμε λιγο αλλα το Voltage ηταν ~1.35.Φτασαμε στα 3.25ghz σταθερος και temp 55 max(ASROCK μητρικη που δειχνει μαλλον παραπανω).Ισως θελει overvoltage για να ανεβει?Για Ιntel μεχρι ποσο ειναι ασφαλεις με καλη αεροψυξη?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα εχουν κυκλοφορησει και prescott που γραφουν 1.2...για κανονικο voltage. Παντως σε εκεινη την περιοχη παιζει η ταση (1.4@3.0 E0 που εχω εγω). Η δουλεια ειναι γνωστη για να ανεβει. Δεν σε ενδιαφερει η κανονικη ταση. Δεν υπαρχει κανονικη ταση. Υπαρχει η ταση που θελει για να πιασει τα MHz τα οποια μπορει με την ψυξη που του εχεις δωσει. Αφου θελεις να το ανεβασεις... ανεβασε το. Αν χρειαστει ταση, θα... στο πει με ενα ωραιοτατο "freeze".

Link to comment
Share on other sites

Καλα ειναι, απο 1,32 μεχρι 1,45 παιζει.

Δοκιμασατε και δεν ανεβαινει αλλο? Ασφαλεια εννοεις θερμοκρασια η volts?

Εννοω ποσα Volt ειναι ασφαλη?Μεχρι 1.55?Και απο θερμοκρασιες εχω ενεργοποιημενο το thermal throtlnig@70C γιατι φοβαται ο φιλος μου μην υπερθερμανθει.Ειναι ενας CO revision.Λετε για αυτο να μην ανεβαινει τοσο?

Και για θερμοκρασιες καλα ειναι max 55C για prescott και μαλλον να λεει παραπανω η μητρικη?

Ποιο προγραμμα ειναι το καλυτερο για burn-in - stability test για pentium?Το prime δεν ξερω πως να το ανοιξω δυο φορες.Χρησημοποιω το καβουδηστηρι με τα σχηματα Χ2 φορες ανοιχτο.

Link to comment
Share on other sites

Oλα αυτα που ρωτησες θα τα βρεις εδω στον "Οδηγο αναφορας"

Προτεινω το προγραμμα του DarthMoul ειναι ο,τι το καλυτερο για ελεγχο ευσταθειας σε Intel κι ας λεει ο καθενας οτι θελει δε με ενδιαφερει τελος...

Αναβει και το ΗΤ στο προγραμμα αυτο τεσπα αν θες σωνει και καλα να μην το βαλεις χρησιμοποιησε το Stress Prime2004 που ειναι παραλλαγη του Prime95.

Εδω ειναι το thread και θα το κατεβασεις απο εκει.

Για καφτιρια και τα συναφη θα δεις το thread μου "Επικινδυνα πειραματα σε AMD/Intel" οπου ανεφερα πως πηγε το καψιμο κλπ..

Το link ειναι στο 2ο ποστ του "Οδηγου αναφορας".

Oσο για το αν κανει καψιμο στον επεξεργαστη το Prime95 και τα συναφη θα ελεγα οχι.

Στις μνημες το MemTest + τα blends FFT των StressPrime κλπ κανουν δουλεια βεββαια LOL Greek στις μνημες εχει αποτελεσμα το καψιμο και μαλιστα ορατο στους επεξεργαστες οχι τοσο θα ελεγα ελαχιστο εχει και κυριως το κανεις για να ριχνεις το Vcore κι ειδικα σε στοφες οπως κι αυτος LOL..

Δεν εχουν σταθερο εργοστασιακο Vcore τεσπα 1.4V μπορεις να το θεωρησεις οτι ειναι.

Αυτα γιατι δεν πολυασχοληθηκα με Intel...

Link to comment
Share on other sites

Eπειδη ειναι και CO revision ειναι λογικο να υστερει σε θαρμοκρασιες καθως και σε ανοχες καθως ειναι απο τα πρωτα stepping των prescott οποτε δυστηχως μην περιμενεις πολλα.

Μεχρι 1.5 καλα εισαι και οι θερμοκρασιες ειναι καλες αρκει να μην ανεβουν κι αλλο, πιεσε τον, αλλα αργα και σταθερα.

Λογω του οτι δεν εχω δει το stability tester του Darth, σου λεω να χρησιμοποιησεις το Prime95 που το ψηνει μια χαρα.

Link to comment
Share on other sites

To S&M δεν κανει καλη δουλεια για Ιntel cos of Intel FPU is for Lex.. :077:

Ο SysTester θελει παραμετρους διαβασε τις οδηγιες του DarthMoul τις αναφερει μια χαρα στο thread μην επαναλαμβανω τα ιδια κι εδω..

Κι εγω εχω κανει εκει 1000 screen captures...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.