Jump to content


Επείγον: Τοποθέτηση 7000 zalman


fonzi

Recommended Posts

Επειδή το έχω όλο λυμένο και πρέπει να το τελειώσω σήμερα:

Εχω να βάλω μια ζαλμαν 7000 χάλκινη στη μητρική msi rs480. H zalman γράφει ότι πρεπει να χησιμοποιήσουμε τη δική της βάση στήριξης πίσω απο τη μητρική και να βιδώσουμε την 7000 πάνω σε κάτι χάλκινες προεκτάσεις μπροστά.

Ομως η μητρική έχει ήδη σιδερένια βάση ενίσχυσης πίσω απο τη βάση του επεξεργαστή και μπροστά πλαστικό πλαίσιο που οι βίδες του έρχονται ΟΚ με την 7000. Μόνο που από ότι βλέπω η 7000 τοποθετείαται ίσως λίγο ψηλότερα έτσι.

Τι να κάνω; Να ξηλώσω τη σιδερένια βάση και να βάλω την πλαστική της ζαλμαν; Η να αφήσω ως έχει και να βιδώσω κατευθείαν τη ζαλμαν στις βίδες που είχε η μητρική για την μαμα ψύκτρα;;

Link to comment
Share on other sites

Η 7000 έρχεται μαζί με έναν fan controller που προφανώς αυξομειώνει την τάση που περνάει.

Το χτησιμοποιείτε αυτό ή να την συνδέσω κατευθείαν πάνω στη μητρική και να αφήσω την μητρική να ελέγχει τον ανεμιστήρα της;

Link to comment
Share on other sites

ειναι καθαρα θεμα προτίμησης, εαν εμπιστεύσε τη μητρικη σου βαλτο στη μητρικη και χρησιμοποίησε το speedfan για να ελεγχεις τις στροφες.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν παίρνω 36 βαθμούς cpu & system.

Μου δείχνει απο bios ότι η ζαλμαν δουλεύει στις 2000 στροφές. Εκεί δεν ακούω τίποτα με ανοιχτό κουτί.

Αλλάζω τις τιμές στο bios για min, med, max fan speed temp αλλά δεν βλέπω αλλαγή στις στροφές της ζαλμαν.

Επίσης παρατηρώ ότι υπάρχει επιλογή για το voltage που αντιστοιχεί σε min, med, max fan speed αλλά το μαξ που μπορείς να ορίσεις σε 16δικό είναι 3F. Δηλαδή 63 δεκαδικό. Εννοεί 6,3 volt;

Μα η ζαλμαν παίζει κανονικά απο 5-12volt.

Μπερδεύω κάτι;

Οσο για το γιατί λέω να την έχω χωρίς το fan control της ζαλμαν είναι για να ελέγχεται απο τη μητρική εφόσον ενεργοποιήσω το cool and quiet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.