Jump to content



Πως μπορω να "πειραξω" το vcore του Αθλώνα μου?


spysoumi

Recommended Posts

Κοιταξε στο bios να δεις αν υπαρχει καποια επιλογη αν και με το συγκεκριμενο mobo δεν νομιζω να εχει αλλαγη vcore... Ειχα το ακριβως επομενο μοντελο της μητρικης σου καποτε αν θυμαμαι καλα... Για default καλο ειναι! Επισης αν κανεις o/c δεν εχει pci/agp locks...

Link to comment
Share on other sites

O/c = overclocking. Στην συγκεκριμενη μητρικη καλο θα ηταν να μην εκανες... Λογο του οτι μπορεις να εχεις καποιο hard disk corruption και θα χρειαστεις format μετα... Βρες αν ειναι καποια μητρικη απο κανα stock house με 30€ το πολυ με nforce2 chipset και θα εισαι μια χαρα! Ο επεξεργαστης σου με πυρινα Palomino ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Χρονια τωρα οι πολλαπλασιαστες των CPU ειναι κλειδωμενοι.Απο την εποχη του CELERON στα 266ΜΗz.Το μονο που μπορεις αν κανεις ειναι να ανεβασεις τη συχνοτητα του διαυλου της μνημης(αν γινεται και αυτο).Οπως και αν εχει παντως, πρεπει να δεις μεχρι που μπορει να φτασει η CPU(μεχρι το σημειο που θα εχεις ασταθειες).Επισης μια συγχρονη CPU εχει 10 χρονια ζωης σε all day work.Με overcloking, τη μειωνεις σε 4-5 χρονια.Μηπως να το ξανασκεφτεις???

:119: :094:

Link to comment
Share on other sites

Χρονια τωρα οι πολλαπλασιαστες των CPU ειναι κλειδωμενοι.Απο την εποχη του CELERON στα 266ΜΗz.

O athlon για μεγαλο διαστημα ηταν ξεκλειδωτοι προς τα πανω... Ορισμενοι Ρ4 βγαινουν με καποιους πολ/στες "ανοικτους"

Επισης μια συγχρονη CPU εχει 10 χρονια ζωης σε all day work.Με overcloking, τη μειωνεις σε 4-5 χρονια.Μηπως να το ξανασκεφτεις???

αν σκοπευει καποιος να κρατησει τον επεξεργαστη του >4 χρονια ισως θα επρεπε να το ξανασκεφτει.. Σε αντιθετη περιπτωση δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα....

Link to comment
Share on other sites

Μα σκεφτομαι να παρω Α64 3000+ και πανω και θελω να ψηλοπειραξω τον αθλωνα ΧΡ και γιαυτο ρωταω. Παντως ευχαριστω παιδια. και κατι ακομα, αν βαλω αλλο BIOS??? Θα ειναι ξεκλειδωτο?

Link to comment
Share on other sites

Οι Palomino δεν φημηζονται για το o/c τους! Παντως ο multi ξεκλειδωνει με ενα modaki πανω του... Αν θες τη γνωμη μου καλυτερα να μην παρεις mobo τωρα απλα περιμενε καλυτερα και οταν μπορεσεις κανε ολικη αναβαθμιση αν σου χρειαζεται... Για να τον ξεκλειδωσεις τον multi εφοσον ειναι κλειδωμενος πρεπει να γεφυρωσεις τα πινακια που δειχνει η φωτο! Εκει που λεει L1 τα 5 πανω με τα 5 κατω αφου μωνωσεις το κενο αναμεσα. Φωτο

Link to comment
Share on other sites

Πως μπορω να "πειραξω" το vcore του Αθλώνα μου? Το συστημα ειναι στην υπογραφη. Ευχαριστω.

Με pin-mod

http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/pinmod/amd_pinmod.html

Αλλά σκέψου το καλά....θα έχεις να αντιμετωπίσεις αρκετά υψηλές θρμοκρασίες....και επιπλέον να θυμάσαι ότι οι AMD και ειδικά οι Palomino...ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ σχετικά εύκολα.

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν γινεται.Πρεπει ειτε να εγκαταστησεις ειδικο κιτ αναβαθμισης μεταξυ cpu και mainboard ειτε να βραχυκυκλωσεις ενα κυκλωμα του.Παντως και τα δυο ειναι επικινδυνα .Οποτε αστο οπως ειναι.

Link to comment
Share on other sites

μπορεις να δοκιμασεις καποιο software και να πειραξεις απο εκει λιγο fsb...μερικα απο αυτα κρατανε κλειδωμα σε διαυλους εκτος cpu...η δικη μου qdi παντως δεν δεχεται τετοια προγραμματα...δοκιμασε το softfsb στο link...http://www.majorgeeks.com/download434.html

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου παίξε αλλά μόνον για το παιχνίδι. Δεν πρόκειται να πάει πουθενά ο παλομίνος . Άντε το πολύ πολύ στον ΑΔΗ. Εδώ Τ-ψωμήδες Β και δεν ανεβαίνουν όλοι. Χαλάρωσεμ πιες δυο ποτά ,κάρφωσε όλο το ρεύμα και έλπιζε για το καλύτερο.

Πάντως

"...για δες καιρό που διάλεξες για να υπερχρονίσεις,

τώρα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.