Jump to content



Προβλημα epson


teodgeor

Recommended Posts

καλημερα σας , διαβασα στο site για καποια προβληματα εκτυπωτων αλλα δεν πολυκαταλαβα. εχω ενα προβλημα με τον epson stylus c64, ξερω σιγουρα οτι εχει μελανη (μαυρη) σχεδον γεματη (30 σελιδεσ περιπου εχω τυπωσει, αυτο μετα απο μερικους καθαρισμους μου βγαζει οτι θελει αλλαγη η μαυρη και δεν με αφηνει να τυπωσω. τα εγχρωμα ειναι ενταξει γεματα. υπαρχει λυση; ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Βλακείες της Epson ίσως.

Όλοι οι Epson έχουν ένα smart ( στα Ελληνικά: χαζό μέχρι αηδίας ) chip το οποίο ελέγχει την ποσότητα μελάνης μέσα στα catridges. Αν τώρα κάποιο cartridge σχεδόν αδειάσει ( διότι ποτέ δεν αδειάζουν - πάντα μας κλέβουν και εκεί οι κατασκευαστές ) απλά δεν σε αφήνει να τυπώσεις.

Επίσης να σου επιστήσω την προσοχή στο ότι όποτε ανάβει ο εκτυπωτής ενώ ήταν σβηστός για κάποιο χρονικό διάστημα π.χ. 2 μέρες κάνει και έναν mini καθαρισμό στις κεφαλές σπαταλώντας ΚΑΙ με αυτό το τρόπο μελάνι.

Υπάρχει λοιπόν η περίπτωση είτε το chip να λέει χαζομάρες είτε να έχει αδειάσει όντως το catridge με τον καιρό έστω και αν δεν έχεις κάνει πολλές εκτυπώσεις είτε να παίζει κάτι άλλο.

Για την πρώτη περίπτωση πιθανόν μπορεί να σε βοηθήσει κάποιο πρόγραμμα που κάνει reset το chip ώστε αυτό να νομίζει ότι τα catridges είναι γεμάτα.

Έχει ξανά αναφερθεί στο forum αν και δεν θυμάμαι που ακριβώς.

Αν κάποιος έχει πρόχειρο link ας το δώσει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.