Jump to content


Ελαιόψυξη! Και όμως αληθινό


BloodyHeaven

Recommended Posts

Να πρωτοποριακό σύστημα ψύξης εντελώς αθόρυβο δίχως ανάγκη για blocks, αντλίες ψυγεία.... Τι μπορεί να είναι? Η ελαιόψυξη.... Μοιάζει απίθανο και όμως χρήση λαδιού μηχανής 15w40 και έτοιμη η ψύξη σας... Δείτε περισσότερα στο ακόλουθο link

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς :038: έχει φτιάξει ένα δοχείο απο plexi και έχει βουτήξει όλα μέσα εκτός του psu βέβαια η θερμοκρασίες είναι σχετικά υψηλές αλλά αν λάβει κανείς υπόψιν ότι το σύστημα δουλεέυει ΧΩΡΙΣ καμμία ψύξη (αφού έχει αφερέσει όλους τους ανεμηστήρες) τότε οι θερμοκρασίες είναι ικανοποιητικές αν προσθέσει ανεμηστήρες να κρυώνουν το λάδι τότε μιλάμε για ένα σύστημα ψύξης σχεδόν αθόρυβο χωρίς απώλιες μακροχρόνια (μιας και το λάδι και η σύσταση του ύπο αυτές τις συνθήκες μπορεί να κρατήσει χρόνια)

Link to comment
Share on other sites

μα γιατί τόσος ενθουσιασμός, για 486 μιλάει το παιδί ότι έχει μέσα τι ψύζη να θέλει. Αν πραγματοποιήσει αυτό που λέει για τον PIIΙ η θερμοκρασία από το λάδι θα πρέπει να πάει κάπου, κατι παραπάνω από σκέτο λαδάκι θα χρειαστεί για να μην αρχίσει να βράζει

Link to comment
Share on other sites

Η Suzuki δεν επέμενε επί σειρά ετών σε ένα ιδιόρυθμο σύστημα αερο-ελεόψυξης για κάποιες μηχανές της (κάτι GSX-R αν θυμάμαι καλά) χωρίς καθόλου ψύξη από νερό?

Βέβαια είχαν τεράστιο ψυγείο λαδιού και 2πλάσια χωρητικότητα σε λάδι (8 ή και παραπάνω λίτρα).

Αν δούλευε σε μοτοσυκλέτα (και δη επιδόσεων) γιατί να μην δουλέψει και σε PC?

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάτε ότι με τον 486 ήταν απλά το πρώτο βήμα για πείραμα επιπλέον μην ξεχνάτε ότι ψύχει δίχως ανεμηστήρια mobo cpu και vga .... Ας δούμε τι θα κάνει με τον π3 και π4 και τότε μιλάμε συνολικά

Link to comment
Share on other sites

Μια μητρικη βοτυτηγμενη σε ενα "ενυδρειο" λαδιου δεν νοειται υπολογιστης για μενα, οπως και ο σκελετος ενος αυτοκινητου με τις ροδες του δεν νοειται αυτοκινητο αν με καταλαβανεται και αυτο αφορα και αλλες x-treme μεθοδους ψυξη, αλλα επειδη αν εκφρασω αποψη περι αυτου θα ξεφυγουμε απο το θεμα, ας πω οτι γουστα ειναι αυτα.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα ειναι πολυ "αβολος" τροπος για να ψυξεις τον υπολογιστη σου.Δηλαδη εγω που ολη την ωρα τον σκαλιζω αν το εφαρμοζα αυτο θα εκανα 3 φορες την μερα μπανιο.Απο την αλλη ομως ειναι πρωτοτυπη και εξυπνη ιδεα, μπραβο στο παιδι :D

Link to comment
Share on other sites

Αν δούλευε σε μοτοσυκλέτα (και δη επιδόσεων) γιατί να μην δουλέψει και σε PC?

Και τα διαστημικά λεωφορεία καίνε κυροζίνη. Αρα απο άυριο θα βάζω και στο μηχανάκι μου να απογειώνομαι μετά τα λιμανάκια στην μικρή ευθεία. AnotherOne bites teh dust :083: :042: :115:

Link to comment
Share on other sites

Καλο!!! Απορω ομως πως δεν εχει προβλημα με τα κυκλωματα.. Σε περίπτωση που το λάδι ψύχετε από κάποιο ψυγείο με αντλία τότε λετε να έχει καλύτερα αποτελέσματα από το κλασικό water-cooling???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
πολλα εξοδα γιατι λογικα η αντλια που θα κινει το λαδι θα ειναι σχετικα ακριβη...ειναι πιο πιχτο το λαδι απο το νερο

Μπάάάά... θα πάρει το μίξερ της μαμάς και θα το κοτσάρει επάνω. Μετά θα ρίξει 3 αυγά(που θα έχει κλέψει απο το γειτονικό κοτέτσι όπως λέει και ο τσελεμεντές του διάσημου σεφ αλμπάνη ελαφροχέρι) και τέλος 1 κιλό αλέυρι φαρίν up.... Σε συνδιασμό με επεξεργαστή τύπου microwave ακα Preshot θα έχουμε σε καμια ωρίτσα με 1μιση ωραιότατα κουλουράκια (προσοχή ΔΕΝ είναι νηστίσιμα) :118:

αμα ομως μπουνε 3-4 χαλκινοι σωληνες οι οποιοι εχουν νερο μεσα στο κουτι? Θα αποροφουν την θερμοτητα

+ τους χαλκινους σωλήνες θα τους ψύχουμε με χρήση peltier και chiller με συμπιεστή aspera και μίξη αερίων r410 και r407 για max αποτελέσματα... :069: :035:

(το condenser με τι θα το ψύχουμε? :021: )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.