Jump to content


64bit based pc configuration


fsbmaniac

Recommended Posts

παίζει ρολο με τα 64 bit η mobile η όχι ? για επεξεργαστή θα βάλω INTEL Pentium 4 640 (3,2 GHz) 64bit (σ775) και για mobile ’ΣΟΥΣ P5GD2 . το pc θα χρησιμοποιηθεί καθαρά για μουσική τεχνολογία και έχω την εξής απορία..τώρα πάνω θα μπούν χρ 32 bit τα κλασσικά δηλαδή..θα δουλεύουν όλα κανονικά ? οποός σε ένα σύστημα με το ίδιο cpu αλλα χορός 64 bit ? σε κάνα χρόνο όταν μπούν γιάτα καλά τα 64 bit θα μπορεί το cpu να ανταπεξέλθει στα προγράμματα ? εννοώ στην λειτουργία τους εφόσον υπάρχουν drivers όλα τα πάντα για 64 bit ? είναι καλή επένδυση για το μέλλον ? AMD μάλλον δεν θα κοιτάξω καν δεν θα ρισκάρω οποιαδήποτε ασυμβατότητα γιατί θα με κρεμάσουν ανάποδα μετά. η mobile έχει το chipset 915p είναι καινούριο σχετικά ? και ήρκει 6. Υποδοχές μνήμης: 4 x DDR-II DIMM sockets για Dual DDR2 600/533/400 non-ECC memory και μέχρι 4 GB. αυτό είναι καλο που έχει ddr 2 ? δηλαδή αν θέλω να βάλω τις normal μνήμες τις 400ares σε dual διάταξη δεν θα δουλέψουν ?ddr1 ενοοώ η μονο παίρνει ddr 2 ?

Link to comment
Share on other sites

ΗΜΑΡΤΟΝ ΑΔΕΛΦΕ. Ειπαμε βρε παιδια αλλα και τοση πλυση εγκεφαλου πια. Δηλαδη τι πιστευεις οτι θα πας να τρεξεις το προγραμμα σε Athlon και θα σου λεει δεν τρεχω γιατι ο επεξεργαστης σου δεν ειναι Ιντελ? Παντως αν ειναι να πας σε Ιντελ πλατφορμα τωρα παρε μητρικη με 945 ή 955 τσιπσετ ωστε στο μελλον να μπορεις να βαλεις και dual core επεξεργαστες. Το 915 που ρωτας υποστηριζει σαν τσιπσετ και τους 2 τυπους μνημης DDR1/DDR2 αλλα αναλογως τον κατασκευαστη υποστιριζετε απο την μητρικη ή ο ενας ή ο αλλος. Ριξε μια ματια στα στοιχεια της μητρικης και θα δεις τι τυπο μνημης παιρνει η μηρικη αν και αν θυμαμαι η ASUS καλα με το 915καλα παιρνει μονο DDR1.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε fsbmaniac,τα 64 bit ειναι μονοδρομος δεν αξιζει να παρεις 32 bit μηχανημα!!!

Εγω θα σου προτεινα πας σε amd και αυτο γιατι η εταιρεια εχει βγαλει την 4η γεννια 64μπιτων επξεργαστων βλεπε (α64 754,α64 939,α64 939 winchester,a64 939 venice) ενω η ιντελ μολις εβγαλε την πρωτη.Εγω ειχα p4 northwood και ελεγα οτι ειναι καλος οταν πηρα amd A64 socket (939) ειδα το φως μου!Το λεω σοβαρα.

Αν δεις στην υπογραφη μου αναφερω και μια πολλη καλη μητρικη.Με 250 ευρο θα εχεις ενα παρα πολυ γρηγορο συστημα.

ΑΜD Rules απο ενα προην Intelακια!!!

Link to comment
Share on other sites

Το οτι άλλαξε socket ή πυρήνα δε σημαίνει οτι άλλαξε γενιά. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί με τέτοιες "βαριές" λέξεις όπως "γενιά"

Ο επεξεργαστής τα ίδια πράγματα εκκτελεί. Τον ίδιο κώδικα μπορεί να τρέξει. Τα βασικά σημεία του όπως τα το ΗΤΤ, τα 64-bit και το οτι διαθέτει IMC παραμένουν ίδια. Άλλωστε x86 ήταν, x86 παραμένει. Ότι έχει γίνει από την πρώτη παρουσίαση του Hammer ήταν βελτιώσεις, όχι αλλαγή γενιάς.

Link to comment
Share on other sites

Τέλος πάντων ίσως το νόημα να ήταν ότι η ΑΜΔ έχει δουλέψει την 64 λογική λίγο πιο σοβαρά από την ΙΝΤΕΛ. Η ουσία είναι ότι αυτόν τον καιρό πραγματικά πρέπει να σου δέσουν τα μάτια ,να σε βάλουν σε μια αποθήκη με επεξεργαστές και να είσαι πολύ γκαντέμης για να πέσεις σε ΙΝΤΕΛ. Ακόμη και τώρα η αγορά για όσους έχουν παλαιότερο σύστημα ,μιας συμβατής με Χ2 μητρικής και ενός μικρού βενετσιάνου θα δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα μόλις υπερχρονιστεί και οι Χ2 αργά ή πιο αργά (δεν το βλέρπω για γρήγορα) θα γίνουν οικονομικότεροι και θα δώσουν νέα πνοή στην πλατφόρμα του κάθε αγοραστή...

Link to comment
Share on other sites

παίδες sorry "αλλαεπειδη" εγώ τα πράγματα τα βλέπω καθαρά από χρηστική πλευρά η amd καλή είναι για ένα pc για παιχνιδάκια και internet. πας να βάλεις πάνω μια κάρτα επαγγελματική ήχου κρασάρει το σύστημα γενικά στον τομέα πουά σχολούμε εγώ τα amd βλέπουν από χιλιόμετρα τα intel.και τα 64 bit έχουν ακόμα 1-2 χρονια μπροστά τους όλοι οι επεξεργαστές θα αλλάξουν κατά πολύ.τώρα αν έβγαλε η amd 64 bit για εντύπωση και μονο δεν μου κάηκε καρφάκη καλά καλά δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις παιδικές της ασθένειες και πέρασε στα 64.δεν λέω καλά είναι γρήγορα είναι αλλα αυτά τα chipset της είναι πολύ φιγουρατζίδικα όλο δυνατότητες και νεωτερισμούς είναι και μας αναγκάζει από fx55 σύστημα να πάμε σε intel 3.6 για να μπορέσουμε να δουλέψουμε.παρότι είχαμε στείλει email και μας είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με συγκεκριμένη κάρτα ήχου και "σιγκεκριομενη" ασυμβατότητα με την θήρα pci express.san επεξεργαστής είναι πολύ καλός ίσος καλύτερος από τους intel αλλα με τέτοια chipset τι να το κάνω ρε παιδιά ? μακάρι στο μέλλον να μου δώσει την ευκαιρία να μεταβώ σε amd για πάντα νομίζετε ότι θέλω τους intel ? αλλα όταν αγοράζεις κάρτα ήχου 1500 ευρώ μαμάκες δεν κανεις γιατί αν κανεις την πατάς όπως εγώ.και αυτό με τα 64 bit το ακούω εδώ και 2 χρονια και θα το ακούω για αλλα 2 μέχρι να υπάρχει 100 % υποστήριξη.πάντως η intel πιστεύω θα βγάλει κάτι πολύ καλο στα 64 bit το πιστεύω αυτό και θα περιμένω να δω.

σκέφτομαι να πάρο για τον φίλο τελικά 3.2 presccot-4gb μνήμη ddr 2 600 mhz και 1 raptor για τα windows και έναν scsi ultra 320 120άρει για αποθήκευση. αυτή η λύση έχει 40% καλύτερες eπίδοσης από ένα normal σύστημα 3.2 γιατί στην τελική τα ghz είναι μια απάτη μνήμη και σκληρός πρέπει να είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί για να αποδώσει ο επεξεργαστής. όταν βλέπω συστήματα με 3.6 και 3.8 με απλούς σατα πάνω προτιμώ το dell μου που έχει 2 skazi πάνω και πάει σφαίρα σε καθημερινή χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Ομολογω οτι με εστειλες. Δεν ηξερα οτι υπαρχει προβλημα εκει. ΕΠειδη ειμαι amd ανθρωπος. Τωρα δεν ξερω αν οφειλεται στον επεξεργαστη αλλα μου φαινεται λιγο δυσκολο να βγαλει κατι η εταιρια και οποιαδηποτε εταιρια και να ξερει οτι εχει προβλημα στον συγκεκριμενο τομεα και να μην κανει τιποτα.

Απο την αλλη θα πιστεψω τα γραφομενα σου φιλε μου και θα το ψαξω. 1500 καρτα ηχου!!!!!!!

Καλο. Τωρα τα τελευταια δεν τα σχολιαζω σκαζι δισκους βαζεις και σε ΑΜΔ. Οντως παιζουν ρολο αυτα που ειπες παντως.

Φιλικα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.