Jump to content



Να τον πιστευσω??


storm_xak

Recommended Posts

Πριν από καν "6μηνο" αγόρασα ένα καινούργιο pc και την πρώτη φορα που έτρεξε πρόσεξα ότι στην εισαγωγική οθόνη του BIOS έδειχνε το εξής αξιοθαύμαστο : η μνήμη σας είναι 400Mhz αλλα από διπλα έλεγε ότι το ρολοι τις μνήμης είναι χρονισμένο στα 200Mhz!!!! αμάν λέω τι έπαθαν οι μνήμες παίρνω τηλέφωνο τον πωλητη του λέω αυτό και αυτό καλά μου λέει θα πάρω τηλέφωνο την εταιρία και άμα ξέρουν θα μου πουν. Περνάνε 2 μήνες ούτε φωνή ούτε ακρόαση περνάω λοιπόν από το μαγαζί του και τι μου λέει : ναι πήραν τηλέφωνο και είπαν ότι έτσι είναι οι μνήμες σε αυτή την motherboard (K8N-Νέο-fsr) και με amd πάνω τις καλά του λέω ρε άνθρωπε γιατί δεν με κάλεσες γιατί εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω αυτό.

Μου λέει μην ανησυχείς και πάλι πρόβλημα να έχει δεν είναι πρόβλημα hardware και ούτε εγώ ούτε η εταιρία θα τις δεχτεί πίσω τις μνήμες.Κουφάθηκα!!! Για πείτε λοιπόν ρε παιδιά πως μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει με τις μνήμες μου και προτείνεται λύσεις σας παρακαλώ.

Aaaa και επειδή είμαι νέο μέλος συνχαρητήρια για το forum.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ο χρονισμός της μνήμης είναι 200Mhz αλλά επειδή είναι DDR (διπλού ρυθμoύ δεδομένων) η συχνότητά της γίνεται εικονικά 400Mhz. Επειδή είσαι νέος πρέπει να ρίξεις μια μελέτη (καλοκαιριάτικα!!!) σε κάποιους από τους οδηγούς που υπέρχουν στο φόρουμ. Θα λυθούν πολλές από τις απορίες που δεν έχεις εκφράσει ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Oντως ετσι...

Ακου τι θα κανεις για να δουμε μηπως κανουμε λαθος ομως...

Κατεβαζεις απο εδω το CPUZ : http://www.cpuid.org/download/cpu-z-129.zip

τρεχεις το προγραμμα κ πανε εκει που λεει memory.Αν λεει 200 mhz εισαι οκ ;)

Link to comment
Share on other sites

ΤΟρα σπαστικα παλι...

Μου λέει μην ανησυχείς και πάλι πρόβλημα να έχει δεν είναι πρόβλημα hardware και ούτε εγώ ούτε η εταιρία θα τις δεχτεί πίσω τις μνήμες

κατι τετοια λενε και μετα αντε να συγκρατηθεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Oχι ρε μαυτην την εννοια. Ετσι οπως το μετεφερε ο storm xak φαινεται οτι ο πωλητης δεν ηξερε και πολλα επι του θεματος! Αρα για να μην εχει κανα προβλημα και εκμεταλευομενος οτι ο πελατης ειχε προβλημα του πεταξε ενα...εμεις δεν στο αλλαζουμε ετσι κιαλλιως και τελειωσε.

Link to comment
Share on other sites

Ξερετε τι εγινε , αυτος ο πωλητης ασχετος με το αντικειμενο και οντας σπαστικοτατος αφοτου αγορασα το συστημα γιατι πριν το αγορασα ολα μελι γαλα. Και τςρα που το ανεφερατε ξερω για τις DDR αλλα πρεπει κατι αλλο να συμβαινει διοτι πηρα απο ενα φιλαρακι τις kingstone του και το bios τα εδειχνε ολα ρολοι γιαυτο προβληματιστηκα. Ευχαριστω παντος.

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε και λεμε μολις εκανα το cpu-z τεστ και μου εβγαλε DDR-SDRAM ====1024Mb===Single Channel====Frequency 201Mhz===FSB DRAM : CPU/10===CAS#LATENCY : 3 CLOCKS====RAS TO CAS DELAY 3 CLOCKS====RAS PRECHARGE 3 CLOCKS===CYCLE TIME(TRAS) 8 CLOCKS=====BANK CYCLE TIME(TRC) 11 CLOCKS=====DRAM IDLE TIMER 16 CLOCKS ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΔΩ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΠΙΣΗΣ PC3200(200Mhz) ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ Melco.

AYTA ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ OVERCLOCKING ΑΚΟΥΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ OVERCLOCKING ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΟΥΤΣΑ ΣΤΡΑΒΑ ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝΕΒΑΣΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!

Link to comment
Share on other sites

Ολα οκ ειναι...

Μη γραφεις με κεφαλαια, φαινεται σαν να φωναζεις:D:D. Επισης, μπορεις οταν θελεις, καθως εχεις ανοιχτο το cpuz η οποιοδηπωτε αλλο προγραμμα να πατησεις Print Scrn (διπλα απο το Scroll Lock) και με το (πχ.)paint να το σωσεις σαν image με paste(jpeg παντα). Μετα στο ποστ πηγαινε Go Advanced και κατω κατω εχει καπου Manage Attachments. Πατα εκει, κανε Browse και ανεβασε το screenshot. Αυτο για να ξερεις μελλοντικα πως να ανεβαζεις εικονες απο την οθονη. :023: :023:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.