Jump to content



Silent W/C για 24/7 pc


Afanas

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους !Θέλω λιγο απο το χρόνο σας! Εχω ένα pc που δουλευει 24/7 σαν ftp server,web server,τρέχει dc++ και άλλα κατεβαστιρια. Έιναι ενας prescott 3αρης πάνω σε Abit Is7 με 1 GB ραμ και 3Χ200GB σε raid 5 και αλλον 1 για το λειτουργικο. Βγαίνει στο AWMN (30-40 Mbps) αλλά και στο ινετ (5Mbps) οπότε υπάρχει αρκετό traffic! Το pc είναι κάτω από το κρεβάτι μου ,και με τη στοκ ψύκτρα , τους 2χ8 για τους σκληρους και τον 12αρη στο κουτί δεν μπορώ να πώ οτι κοιμάμαι καλά :096: :096: :096: Έτσι σκεφτομαι να πάρω καποιο από τα ετοιμα κιτ υδρόψυξης (και το custom δεκτο) απλά για να μην ακούω τον επεξεργαστή ( τα υπόλοπα υποφέρονται με χαμηλωμένες τις στροφές).Άρα αυτά που με ενδιαφερουν με σειρα προτερεότητας ειναι :

1)Αξιοπιστία

2)Θόρυβος :072: :072: :072: :072:

3)θερμοκρασιες

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Αντί για υδόψυξη θα μπορούσες να βάλεις και μία ήσυχη ψύχτρα με ένα ήσυχο ανεμιστήρα σε χαμηλές στροφές καθώς και να ρίξεις λίγο τη συχνότητα του επεξεργαστή (δυστυχώς οι prescott έχουν πολύ ζέστη).

Αλλιώς προτείνω μία custom υδρόψυξη - αν έχεις όρεξη για δημιουργίες - με ένα σχετικά μεγαλούτσικο ψυγείο (3χ120)-όχι απαραίτητα αγοραστό από PC-parts αλλά από μάντρα- ωστε να βάλεις ήσυχους ανεμιστήρες πάνω.

Για έτοιμα δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία.

Link to comment
Share on other sites

Σαν κάτοχος του reserator της zalman θα στο πρότεινα κυρίως γιατι ειναι fanless. Το μόνο που ακούγετε είναι ένα μικρό γουργουρητό από την αντλία, πιθανόν ομως να οφείλετε στο οτι εγω το έχω σε ξύλινο πάτωμα. Απο επιδώσεις μην περιμένεις πάρα πολλά πράγματα, αλλά απο οτι κατάλαβα προέχει η ησυχία σου.

Για να καταλάβεις στον δικό μου υπολογιστή, με εξαίρεση τις πολλές ζεστες του καλοκαιριού, έχω κλείσει όλους τους ανεμιστήρες, ακόμα και τον ένα του τροφοδοτικού, ο δευτερος του τροφοδοτικού δουλεύει στις χαμηλότερες στροφές που μπορεί να γυρίσει η φτεροτή και δεν έχω κανένα πρόβλημα θερμοκρασίας.

Στο σύστημα επίσεις στεγάζοντε 4 δίσκοι (2 εκ των οποίων raptor) και 2 οπτικα μέσα. απλά είναι λίγο παλούκι το παθητικό σύστημα υδρόψυξης και ίσως να μην σε βολέψει στον χώρο.

Η τιμή του είναι κοντά στα 200€ και με κάτι παραπάνω μπορείς να πάρεις block για vga. Επίσης για extreme ησυχία υπάρχουν υδροψυκτα frames (checkmate) για τους σκληρούς, αλλά μάλλον μετά ξεφεύγεις.

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση που πρέκυψε για τα custom συστήματα!

Οι αντλιίες Exiem ,Hydor ακούγονται??? Αν έστω και λιγο ,μπορω να τις κλείσω σε ένα κουτί με ηχωμονοτικό ή θα τα παιξουν από υπερθερμανση???

Link to comment
Share on other sites

AΦανα εχω την εντυπωση οτι και να εξουδετερωσεις το CPU, ο θορυβος που θα κανουν μετα τα drives και το PSU θα σε φρικαρουν ποιο πολυ, οσο και αν τωρα σου φανει περιεργο...

Link to comment
Share on other sites

@afanas οι αντλίες σχεδόν δεν ακούγονται (μιλάμε για τα μικρά μοντέλα) αλλά δεν σου προτείνω hydor. Σε όλες που έχω και έχω δει έχει χαλάσει η προπέλα και κάνει ένα σπαστικό θόρυβο. eheim πιστεύω είναι πιο ανθεκτική (χωρίς να την έχω δουλέψει προσωπικά - ακόμα). Αντί πάντως για ηχομονωτικά καλύτερα να την βάλεις μέσα σε ένα δοχείο νερού (βυθιζόμενη) οπότε δεν θα έχεις και κανένα πρόβλημα με τον ήχο/υπερθέρμανση.

Επίσης αυτό που λέει ο stefanos9 είναι πολύ σημαντικό ειδικά για τους σκληρούς.

Σε συνθήκες μηδενικού σχεδόν θορύβου (όταν κοιμάσαι) κάνουν ένα απίστευτα υψίσυχνο σπαστικο ήχο που προσωπικά μόνο όταν τους τύλιξα με 800 ηχομονωτικά ησύχασαν.

Link to comment
Share on other sites

Παιδία για τους σκληρούς μιας και υπάρχει χώρος στο κουτί έχω σκεφτεί κάτι σαν αυτό στη φωτό!! Τί λετε θα κάνει τπτ??? Εσυ ,πώς τους τύλιξες Emnezia??Οσο για τις Hydor και εγώ αυτο θα σας ρώτουσα τώρα γιατι διαβασα πολλά ποστ με προβληματα! Οι Exiem θα αντέξουν 24/7?

post-2342-1442174201,1397_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Όπως είναι το σιδερένιο τετράγωνο που βιδώνεις τους σκληρούς, έχω βάλει γυρω γύρω (δεξιά,αριστερά και πάνω) ηχομονωτικά. Επίσης πάνω στο σκληρό (πάνω πλευρά και στην πλευρά που ενώνονται τα molex) έχω βάλει επίσης ηχομονωτικά.

Στην μπροστά πλευρα των σκληρών δεν έχω βάλει τίποτα κι εκεί έχει μπει ένας 12άρης ανεμιστήρας.

Επίσης όλο το κουτί του pc στα τοιχώματα έχει ηχομονωτικά. (ταβάνι,πάτωμα,πλαϊνά και στο σημείο που μπαίνουν οι pci).

Ανεμιστήρες στον επεξεργαστή, 1 psu, 2χ12 μπρος-πίσω στο κουτί. Όταν τους έχω σε min στροφες οι σκληροί παίζουν στους 39-41 βαθμούς με θερμοκρασία περιβάλλοντος κοντά στους 28. Το κουτί στους 34 βαθμούς. Επεξεργαστής είναι p2@250(!) στους 51 βαθμούς!

Όταν το έχω έτσι το μηχάνημα ΔΕΝ ακούγεται τίποτα σε απόσταση 30cm περίπου (χωρίς εμπόδια μπροστά του). Ακούγεται μοναχά ένα πάρα πολύ μικρό "κρρρ" όταν γράφει πολλά δεδομένα(το οποίο δεν ενοχλεί καθόλου). Σκληρό έχω 1x80 seagate ATA 7200

Link to comment
Share on other sites

Για το προβλημα σου afanas πιστευω οτι δεν χρειαζεσαι υδροψυξη. Με μια ψυκτρα που να περνει 12αρη και αυτος ναναι σε χαμηλες στροφες εισαι μια χαρα. Τωρα για τα υπολοιπα, εμενα προσωπικα το πιο θορυβωδες ειναι το psu. ειναι πολυ ισχυρο μεν, ποιοτικοτατο, αλλα κανει εναν θορυβο. Εγω εχω δυο maxtor 120 και μονο το krrr κατα την αναζητηση ακουγεται...

Οσο για τις eheim, hydor. Καμια δεν παραγει "θορυβο". Αλλα παραγουν κραδασμους. Ενα αφρολεξ κατι μαλακο τεσπα να βαλεις απο κατω(εγω εχω armaflex λογω της μονωσης του chiller) δεν ακουγεται τπτ.

Link to comment
Share on other sites

Οσο για τις eheim, hydor. Καμια δεν παραγει "θορυβο". Αλλα παραγουν κραδασμους. Ενα αφρολεξ κατι μαλακο τεσπα να βαλεις απο κατω(εγω εχω armaflex λογω της μονωσης του chiller) δεν ακουγεται τπτ.

συμφωνώ με τη λύση του αέρα ως πιο φτηνή και λιγότερο μπελαλίδικη.

Με τις αντλίες και οι 4 που περάσαν απ'τα χέρια μου και 1 ένος φίλου μου (όλες l20) μετά από λίγο καιρό κάτι πάθαιναν στην φτερωτή και κάνουν ένα σπαστικό ήχο σαν να χτυπά εσωτερικά μέσα τους η φτερωτή πάνω στο σώμα της αντλίας (δεν είναι εγγυημένα φυσαλίδες - ούτε κραδασμοί. είχα κι εγώ κάτω απ'τις αντλίες αφρολεξ)

Link to comment
Share on other sites

Βαλε μια ψυκτρα τερας με αθορυβο ανεμιστηρα...υγροψυξη σε 24/7 μηχανημα δεν λεει. Και να γινει καμια στραβη δεν θα εισαι καν εκει. Και οσο ναναι και αυτη θελει ανεμιστηρες και η αντλια προκαλει θορυβο.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι θα πρέπει να σκεφτείς την πρόταση που υπήρξε στην αρχή σχετικά με τη μείωση της επίδοσης του επεξεργαστή σου.Νομίζω ότι βάσει των ασχολιών του μηχανήματος δε θα σε βλάψει να πέσεις 200-300 ΜΗΖ και αν ταυτόχρονα ρίξεις και το ρεύμα λίγο θα έχεις κερδίσει αρκετά ώστε σε συνδυασμό με την έλευση του χειμώνα και μια φθηνή υδρόψυξη για τον επεξεργαστή μόνο να ηρεμήσεις

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας :) Τελικά η στο πρόβλημα μου ήταν πολύ απλή αλλά απλά δε την είχα σκεφτεί :115: :115: Βλέπετε αν μπορουσα θα το είχα βάλει απ΄την αρχή σε άλλο δωμάτιο!! Αλλά δε μένω και μόνος μου :018: :018: Ετσι το πέταξα στο πατάρι :025: :025: και με 9 μέτρα UTP ξεμπέρδεψα :042:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.