Jump to content



Μεγάλες θερμοκρασίες σε amd64 3000+ (asus a8v deluxe)


cv01302

Recommended Posts

ΕΛΕΟΣ! :067:

Μου κάηκε η μητρική του p4, και αναγκάστηκα και πήγα σε amd64 3000+ σε asus a8v deluxe.

Overclocking δεν έχω κάνει (ακόμα). Έχω περάσει και το τελευταίο bios στην μητρική. Έχω ενεργοποιήσει το cool n quiet , καθώς και το q-fan στα 11/16.

49 βαθμοί σε IDLE

4500 RPM

WTF?? :091: :091:

Ο αδερφός μου έχει τον amd3200+ , στην ίδια μητρική (ίδιο bios). Έχουμε την ίδια κάρτα γραφικών, εγώ έχω TAGAN 480 σε lian-li , ο αδερφός μου ένα κουτί της πλάκας (με της πλάκας PSU), και έχει 38-40 βαθμούς 100% cpu, 2200 RPM (και προφανώς πολύ πιο αθόρυβο)!

Υ.Γ. Το ωραίο είναι πως στην bios του, γράφει 1200ΜΗz ενώ εμένα γράφει 1800 ΜΗz. Αλλά μόνο στην bios συμβαίνει αυτό, στα win το δείχνει κανονικά (2000 ΜΗz = 3200+). Και πάλι, δεν έχει γίνει overclock. Έχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια bios settings.

Υ.Γ.2. Ένα απλό speed test (winrar σε 80ΜΒ αρχείο) έδειξε εμένα ελαφρώς πιο γρήγορο (όμως εγώ έχω fresh install ta win και λιγότερα προγράμματα στο background).

Υ.Γ.3 Χρησιμοποίησα την ήδη υπάρχουσα πάστα που δίνει η amd, όπως έκανε και ο αδερφός μου. Ξαναέβγαλα την ψύκτρα, αφαίρεσα την πάστα (κατά τα γνωστά), έβαλα λίγο της zalman που είχα, και το πρόβλημα εξακολουθεί και υφίσταται. Δεν τίθεται ζήτημα να μην έχω βάλει σωστά την ψύκτρα (+την δεύτερη φορά μαζί την βάλαμε)

HELP!!!!

Link to comment
Share on other sites

πιθανως ο πυρηνας ειναι clawhammer.. τρεξε το cpu-z (google it) για να δεις..

εγω εχω 3500+ με πυρηνα clawhammer και αυτη τη στιγμη εχω 46c με 26c δωματιου και ανοιχτο κουτι.

Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνήσω με τον shumi και να προσθέσω να κοιτάξεις να μετρήσεις με κανα οργανάκι τις θερμοκρασίες, μήπως δεν είναι αληθινές. Εχω δει πολλά με ψευτικες θερμοκρασίες σε mobo.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, ο πυρήνας είναι Venice (φρόντισα να κοιτάξω για την κατάληξη "BP" στον σειριακό αριθμό), έτρεξα και cpu-z (και απλά το επιβεβαίωσε). Άρα δεν τίθεται ζήτημα clawhammer.

Όσο για μέτρηση τάσεων, αυτή τη στιγμή δεν έχω πολύμετρο για να επιβεβαιώσω τάσεις, αλλά από μερικά πειράματα που έκανα, απενεργοποίησα το cool n quiet, και τώρα η τάση ειναι σταθερή στο 1.4250 , από 1.050 - 1.350, και θερμοκρασίες περίπου 50 idle με 4300 rpm. Το θετικό είναι πως ο μεγάλος θόρυβος σταμάτησε (σε full load, και έτριζε όλο το κουτί!!!), δεν ξέρω τί έγινε.. ίσως έστρωσε η πάστα της zalman? Πάντως παραμένει θόρυβος σε idle, και για να δώσω ένα μέτρο σύγκρισης, σε full load o p4 2.4@2.8 με zalman 7000cu, είναι ένα bit χαμηλότερος σε θόρυβο από το τωρινό idle amd stock. Εντάξει περίμενα πως το stock θα είχε καλύτερη συμπεριφορά (σύμφωνα και με μαρτυρίες φίλων μου).

Υ.Γ. Οι θερμοκρασίες πρέπει να ήταν αληθινές, αφού χτες το βράδυ που έκλεισα το WoW (δεν άντεξα παραπάνω από 5 λεπτά, η θερμοκρασίες πάρα πολύ μεγάλες (~60 μαχ) και έτριζε όλο το κουτί! Όταν το έβγαλα άγγιξα το cpu/psu και ψιλοκάηκα..

Υ.Γ.2 κοίταξα του bro το cpu, είναι winchester, ίσως για αυτό να έχουμε διαφορές στις θερμοκρασίες. Αλλά δεν ξέρω αν δικαιολογείται το γεγονός πως το δικό του είναι αθόρυβο ενώ σε εμένα idle και ψιλοακούγεται... μα τόση μεγάλη διαφορά?

Link to comment
Share on other sites

Εχω τον 3000+ winnie!Τωρα που κρυωσε λιγο ο καιρος , σε μικρο κουτι , Stock ψυκτρα ,χωρις o/c!38C idle και full αντε 43-45C!!Για μενα αλλαξτε cpu με τον αδερφο σου να δειτε τι γινετε!Και βγαλτε ολα ta cool and quiet...ΟΛΑ default!!

Υ.Γ.Ο αδερφος σου εχει 64 η xp??

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, και ο αδερφός μου έχει xp (όπως και εγώ). Δεν χρειάστηκε να ανταλλάξουμε cpu, χρησιμοποίησα την zalman 7000a cu (την οποία χρησιμοποιούσα για τον p4), και που η οποία έλεγε πως ήταν μέχρι 754 (ολίγον τι παλιά), αλλά μια χαρά είναι στο 939. Και όχι τίποτε άλλο, ευτυχώς που πήγα μια βόλτα από το site της zalman και είδα πως το συγκεκριμένο μοντέλο μπαίνει και σε 939.

Θερμοκρασίες: 48 idle - 56/57 full, με 1900 RPM. Αθόρυβο. :)

Όσο για το τροφοδοτικό, δυστυχώς το tagan 480 που έχω τελικά ήταν ηλίθια αγορά, αφού δεν έχει τον εσωτερικό ανεμιστήρα να κοιτάει την cpu, αλλά κοιτάει το... dvdrom (waw..). Το προηγούμενο που είχα (antec 480) ήταν σαφώς καλύτερο (σαν θερμοκρασιακή συμπεριφορά του συστήματος/cpu), αλλά έκανε λίγο περισσότερο θόρυβο.

Συμπέρασμα: α) Ο venice αναπτύσσει σαφώς περισσότερη θερμοκρασία από winchester (δεν ξέρω clawhammer) και ας είναι σε μικρότερη συχνότητα.

β) Το stock cooler amd είναι για τα μπάζα.

Link to comment
Share on other sites

ΧΧχχμμμμμ οτι λες μου θυμιζει την Abit AV8 που ειχα(και αυτη με VIA οπως εσυ).Εδειχνε τις θερμοκρασιες μεσω αλγοριθμου (το πως ακριβως το ειχα διαβασει στο φορουμ της Αbit).Ακομα και κλιματιστικο που ειχα βαλει στους 16c να χτυπαει το ψυγειο,δεν ειδα διαφορα.Δες μηπως εχει κανει και η Asus ιδια χαζομαρα.Αν ακουμπησεις την χυκτρα οσο πιο κοντα στην βαση γινεται πως την καταλαβαινεις (ζεστη/χλιαρη/?????)?

ΥΓ.Σε ελαχιστες φορες οταν εκανα ρεσταρτ εδειχνε σωστη θερμοκρασια η Abit.

Link to comment
Share on other sites

Οι θερμοκρασίες (με την stock ψύχτρα) ήταν πολύ ανεβασμένες, αφού όταν είχα ακουμπήσει τη ψύχτρα (κάπου στην μέση της) ήταν πάρα πολύ ζεστή, αν την κρατούσες πάνω από 3 δευτερόλεπτα, καιγόσουν :)

Anyway, με την zalman βρήκα την υγεία μου :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.