Jump to content



Προβλημα με μητρικη?


jnd2

Recommended Posts

Γεια σας

Προσπαθησα να αντικαταστησω μια μνημη στο pc μου αλλα μαλλον δεν την τοποθετησα σωστα και μου καικε το θεμα ειναι οτι εβγαλα ολα τα εξαρτηματα απο αυτη ( δισκους pci vga κλπ ) ακομα και τη μπαταρια, οταν ξεκιναω το pc κολλαει στο splash screen της μητρικης ( press del to entre bios) αν ειχε καει η μητρικη δε θα επρεπε να μην ξεκιναει καθολου?

Ισωσ να ειναι προβληματικο και το 2ο dim μνημης ή κατι αλλο τελοσπαντον... καμια ιδεα?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Για να κανει post το pc προφανός έχεις και μνήμες και vga πάνω.

Μία πρώτη ιδέα είναι να δοκιμάσεις άλλες μνήμες. Μήπως κολλάει στο σημείο που ελένχει τις μνήμες? δηλαδή λίγο πριν ψάξει για δίσκους.

Αν θυμάμαι καλά μου έχει τύχει μονάχα 1 φορά να κάνει post, να κολλάει και να οφειλεται στην μητρική.

Link to comment
Share on other sites

Όπως σημείωσε και ο κάκριτ πες ακριβώς τι είχες όταν δοκίμασες να εκκινήσεις και σου κόλλησε στο post του BIOS. Επίσης προφανώς έχεις στην κατοχή σου 2 dimms . Δοκίμασες να κάνεις boot με κάθε ένα ξεχωριστά? Κάνα μπιπ από τη μητρική?

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να την βάλεις μπροστά χωρίς μνήμες να δεις αν θα πάρεις τα χαρακτηριστικά error beep. Αν ναι τότε κατα πάσα πιθανότητα η μητρική σου να δουλεύει. Αν όχι μάλλον έχει πρόβλημα...

Μετά μια άλλη κίνηση είναι να την βγάλεις τελείως απο το κουτι , να την βάλεις σε εφημεριδα ή χαρτόνι και να το βάλεις μπροστά για την περίπτωση που γειώνει ακόμα στο κουτι..

Link to comment
Share on other sites

p4 1.8ghz

256 ram 266mhz

gigabyte ga8irx

hercules geforce3 ti 200

σε περιπτωση που λειπει η vga η και η ram η motherboard κανει πλλα συνεχομενα beeps αν ειναι και τα τα 2 επανω κολαει στο post...

λετε να δοκιμασω τη ram σε αλλο μηχανιμα?

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασα τη ram σε αλλο pc και δουλευει μια χαρα αλλα όταν τη βαζω πανω στο δικο μου κολλαει στο post δε κανει ουτε το αρχικο beep η μητρικη.

Αυτη τη στιγμη επανω εχει :

vga (μαλλον δυσκολο να εχει προβλημα...??!!)

ram (δουλευει σε αλλο pc)

cpu (?)

motherboard (?)

Link to comment
Share on other sites

δοκίμασε να βάλεις μόνο το ενα dimmακι κάθε φορά για να δεις αν φταίει καποιο από αυτά, αν έχεις πρόβλημα δοκίμασε κάθε ενα dimmακι ξεχωριστά σε διαφορετικές θέσεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.