Jump to content



Γράφω το DVD+R 8Χ και data verification μόνο 2.4Χ!!! ΓΙΑΤΙ?


schumifer1442169067

Recommended Posts

Συνοπτικά NEC 2500@ 2510 . Έγραψα με τη μέγιστη ταχύτητα 8Χ περίπου από τη μέση της εγγραφής μέχρι το τέλος (έχω περάσει στη registry το patch για να βλέπω στο nero την πραγματική ταχύτητα εγγραφής)

Και μετά επειδή πάντα σχεδόν βάζω να κάνει data verification έμεινα όταν είδα ότι δεν ανέβηκε ούτε για μια στιγμή η ταχύτητα πάνω από 2.4 Χ . Έκανα rip με το dvddecrypter και πήγαινε πιο γρήγορα !!!

Και μάλιστα είχα κάνει λίγο πιο πριν τεστ determine maximum speed και μου είχε βγάλει 10,κάτι αν θυμάμαι σωστά.

Το δισκάκιον είναι TY01 silver 8X

Ξέρει κανείς?

Link to comment
Share on other sites

Τα ΤΥ01 ειναι 4χ οχι 8χ :)

Anyways δε ξερω για ποιο λογο το verification γινεται σε 2,4χ ισως επειδη κανει ταυτοχρονα το bit-by-bit comparison. Σιγουρα δεν εχεις προβλημα στη ταχυτητα μεταγωγης δεδομενων αφου εγραψες 8χ και στο maximum speed σου δινει 10χ.

Link to comment
Share on other sites

Damn. Μισό....λεπτό..... να πάρω μπρος (εννοώ να ξεκινήσει το δισκάκι)

YUDEN000 T01 (000)

Write Speeds 2.4 4 6 8

Βέβαια από κάτω στο extended information λέει Write Strategies 4X. Μήπως είμαι λίγο άσχετος και αυτό μετράει?

Επίσης μήπως ξέρεις αν το scandisk του nero cd/dvd speed μπορεί να καταλάβει κάτι εκτός του "καλό" και "κατεστραμμένο" στο read test?

Link to comment
Share on other sites

Κανονικα τα Τ01 ειναι για 4Χ εγγραφη . Απο εκει και περα , ειναι αναλογα το writer που εχεις κατα ποσο μπορει να κανει overspeed τα δισκακια . Το οτι μπορει να τα κανει overspeed δε σημαινει οτι θα τα γραψει και ποιοτικα.

Το Write Strategies 4X δηλωνει οτι κανονικα το δισκακι ειναι certified για 4Χ.

Αυτο με το scandisk δεν το εντοπιζω. Τι ακριβως θελεις να ελεγξεις ?

Καλυτερα να κανεις εναν ελεγχο με τα Pi , Po , Pif κλπ .

Εκει μπορεις να δεις ποσο καλα γραμμενο ειναι το δισκακι σου , καθως και ποσα λαθη διορθωνει η συσκευη αναγνωσης (αυτη που κανει το τεστ τη δεδομενη στιγμη) .

Φυσικα μπορεις να δεις και τα αδιορθωτα (damaged) block του DVD.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ θα το ήθελα βρε Στέλιο αλλά το NEC 2500 δε φαίνεται να ξέρει να διαβάζει τέτοια σφάλματα. Πέραν του ότι το διάβασα και στο cdfreaks όποτε δοκιμάζω ακόμη και την τελευταία έκδοση του nerο cd/dvd speed μου βγάζει μήνυμα αποτυχίας πριν ξεκινήσει την ανάγνωση

Link to comment
Share on other sites

Το 2500Α/1510Α δυστυχως δε μπορει να κανει report τα PI PO errors. Μια λιστα με τα drives που μπορουν μπορεις να δεις εδω

http://www.cdspeed2000.com/go.php3?link=cdspeed30.html

το patch αυτό που μπορούμε να το βρούμε?

Happy reading :)

Nero TIP : Show actual write speed !

Link to comment
Share on other sites

Yeap .Το τσέκαρα. To scandisk είτε βλέπει καλά είτε κατεστραμμένα "κουτάκια". Η ανάγνωση ήταν φυσιολογικότατη. Whatever. Αν πάρει ο αδερφός πισι τώρα θα του πω να βάλει κάνα lg να ησυχάσουμε. Θενξ παίδες

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι δεν εγινα κατανοητος . Ειναι βασικο κατα τον ελεγχο των PI να εχεις χαμηλη ταχυτητα αναγνωσης.

Κανε την εγγραφη σε οτι ταχυτητα θελεις . Στον ελεγχο θα βαζεις 4Χ . Ετσι θα δεις αν το δισκακι ειναι καλο και αντεχει τη συγκεκριμενη ταχυτητα εγγραφης που εβαλες.

Link to comment
Share on other sites

Οπως αναφερθηκε πρεπει να βαλεις τηνα ανγνωση για το σκαναρισμα 4χ. επισης να εχεις υποψιν σου οτι τα DVD Rom δεν χρησιμοποιουνται ιδιατερα για σκαναρισμα λαθων γιατι δεν ειναι τοσο αξιοπιστα κατα την αναφορα τους.

Μπορεις βεβαια να το χρησιμοποιησεις για προσωπικη χρηση και να συγκρινεις εγραφες που εχεις κανει εσυ, αλλα οχι για να συγκρινεις αποτελεσματα με εγγραφες και σαρωσεις που εχουν κανει αλλοι - επισης οι ουδοι που ισχυουν για τα λαθη δεν ισχυουν για τις αναγνωσεις με DVD Rom drives

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν έχω κάψει 5-6 δισκάκια με 2 f/w και 3 ταχύτητες. Εκτός από το πρώτο που ήταν ΤΥ01 και το έγραψα 8Χ τα υπόλοιπα είναι 02 και τα έγραψα 8Χ 4Χ και τώρα και 2.4Χ. Το αποτέλεσμα ήταν ο δείκτης ποιότητας που βγάζει το QSI του φορητού να είναι 0 ή πολύ κοντά του μηδέν.

PImax 3ψήφια ή και τετραψήφια και PIF πολλά.

Αυτό που είδα όμως είναι ότι σε ότι dvd και να του έβαλα τα βγάζει άχρηστα

@ΗΕΜΙ: AVERAGE SCANNING INTERVAL 15.81 ecc

reading speed ουδέποτε έφτασε καν τα 3Χ

Link to comment
Share on other sites

Με 15 ecc δεν ειναι δυνατο να αξιολογησει κανεις τα αποτελεσματα με το Nero CD DVD Speed - ολα τα ορια που αναφερονται στα guides αφορουν σε 1ecc interval. Μη λαμβανεις υποψιν σου το δεικτη ποιοτητας με αυτα τα settings, πραγματικα δεν εχει κανενα νοημα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.