Jump to content



Βοηθεια οποιος μπορει!!!!


eloydark

Recommended Posts

Το συστημα του αδερφου μου αποφασισε να παραδωσει πνευμα!!!

Αποτελειται απο:

Athlon 64 3500+(Newcastle)

Asus A8V Deluxe

Asus 9999GT

512 MB DDR400 Kingston

80GB Sata WD

HEC 435Watt

Mustek 1000USB UPS

2*12cm Fans

Nec ND3500

Plextor PX116

WinXP MCE

Ειχε χτυπησει δισκο στο παρελθον αλλα τον αλλαξαν με καινουριο!

Τι εμφανισε:

Κατα την εγκατασταση παιχνιδιου εβγαλε Artifacts στα Winblows και εκανε Reset. Μετα απο 3-4 Reset μπηκε στα Windows και πηγε να τρεξει το παιχνιδι αλλα ξαφνικα το PC εκλεισε...

Ξαναξεκινησε οταν εκλεισα το UPS και το ξανανοιξα(με το PSU δεν ανοιγε!!??)

Μετα απεγκατεστησε το παιχνιδι μηπως και εφταιγε αυτο αλλα δεν εφταιγε αφου μετα απο λιγο ξαναεκανε τα ιδια...

Τι φταιει????

Το δικο μου PC δεν εχει SATA για να δοκιμασω τον δισκο!!!

Please Help...

Link to comment
Share on other sites

Ok , σύμφωνα με όσα λές μάλλον έχει "αρπάξει" κάτι το οποίο υποπτέυομαο ότι είναι μάλλον το τροφοδοτικό.

Δεν ξέρω όμως να έχει καεί και τίποτα άλλο διότι τα artifacts στην κάρτα γραφικών υποδηλώνουν πρόβλημα. Αν προκλήθηκε από το γεγονός ότι το τροφοδοτικό αδυνατούσε να δώσει επαρκές ρεύμα είναι πολύ πιθανό να είναι η αιτία για αυτά.

Αν όμως οφείλτεται στο ότι η μητρική ή η κάρτα παρουσιασε πρόβλημα λειτουργείας τότε μάλλον έχεις πρόβλημα και σε άλλα υποσυστήματα.

Για αρχή άσε μόνο τον βασικό εξοπλισμό (κάρτα γραφικών και μνήμες) και δοκίμασε να το ξεκινήσεις, έστω να δείς boot εικόνα. Αν πάει μέχρι εκεί βάλε τους δίσκους και μπές στα windows και τρέξε κάποιο διαγνωστικό και κόιτα τις ενδείξεις της μητρικής για τα ρεύματα.

Αν δεν ξεκινήσει και έτσι , βγάλε κάρτα γραφικών και περίμενε για error beeps μήπως έχει καεί η κάρτα και μπλοκάρει το όλο σύστημα.

Και τέλος δοκίμασε αν έχεις και ένα άλλο τροφοδοτικό αλλιώς η καλύτερη λύση είναι να στείλεις όλο το σύστημα RMA αν είναι σε εγγύηση και το δούν αυτοί που στο πούλησαν.

Link to comment
Share on other sites

Οκ δεν διάβασα καλά , αλλά η διαδικασία είναι η ίδια...

Κόιτα τις τιμές του ρεύματος της μητρικής....επίσης την θερμοκρασία.

Βάλε ένα πρόγραμμα διαγνωστικό πχ Sandra ή 3D Mark που σκίζει την κάρτα γραφικών να δείς να με το που το τρέχεις κλείνει το pc.

Αν μπορείς , άσε μόνο τα βασικά και βγάλε όλα τα περιττά ,usb συσκευές , κάρτες pci όπως tvtuner κλπ και δοκίμασε ξανα...

Link to comment
Share on other sites

Ρε greek g**w σε όλα έχεις μια λύση και το 99,99999999 είναι σωστά έλεος.....Και όχι tpt αλλα αλλα δεν προλαβαίνουμε να απαντήσουμε και εμείς.....:p:P:PBasika εγώ πιστεύω ότι είναι θέμο θερμοκρασίας......και μετά τροφοδοτικού κοίτα μήπως έχεις κάνει καμια m***kia και έχει σταματήσει το fun γιατί έχας φίλος μου το έπαθε και με έτρεχε σπίτι του να δω τι γίνηται και τελικά ένα καλώδιο είχε μπλοκάρει το fun από το cpu και ανέβαζε τρελες θερμοκρασίες με αποτέλεσμα res////!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον:

Θερμοκρασιες---> Φυσιολογικες(30 λεπτα S&M 56C)

Τασεις---> Φυσιολογικες οχι πολυμετρημενες, μεσω MB

Μολις εβγαλα την Καρτα Γραφικων και εβαλα την GF4MX440 δουλεψε κανονικα για περιπου 1 ωρα με το μετροπρογραμμα της AMD!Μετα που εβαλα την 6800 μολις ετρεξα το 3DMARK 2001, artifacts και κλεισιμο...

Το Τροφοδοτικο ουτε θερμοκρασια ανεβαζει, ουτε μυριζει καμενο οποτε πιστευω οτι ειναι η VGA.

Δυστηχως χωρις αυτην την VGA δεν ζοριζεται επαρκως το τροφοδοτικο αφου η MX440 δεν θελει και πολυ ρευμα ενω η CPU δεν τραβαει τοσο πολυ για να ζορισει το 435Watt PSU!!!

Δεν ειμαι σιγουρος οτι φταιει η 6800 αλλα θα την στειλω RMA και οτι προκειψει...

Link to comment
Share on other sites

Ακόμη και στα καλά τροφοδοτικά συμβαίνουν στραβές. Μην πιστεύεις μητρική ως προς τα ρεύματα πριν την τσεκάρεις με πολύμετρο. Όλες ίδιες είναι (οι μητρικές εννοώ) ....ΛΟΛ Εγώ δεν έχω δει ακόμη ολόσωστη μητρική στις τάσαεις . Συνήθως μου κόβουν τη δωδεκάρα. Τέσπα. Βάλε πολύμετρο πριν τρέχεις για RMA

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε κάτι άλλο τότε...

Επειδή , αν θυμάμαι καλά, η 6800 θέλει ένα molex τροφοδοσια.Κανονισε λοιπόν στο κανάλι που πάει στην κάρτα γραφικών να μην έχει άλλη συσκευή , όπως σκληρό δίσκο ή cd rom παρα μόνο κανέναν ανεμηστήρα. Καμμια φορά και η κατανομή του φορτίου στις γραμμές παίζει ρόλο. Είχα το ίδιο πρόβλημα όταν είχα βάλει την δικιά μου 6800 στο ίδιο κανάλι με τους 2 δίσκους οπότε δεν επαιτνε αρκετή ισχύ η κάρτα να δουλέψει όταν έπαιχα παιχνίδια και έπρεπε να δουλεψει φουλ....

Link to comment
Share on other sites

@Sakattack

Εχω αλλα ειναι P3@557MHz με 250Watt PSU!!!

@schumifer

Δεν εχω πολυμετρο(Θελω να παρω αλλα τωρα δεν εχω...)

@Greek

H 6800GT θελει πραγματι ενα Molex 12V το οποιο ειναι μονο του πανω στην VGA!!

To DVD,DVD-R και τα Fans ειναι σε αλλα 12V.

To PC δουλευε για 6μηνες κανονικα με το ιδιο Setup!!

Ξαφνικα επαθε οτι επαθε!!!

Η συγκεκριμενη VGA δεν εχει thermal Sensor εχει ομως Voltage το οποιο (μεσω RIVATuner) εδειχνε μονιμως την τιμη 1....

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου αν είσαι κοντά σε καρφούρ έχουν αυτό που έχω κι εγώ -από άλλο κατάστημα- με <10 ευρόπουλα ψηφιακό και πλήρες (αν τέλος πάντων σκέφτεσαι την τιμή)

Επειδή η τροφοδοσία με έχει κατά καιρούς απασχολήσει θα σου πρότεινα το εξής εναλλακτικό σχέδιο. Χρησιμοποίησε το άλλο σου πισί για να τροφοδοτήσεις οτιδήποτε εκτός μητρικής και κάρτας γραφικών (αν δεν το έχεις διαβάσει πουθενά βραχυκύκλωσε το πράσινο με ένα μαύρο στο 20πινο για να δουλέψει το άλλο εκτός μητρικής). Αν έτσι η κάρτα τραβήξει καλά τότε.....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.