Jump to content



Η μνήμη δεν κάνει επαφή?


zavaras

Recommended Posts

Έχω ένα PC με μητρική Albatron στο οποίο είναι εγκατεστημμένο ένα άρθρωμα 256ΜΒ DDR400 CL3 Kingston Value Ram αγορασμένο απ' το Πλαίσιο. Πρόσφατα έκανα αναβάθμιση αγοράζοντας άλλο ένα ίδιο απ' το RamShop. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι ότι προέρχονται από διαφορετική γραμμή παραγωγής (έχουν διαφορετικά τσιπάκια).

Λοιπόν, ενώ η Kingston του Πλαισίου παίζει κανονικά, με την Kingston του Ramshop ο υπολογιστής κολλάει βγάζοντας ένα συνεχόμενο μπιπ κατά την εκκίνηση. Και τις δύο μνήμες τις έβαλα στο ίδιο σλοτ διαδοχικά για να αποκλείσω την περίπτωση προβλήματος στη μητρική.

Επίσης και τις δύο μνήμες τις δοκίμασα σε άλλο PC με μητρική Abit στο οποίο παίζουν κανονικά, επομένως αποκλείεται το άρθρωμα να είναι ελαττωματικό.

Έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει? Υποψιάζομαι ότι λόγω κάποιας κατασκευαστικής ασυμβατότητας οι μνήμες της συγκεκριμένης γραμμής παραγωγής που πουλάει το Ramshop (με τσιπάκια Samsung), δεν μπορούν να κάνουν καλή επαφή σε μητρικές Albatron.

Στο κατάστημα είναι διατεθειμένοι να μου την αλλάξουν με οτιδήποτε άλλο. Αν αγοράσω μνήμη άλλης εταιρείας και συγκεκριμένα της Samsung, θα δουλέψει? Έχει κανείς εμπειρία με μητρική Albatron και μνήμη Samsung από Ramshop?

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα κάνουν καλή επαφή με τα dimάκια....τσέκαρε τα....πόσα dim έχεις;;;Περι συμβατικότητας δεν πιστεύω να παίζει μεγάλη σημασία γιατι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις τρεις διαφορετικές ram που έχω(2χ256 elzix και jetram,1x512 Kingston)......δεν ξέρω αν ταιριάζουν Samsung πάντως αλλά μου φαίνεται παράξενο το να μην κάνουν οι kingston.Στα πόσα είναι η καθεμία;;

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι θέμα επαφής όλες οι μητρικες ιδια slots εχουνε. Θεμα ασυμβατότητας ειναι κατα πάσα πιθανότητα.

Κατα πάσα πιθανότητα καποια άλλη μνημη θα δουλέψει. Μπορεις να δοκιμάσεις να κάνεις Bios update απο το site της albatron αφου δεις αν αλλοι αντιμετοπίζουν ανάλογα προβληματα με τσιπακια samsung.

Link to comment
Share on other sites

Pontium και τα δύο dimm ήταν 256ΜΒ Kingston DDR400 CL3

Alex θα το ψάξω για το BIOS, αλλά υποψιάζομαι έντονα ότι είναι θέμα επαφής γιατί και το dimm του Πλαισίου ήθελε δυο - τρία βάλε - βγάλε για να παίξει.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.