Jump to content



Προβλημα με φτηνατζούρα Princo DVD-r 4x


Ridd1ck

Recommended Posts

Στο παραπάνω δισκάκι έκανα το λάθος παλιότερα να περάσω back-up κάτι δεδομένα.Επείδη το είχα χύμα μέσα σε ένα συρτάρι έχει γεμίσει με πολλές ελαφρές γρατσουνιές(καμία μα καμία βαθιά) με αποτέλεσμα να μην το αναγνωρίζει καν το drive που έχω στην υπογραφή μου.Ρίχνω όλο το φταίξιμο στο δίσκο επειδή είναι πολύ κακής ποιότητας+ οτι είναι καταπονημένος.Έχω άλλα δισκάκια σε χειρότερη κατάσταση απο αυτό και τα διαβάζει μια χαρά επειδή είναι καλή μάρκα.Υπάρχει τρόπος να ανακτήσω τα δεδομένα(αν όχι όλα έστω μέρος τους) και αν ναι πώς?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν αναγνωριζει καν το δισκο η μονη λυση ειναι να δοκιμασεις σε αλλο οδηγο οπως σωστα αναφερθηκε ηδη. Αν τον αναγνωριζει τουλαχιστον, τοτε μπορεις να δοκιμασεις την τυχη σου με καποιο προγραμμα σαν το isobuster.

Link to comment
Share on other sites

Εκτος απο ολα αυτα που εχουν προτεινει τα παιδια υπαρχει και μια αρκετα ανορθόδοξη μεθοδος που καποτε με ειχε βοηθησει σε τετοιο ζητημα:καθαρισμος με βαμβακι και ΠΟΛΥ οινοπνευμα και στεγνωμα.Δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι θα βοηθησει αλλα δε χανεις και τπτ να το προσπαθησεις.Αν το δοκιμασεις μην ξεχασεις να ανοιξεις παραθυρα.Επισης αν αποδωσει το αποτελεσμα θα ειναι προσωρινο,δεν ξερω αν θα προλαβεις να τραβηξεις τα δεδομενα.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα αυτό με το οινόπνευμα πρώτο από όλα πριν ακόμα κάνο thread αλλά βρήκα το

CD/ DVD data recovery v 1.0 (ήταν το μοναδικό που μπόρεσα να κάνω register).Αναβάθμισα το Firmware του drive μου στο τελευταίο που είχε βγάλει η εταιρία ,με αποτέλεσμα να αναγνωριστεί το δισκάκι, και κατάφερα να σώσω το 60 % των δεδομένων.Το drive μου με έβγαλε ασπροπρόσωπο γιατί δοκίμασα σε lite-on και Plextor και δεν μου το έβρισκαν το δισκάκι(μπορεί να χρειάζονταν κι αυτά firmware).Tελος καλό όλα καλά.Σας ευχαριστώ όλους και μακριά από τα Princo...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.