Jump to content



Επιλογή Δίσκου 160-200GB IDE??


papatsonis

Recommended Posts

Όπως λέει και ο τίτλος , ενας φίλος θέλει να πάρει IDE δίσκο με έμφαση 1ον) να είναι μπαούλο, 2ον) γρήγορος, 3ον) Ει δυνατο αξιόπιστος.Προσανατολίζεται σε seagate αλλα κάθε αιτιολογημενη γνώμη δεκτή.

Link to comment
Share on other sites

εοκ παιδια , ευχαριστώ , να υποθεσω για seagate μιλαμε για τον 7200.7 ? γιατι ειδα (στο storage review νομιζω ή εδω μέσα ) ότι οι PATA εκδοσεις εχουν μονιμα το acoustic managment ενεργοποιημενο και κοβει αρκετα επιδοσεις σε seek (χωρις να μπορεις δυστχως να το ενεργοποιησεις)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από vdeseris

Επειδή έχω Seagate μιά ψήφος για WD από μένα...

Λολ κατι ξερεις εσυ.....ΕΙχα seagate καλοι αγιοι αλλα μετα απο εντονη χρηση τα παιζουν.Τελικα κατελληξα σε WD σε καποια rev με ισια πλακα πανω .Ειναι οντως αθορυβοι και προπαντων κρυοι.ΑΠο επιδοσεις ειναι το γνωστο armen bokou skato +- 3 mb δεν μου λεει και τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

Το hdtach v3.x δεν λέει πολλά πράγματα όσον αφορά τις επιδόσεις του δίσκου σε καθημερινή χρήση, αφού δίνει μία "περίληψη" της επιφάνειας του δίσκου και δεν τον διαβάζει όλο...

Αυτό που θα μπορούσε να πει κανείς ότι κάτι λέει είναι η έκδοση 2.x. Όσοι την έχουν χρησιμοποιήσει θα πρέπει να βλέπουν ότι υπάρχει αρκετή διαφορά με την 3.x.

Ουσιαστικά στο μόνο που χρησιμεύει είναι να δείχνει πόσο είναι το "sequential transfer rate" του δίσκου, το "access time", και το πλήθος των "re-mappings" που έχει το platter του δίσκου.

Από αυτά, το "sequential transfer rate" έχει ελάχιστη σχέση με την καθημερινή χρήση και θα φυσικά θα είναι μεγαλύτερο όσο πιο πυκνό είναι το platter και όσο πιο γρήγορα αυτό γυρίζει.

Γι' αυτό είναι επόμενο ότι οι Seagate θα τα πηγαίνουν καλύτερα από όλους τους άλλους αφού έχουν πιο πυκνό platter (133GB στους 7200.8)!

Το access time είναι ίσως το μόνο χρήσιμο στοιχείο που δείχνει το hdtach και πιστεύω όλοι ξέρουμε τί σημαίνει.

Το πλήθος των "re-mappings" δείχνει το πόσο καλής ποιότητας είναι το platter. Οσο περισσότερα, τόσο χειρότερο είναι το platter. Και απ' ότι βλέπω ο WD έχει μπόλικα, όπως και ο Seagate. Εαν βάλετε την έκδοση 2.x θα δείτε πολλά περισσότερα γιατί διαβάζει όλο το δίσκο!

Βέβαια το θέμα ποιότητας του platter είναι ότι σου κάτσει, αλλά έχω παρατηρήσει ότι οι Maxtor έχουν γενικά καλύτερα platters από τους άλλους δίσκους!

Για να μη βγώ όμως τελείως εκτός θέματος, αυτή τη στιγμή η πιό ελκυστική περίπτωση δίσκου στα 200GB είναι ο Seagate με δύο 100άρια platters. Εκτός εαν περιμένει κάποιος τους Maxtor 6Β, αλλά να δούμε τί τιμή θα έχουν...

Link to comment
Share on other sites

WD μιας και λεμε.εγω εχω ενα 4αρι σκυλι (4-6 χρονια),ενας φιλος ειχε εναν 13 giga και εναν 40 ,ουτε ενα χρονο,τα κακαρωσαν και οι δυο,οσο για maxtor,τον ειχε ενας ξαδερφος μου,καηκε το τροφοδοτικο και καηκε και ο maxtor (20 giga) μαζι,εγω εχω εναν 120 αρι seagate ide (1 χρονος) και προς το παρον δεν μου χει κανει τπτ.....

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που λέει ο vag ίσως να έχει βάσηγ , γιατι π.χ. , ο 200αρης jb ο δικος μου -αγορασμενος τον ιούνιο-, (που δεν τον προτεινω σε καμια περιπτωση στο φιλο μου), εχει αλλη εκδοση firmware -EVA0- απο του unstoppable και παει πολυ χειροτερα ,σαν δισκος 2ετιας, 74mb/s buffered , start/end/average str = 46.5/29/40.4 seek:13.7

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.