Jump to content



Όταν χάνεται το File System...


kyr_soronas1442169136

Recommended Posts

Χαιρετώ τον κόσμο τον καλό.....παιδιά το προβληματάκι είναι το εξής και θέλω την γνώμη σας....Έκανα αναβάθμηση σήμερα :D :D :D αλλά είχα τους δίσκους (και έχω δηλαδή) σε Stripped set RAID (2 seagate 200GB SATA 7200.8) και παρόλο του ότι έφτιαξα το array ξανά και όλα οκ ....το 2ο partition του RAID set έχασε το File System του...το βγάζει σαν RAW...και δεν ξέρω τι να κάνω....να χρησημοποιήσω κανένα utlity για recovery ή υπάρχει κανένας πιο απλός τρόπος....επίσης αν έχετε να προτείνετε κανένα πρόγραμμα θα ήταν καλό....ευχαριστώ πολύ....

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξες μητρική κατά την αναβάθμιση? Γιατί αν ναι και μετά από την αλλαγή δούλευε το raid θα μου έκανε τρομακτική εντύπωση.

Θα πω κάτι που το έχουμε πει παρα πολλές φορές ... Πριν από σοβαρές δουλειές, πάντα backup.

Υποθέτω οτι δεν έχεις πειράξει τίποτα στους δίσκους μετά την αναβάθμιση. Αν είναι έτσι θα μπορούσες να δοκιμάσεις να τους βάλεις στο παλιό mb και να πάρεις backup. Γενικά αλλαγή mb δηλαδή controller σε stripping είναι μονόδρομος το backup και επανεγκατάσταση, εκτός αν είναι ακριβώς το ίδιο chipset και ο ίδιος controller και στις 2 μητρικές που τότε με λίγη τύχη μπορει και να δουλέψει.

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντυπωση πως απο την στιγμη που πας και ξαναφτιαχνεις το aray απο την αρχη χανεις τα αρχεια σου. Ισως τωρα με καποιο recovery προγραμμα να μπορεσεις να επαναφερεις τα αρχεια σοθ εφοσον δεν εχεις γραψει τιποτα πανω στους δισκους.

Link to comment
Share on other sites

έχω τρελαθεί στο πίσω-πάνω (backup) τα τελευταία 24 χρόνια :p και πιστέψτε με....αν έιχα χώρο να πάρω 300GB θα το έκανα....αλλά ....από την στιγμή που έκανα την βλακεία και σκέφτηκα λογικά με τα PC :027: και είπα..."το array θα ξαναφτιάξω και δεν θα πειράξω τα αρχεία λογικά, δε θα έχω πρόβλημα"....τώρα βρήκα ένα πρόγραμα επαφοράς της ontrack...θα δοκιμάσω και θα σας πώ...αν πάλι έχετε καμία ιδέα ...ευπρόσδεκτη...

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εφοσον έχει περάσει διάστημα μεγαλύτερο του μήνα χωρίς καμία απάντηση, το θέμα πλέον δεν ανήκει στην κατηγορία επείγοντα περιστατικά και κλειδώνει.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις τους.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.