Jump to content



sata 2 ή sata 1?


funfix

Recommended Posts

προσφατα αγορασα ενα σατα 3gb/s της μαχτρορ αλλα απο εκει που το πηρα αλλαξαν(μαλλον) το τζαμπερακι απο τον δισκο(δεν θα αναλισω το λογο ειναι προφανες)

ο δισκος ειναι maxtor diamondmax 10 σιγουρα ειναι σατα 2 αλλοστε το γραφει και επανω του και θα μπει σε μια asus a8n-sli se που και αυτη εχει σατα 2!!!!

το ερωτημα ειναι το εξης:

εχει τεσσερα σιδερακια και ειναι βραχικυκλομενα τα 2 στην μεση!!!ποια ακριβος πρεπει να ειναι η συνδεση του?

JUMBERS 1 2 3 4

ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ επανω εχει τα 1-2 σαν σατα 1,5gb/s mode setting!!!

μαλλον τα 3-4 θα ειναι η τα 2-3 δεν ξερω 100%

Link to comment
Share on other sites

Γραφει πανω του ποια πρεπει να βραχυκυκλωσεις για sata1 οποτε τα αλλα 2 που μενουν ειναι sata2.

Edit: Παντως μεχρι στιγμη σε οσους sata2 maxtor εχω στησει στα 2 μεσαια δεν ηταν ποτε. Τα 2 δεξια πρεπει να ειναι για να δουλευει ως sata2 αλλα κοιτα πανω πρωτα πριν κανεις οτιδηποτε.

Link to comment
Share on other sites

μαλλον τα δυο δεξια πρεπει να ειναι γιατι τα δυο αριστερα ειναι για σατα 1,5(σατα 1)

Αυτα ειναι τοτε για sata2. Το οτι ηταν στα 2 μεσαια απο οτι λες κουφο μου ακουγεται και δεν ξερω αν κανει και τπτ εκει που ηταν το jumper.

Link to comment
Share on other sites

που να σου πω τωρα ειναι μεγαλη ιστορια παντος απο εκει που τα πηρα θα κανουν μηνες και χρονια να με δουνε!!!!και ολα αυτα γιατι αγορα μεταχ cpu/board/vga και τα υπολοιπα απο αυτους και ακριβα 40-50 ευρω σε σχεση με e-shop-plaisio-zero1!!!!!

παντος και εγω πιστευω τα δυο δεξια πρεπει να ειναι!!!!

θελουν να παω να με χρεωσουν για να τα μονταρουν αυτοι!!!!!

βρε οοουυυστ!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Χαιρετώ.

Παίδες πρωτ' απ' όλα πρέπει να σας πω πως με κάνατε να χάσω λίγο το μυαλό μου με το συγκεκριμένο νήμα. Έχω εδώ και 3 μήνες έναν Maxtor DiamondMax Family 10 πάνω σε μια MSI K8N Neo4 FI (nForce4 Ultra) και δυστυχώς φαίνεται σαν sataI λόγω (πιθανής) ασυμβατότητας. Όλο αυτόν τον καιρό έχω ψάξει πάρα πολύ για να βρω μια άκρη (πρόσφατα η Maxtor μου έστειλε καινούργιο firmware αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα) αλλά χωρίς να καταφέρω κάτι (υπάρχει γενικότερο θέμα με sataII δίσκους και nForce4 ultra chips http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t8171.html)

Καθώς λοιπόν πάνω στον δίσκο η μοναδική αναφορά που γίνεται για jumper είναι για τον περιορισμό του δίσκου σε sataI (έτσι τον έχω και δουλεύει τώρα) θεώρησα πως σαν sataII θα δούλευε χωρίς jumper. Διαβάζοντας λοιπόν τα παραπάνω κοκάλωσα μην ενθυμούμενος αν είχα δοκιμάσει το jumper στις άλλες θέσεις που αναφέρατε. Μετά λοιπόν από μια γρήγορη διοκιμή μπορώ να απαντήσω σίγουρα πως

Οι Maxtor DiamondMax Family 10 δουλεύουν σαν sataII ΧΩΡΙΣ jumper.

Αυτά... Να με συγχωρείτε για το μεγάλο post αλλά ήθελα να πω τον πόνο μου...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ επειδή τον έχω σαν sataI λόγω ασυμβατότητας όπως σου εξήγησα έχω το jumper στα 1 2 (τα αριστερά). (Στις άλλες θέσεις βλέπει το bios το δίσκο αλλα δεν φορτώνει τα windows) Εκεί βρίσκονταν και όταν τον αγόρασα. Ελπίζω να απάντησα στην ερώτηση σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.