Jump to content



Ενοχλητικοί Συνεχόμενοι Ήχοι από τη Μητρική


michalo

Recommended Posts

Είχα αγοράσει πριν από αρκετούς μήνες ένα σύστημα μεταχειρισμένο.

Εν πάσει περιπτώσει το σύστημα παρουσιάζει ένα πρόβλημα, που μου φαίνεται –χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις – ότι προέρχεται από τη μητρική (η οποία είναι η ASUS P4 PE). Συγκεκριμένα πολύ συχνά ιδιαίτερα μάλιστα όταν κινώ μια σελίδα του Explorer με τα PageDown/PageUp αλλά και με το ποντίκι και τον κέρσορα, επίσης όταν τρέχει κάποιο πρόγραμμα (παιχνίδι κ.λπ.) και παράλληλα χρησιμοποιώ το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι ακούγονται από το κουτί (μητρική??) έντονα, συνεχόμενα και υψηλής έντασης “BEEP”, παρόμοιο με τον αρχικό ήχο εκκίνησης ενός υπολογιστή. Το γεγονός δεν με είχε απασχολήσει από την αρχή καθώς το σύστημα το χρησιμοποιούσα αρχικά αποκλειστικά σχεδόν ως HTPC και περιέργως οι ενοχλητικοί ήχοι σπανίως εμφανίζονται κατά τη διάρκεια προβολής μιας ταινίας ή την αναπαραγωγή μουσικής.

Τώρα όμως, που χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο pc ως υπολογιστή γραφείου και άρα σε διάφορες εφαρμογές και κυρίως στο διαδίκτυο, όπου και παρουσιάζεται συνεχώς το πρόβλημα με τον explorer που προανέφερα, οι ήχοι αυτοί είναι συχνότατοι και πολύ ενοχλητικοί.

Μάλιστα όταν παραγίνεται το κακό, πετιέται στην οθόνη μια εφαρμογή της μητρικής που τρέχει στο παρασκήνιο και δείχνει τις θερμοκρασίες κ.λπ., η ASUS PC Probe.

Μήπως μπορεί κανείς να καταλάβει το πρόβλημα και να με βοηθήσει να το διορθώσω; (ακόμη καλύτερα αν το διαβάσει ο πωλητής!!!)

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να παρατηρήσεις το asus probe, υποθέτω ότι κάποια θερμοκρασία/τάση(ίσως και στροφές ανεμιστήρα) είναι εκτός ορίων και το asus probe διαμαρτύρεται. Το ότι στο έκανε και όταν το χρησιμοποιούσες ως htpc στις προβολές, άρα όταν είχες απαιτήσεις από το σύστημα σε ισχύ, είναι σημάδι των παραπάνω, ή αυξημένη θερμοκρασία ή πτώση τάσης σε κάποια από τις γραμμές του τροφοδοτικού.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έχεις πρόβλημα με τις θερμοκρασίες και σου πετάει το πρόγραμμα?Τι είδους ήχο κάνει,μήπως βγάλουμε άκρη?Για να μην το ακούς μπορείς απλά ν'αποσυνδέσεις το μεγαφωνάκι που έχεις πάνω στην μητρική,αλλά καλό είναι να βρούμε πρώτα γιατί χτυπάει..

Link to comment
Share on other sites

Το ότι στο έκανε και όταν το χρησιμοποιούσες ως htpc στις προβολές, άρα όταν είχες απαιτήσεις από το σύστημα σε ισχύ, είναι σημάδι των παραπάνω, ή αυξημένη θερμοκρασία ή πτώση τάσης σε κάποια από τις γραμμές του τροφοδοτικού.

Όχι αντίθετα, δεν κάνει τον ήχο όταν παίζει ταινία ή μουσική.

Ο ήχος είναι το χαρακτηριστικό "μπιπ" που ακούγεται από το κουτί κατά την εκκίνηση, αλλά πολλές φορές ακούγεται συνεχόμενος, όπως άλλωστε συνεχόμενα και τα σχετικά πατήματα πλήκτρων που τον προκαλούν.

Το ASUS Probe, αυτή τη στιγμή δείχνει τα κάτωθι:

post-1357-1442174381,7687_thumb.jpg

post-1357-1442174381,8119_thumb.jpg

post-1357-1442174381,8897_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στο setting λογικά θα έχεις ένα άνω όριο να ορίσεις για την θερμοκρασία της CPU.

Όταν αρχίζει τα beep δες πόσο είναι η θερμοκρασία σου στην CPU

Λογικά θα είναι κοντά στο άνω όριο.

Οπότε ή ανέβασε κι άλλο το όριο ή βελτίωσε την ψύξη του PC

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι να ποστάρεις τα screenshots,όταν έχεις το πρόβλημα.Την ώρα που τις έβγαλες έκανε ήχους?Λογικά κάποια τιμή ξεπερνάει τα όρια που έχει η asus σαν επιτρεπτά και γι'αυτό στο κάνει.

Link to comment
Share on other sites

57 βαθμοί ο επεξεργαστής, 11.84 η 12άρα και 3.088 η 3.3 σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ένα από αυτά τα 3, ή συνδυασμός τους, βαράνε alarm στο asus probe.

Πρώτη σκέψη, για τα ρεύματα, αν έχεις πολύμετρο εύκαιρο να μετρήσεις τις τάσεις του τροφοδοτικού, κατά προτίμηση σε φορτίο(τρέξε superpi 32M ή s&m ή prime). Αν στο πολύμετρο οι τιμές δείχνουν οκ και όχι τόσο άσχημα όσο στο asus probe, μπορείς να αλλάξεις τα όρια του alarm.

Όσο αφορά τη θερμοκρασία, μπορείς να βγάλεις την ψύκτρα, να αντικαταστήσεις την θερμοαγώγιμη, να καθαρίσεις τον ανεμιστήρα από σκόνες και να δεις αν βελτιώθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Σε ASUS που είχα παλιότερα τα ρεύματα τα έδειχνε χάλια. Τα είχα πολυμετρήσει και ήταν μια χαρά σταθερά. Το πιθανότερο να βαράει ο επεξεργαστής (57 είναι αρκετά ψηλά - νομίζω 65 πρέπει να έχει default την max value).

Link to comment
Share on other sites

"Το θέμα είναι να ποστάρεις τα screenshots,όταν έχεις το πρόβλημα.Την ώρα που τις έβγαλες έκανε ήχους?Λογικά κάποια τιμή ξεπερνάει τα όρια που έχει η asus σαν επιτρεπτά και γι'αυτό στο κάνει."

Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω πιο αναλυτικά, στο μονιτορινγκ του Probe δεν βλέπω μεγάλες αυξομειώσεις αυτή την ώρα που το έχω ανοικτό δίπλα στη σελίδα αυτή. Την ώρα που γράφω δεν ακούγεται τίποτα. Εάν κάνω ένα PgDn στη σελίδα θ' ακουστεί ένας ήχος, εάν κάνω συνεχόμενα ή σκρολ στο ροδάκι του ποντικιού θ' ακουστούν πολλοί μαζί ήχοι συνεχόμενα αλλά πάλι δεν αλλάζει τίποτα στην οθόνη του Probe, όπου άλλωστε το όριο της CPU/Temper (μπλε γραμμή) που λέει ο φίλος είναι πολύ ψηλότερα από την κίτρινη γραμμή όπως φαίνεται στα συνημμένα screenshots.

Link to comment
Share on other sites

Κάνε μια δοκιμή και κλείσε τελείως το πρόγραμμα του asus probe να δεις αν στο κάνει πάλι.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα (να κάνω scroll και να βαράει το beep) μου το είχε κάνει 2 φορές το PC μου.

Μία σε overclock που οι μνήμες χτυπούσαν και δεύτερη όταν μου είχε κουνηθεί το καλώδιο του keyboard στην PS/2 ενώ δούλευε το PC. Έχεις κάνει overclock;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.