Jump to content



ΒΟΗΘΕΙΑ! πρωτού αναζητήσω νέο πολυμηχάνημα...


anhelito

Recommended Posts

Έχω τον Epson cx3650 πολυμηχάνημα. Από τις πρώτες μέρες του έβαλα μελανοδοχεία τα οποία αναγομώνονται εύκολα. Τύπωνε τζι-τζί. Χθές είδα τα ακροφύσια βουλωμένα. Είπα να το πειράξω μηπως επανέλθουν. Το πασπάτεψα λίγη ώρα και σε μια φάση μου ανάβει ένα " Ε¨" στην οθονίτσα του και όλα τα λαμπάκια αναβοσβήνουνε. Στο status monitor μου βγαίνει η εξής ένδειξη:

"Parts inside your printer are at the end of their service life. See your printer documentation.".

Δε λέει ότι χάλασε, απλά ότι κάτι θέλει αντικατάσταση γιατί ήρθε η "ώρα" του μετά απο πολύ χρήση. Για ρίχτε ιδέες γιατί δεν έχω όρεξη κ χρήμα να καταθέσω τον οβολό μου σε νέο μηχάνημα. Κ αυτό καινούριο είναι άλλωστε.

Link to comment
Share on other sites

Αν το Ε σημαίνει πρόβλημα στη μητρική πλακέτα του πολυμηχανήματος σουτ εκτός και αν έχεις ισχύουσα εγγύηση, οπότε αυθετνικά μελάνια και βουρ για ΟΚΤΑΒΙΤ.

Αν το Ε σημαίνει ότι γέμισε το waste ink pad τότε το σαββουρομελάνι (από τους καθαρισμούς) γέμισε τον προβλεπόμενο για αυτό χώρο και θέλει άδειασμα και μηδενισμό ο σένσορας , πράγματα που κάνεις και μόνος σου.

Δοκίμασε και το epson service utility

Link to comment
Share on other sites

δοκίμασα αυτό με το ink pad αλλά τίποτα. Μηδένισα και το μετρήτή. Οπότε θα πρέπει να αγοράσω αυθεντικά μελάνια και βούρ για σέρβις. Υπάρχει τρόπος να καταλάβουν ότι κάνω αναγόμωση? έχει ίχνη από μελάνια αλλά αυτό δεν λέει κάτι. ευχαριστώ για την απάντηση

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος λίγο δύσκολο. Άσε που κανονικά η εγγύηση σου έχει λήξει από την στιγμή που χρησιμοποίησες μελάνια που δεν προβλέπονταν για το πολυμηχάνημα.

Link to comment
Share on other sites

Oι κεφαλές της ΕΠΣΟΝ σπάνια παθαίνουν κάτι όμως Σάκη. Μερικές τις έχω κάνει άλογα και ακόμη δουλεύουν. Γιαυτό και οταν κάποιος επαγγελματίας θέλει σύστημα συνεχούς τροφοδοσίας μελάνης μόνο ΕΠΣΟΝ αγοράζει

Link to comment
Share on other sites

... Γιαυτό και οταν κάποιος επαγγελματίας θέλει σύστημα συνεχούς τροφοδοσίας μελάνης μόνο ΕΠΣΟΝ αγοράζει

Aυτο δεν ξερω τι σημαινει.

Ομως για home user που μπορει καμποσο διαστημα να μην τυπωσει τιποτα, το να αλλαξεις μελανια και να εχεις ουσιαστικα καινουργιο ολο το μηχανισμο εκτυπωσης ειναι μεγαλη υποθεση.

Βουλωματα και τετοιες ιστοριες ειναι κατι πολυ πιθανο αν εχεις καιρο να τυπωσεις και εγω δεν μπορω να εχω το αγχος, ουτε να θυμαμαι να κανω εκτυπωσεις καθε τοσο ετσι για να κινειται, ουτε να προσπαθω μετα να ξεβουλωσω τον printer

Απλα θα πεταξω τα βουλωμενα μελανια και θα παρω αλλα, και τελος.

Link to comment
Share on other sites

Όταν ένας επαγγελματίας θέλει να τυπώνει από inkjet οικονομικά και πολύ, δεν τον συμφέρει ούτε καν να γεμίζει μόνος του τα μελανοδοχεία καθότι κουραστικό και χρονοβόρο. Τα continuous ink flow systems ικανοποιούν αυτήν ακριβώς την ανάγκη συνδέοντας τα μικρής χωρητικότητας μελανοδοχεία με εξωτερικές μπουκάλες γεμάτες μελάνη.

http://www.inksupply.com/cobra.cfm

Έχω δει και καλύτερα εν λειτουργία από τον inkline αλλά δε βρίσκω τώρα φωτογραφία

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ειναι το τελειως αντιθετο απο την περιπτωση μας.

Τυπωνει συνεχεια που δεν προφταινει να αλλαζει μελανια και τα ρουφαει με το μπουρι.

Εμ βεβαια, πως να βουλωσει μετα, και Επσον παιρνει και οτι θελει.

Για να το αφησει κανα μηνα αδουλευτο και μετα τα λεμε ;)

Link to comment
Share on other sites

Τσ τσ τσ τσ φίλε μου Σάκη, κΑΜΜΙΑ

ΚΑΜΙΑ

κεφαλή δεν αντέχει τόσο όσο του έπσον.\ Είναι κεφαλές φτιαγμένες για να χαλάνε γρήγορα. Οι μεν ΗΡ τόσο γρήγορα που δεν αντέχουν εγγυημένα πολλές αναγομώσεις οι δε κάνον επειδή και κάθε εκτύπωση γίνεται θερμική επεξεργασία της μελάνης , τα ακροφύσια καίγονται και γι'αυτό η κεφαλή χάνει απόδοση και τελικά θέλει αλλαγή. Οι ΕΠΣΟΝ αν δεν πάθουν κάτι τυχαίο δεν πεθαίνουν αν τυπώνεις και προσέχεις τα μελάνια σου.

Θα σου πω το εξής , Με τα μελάνια που χρησιμοποιώ εδώ και πάνω από χρόνο έφτασα σε επσον ΡΧ600 (πολυμηχάνημα με εκτυπωτή ίδιο με τους ρ200-300 ) να τον έχω σε αχρηστία 2μηνο και 3μηνο και να τυπώνει με τον που τον ανοίγω όλα τα nozzles στο τεστ εκτύπωσης. Αυτό δεν το είχα με άλλα μελάνια που κάθε λίγο θέλανε 2-3 καθαρισμούς γα να ξεβουλώσουν.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με το schumifer. Επειδή αναγόμωνα και ΗΡ αλλά κ τον epson που έχω τώρα η διαφορά είναι τεράστια στο θέμα των κεφαλών. Άλλωστε εμένα οι κεφαλές δουλέυανε κανονικά. Κάτι άλλο θα συνέβει. Την επόμενη φορά θα προμηθευτώ και έγώ ένα continuous ink system για να βρώ την υγειά μου. Δεν είναι ακριβό από εξωτερικό.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.