Jump to content



Χρηση 2ου Τροφοδοτικου


sarevock

Recommended Posts

Λοιπον... χμμμ... πως να αρχισω?

Εχω φτιαξει ενα δευτερο κουτι απο πλεξι-γκλας στο οποιο βρισκεται η υδροψυξη (αντλια/ψυγειο/ανεμιστηρες 12mm x 6) αυτο που θελω ειναι να βαλω σε αυτο το κουτι τροφοδοτικο το οποιο θα "παρει" την υδροψυξη + τα ανεμιστηρια με τους ρυθμιστες ταχυτητας + τους ανεμιστηρες απο το κεντρικο κουτι + διαφορα αλλα π.χ. Molex lights, spot lights κτλ...

Το θεμα ειναι ΠΩΣ θα λειτουργει το 2ο τροφοδοτικο?

Το βραχυκυκλωνουμε? Του βαζουμε κανα κουμπακι?

Τι γινεται ρε παιδια ακριβως?

Πως θα λειτουργησουν ολα αυτα μιας που το 2ο τροφ. δεν θα εχει σχεση με τη μητρικη?

HELP!!!

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα εκει με το που βραχυκυκλωσεις το 14ο pin (πρασινο) με γειωση (μαυρο) το τροφοδοτικο ξεκιναει. Μπορεις να βαλεις ενα διακοπτακι εκει οποτε να το ανοιγεις. Επισης μπορεις να παιξεις με ρελε αλλα ειναι καπως πιο περιπλοκο. Ακομα μπορεις να συνδεσεις και τα 2 τροφοδοτικα μαζι οπως γραφει στον οδηγο εκει.

Link to comment
Share on other sites

Το μεγαλο καλωδιο του τροφοδοτικου, το πιο χοντρο αποτελειται απο πολλα καλωδια που φτανουν στο 20πινο (η 24πινο) ορθογωνιο βυσμα.Αυτο που πρεπει να κανεις για να παρει μπρος το τροφοδοτικο ειναι να παρεις ενα κομματι καλωδιο κ να ενωσεις το πρασινο καλωδιο ,απο τα πολλα που πανε στο 20 η 24πινο βυσμα, με ενα μαυρο απο το ιδιο βυσμα.Αν τωρα στο κομματι καλωδιο που εβαλες για να βραχυκυκλωσεις το πρασινο με το μαυρο βαλεις ενα διακοπτη, τοτε εχεις δημιουργησει εναν αυτοσχεδιο τροπο να βαζεις μπρος το τροφοδοτικο σου οποτε θες!Ελπιζω να βοηθησα :)

Link to comment
Share on other sites

Απλα ενωνεις το 14ο pin με ενα μαυρο (γειωση) και το τροφοδοτικο θα ανοιξει. Απλα μπορεις να βαλεις ενα διακοπτακι εκει και να μην καθεσαι συνεχεια να ενωνεις ξε-ενωνεις.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια εκανα αυτο με το 14ο Pin...

...δουλεψε κανονικα με διακοπτακι αλλα εχω μια απορια...

στη θεση 14 ειναι γκρι το καλωδιο και στη θεση 8 ειναι το πρασινο που λεει ο φιλος Jason πιο πανω... το θεμα ειναι οτι δουλευει κανονικα..

μηπως εκανα χαζομαρα? ...

Αυτα τα 2 συνδεσα.. 13 και 14 δηλαδη...

post-5055-1442174457,9429_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οχι σωστος εισαι σε παλαιοτερα τροφοδοτικα ηταν γκρι το καλωδιο αυτο. Απλα σου ειπα 14ο γιατι αμα σου ελεγα πρασινο παιζει και να το εκαιγες εφοσον θα βραχυκλωνες λαθος καλωδια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ερωτηση:

τωρα που το βραχυκλωσαμε υποτιθεται οτι δουλευει και στελνει κανονικα watt ετσι?

Δεν εχουμε τπτ μειωσεις? ή εχουμε στην ταση?

Δεν λέμε στέλνει Watt, αλλά η απάντηση είναι ναι.

Δουλεύει κανονικότατα.

[ τι παθαίνει κανείς όταν γράφει σε πολλά tabs ταυτόχρονα :p ε τι παθαίνει, τον προλαβαίνει άλλος :p ]

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Μια πληροφορία (το ξέρω ότι το thread είναι αρχαίο, αλλά μια και το είδα είπα να το γράψω anyway)...

Φροντίζουμε ώστε το 2ο τροφοδοτικό να έχει πάντα συσκευή που τραβάει φορτίο, έστω και 1 αμπέρ (μιλάω για 12βολτη) ή αλλιώς να ΜΗΝ ανάβει αν δεν χρειάζεται (μπορούμε να βάλουμε ένα διακοπτάκι).

Τα τροφοδοτικά τύπου switch ΔΕΝ πρέπει να δουλεύουν για πολύ ώρα χωρίς να τροφοδοτούν τίποτα. Υπάρχει περίπτωση να καταστραφούν.

Πληροφοριακά...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

θα σου πρότεινα κάτι ίσως πιο απλό και λιγότερο ενεργοβόρο.Μπορείς να πάρεις ένα "τροφοδοτικό" (μετασχηματιστή) από εξωτερικό δίσκο και με ένα ρελέ να ανοιγοκλείνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΕΧΩ ΕΝΩΣΕΙ 2 ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΑ. ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΒΕ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΤΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΒΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ. ΕΝΑ ΡΕΛΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΝΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ 12V ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΔΙΝΕΙ 230~ ΣΤΟ ΑΛΛΟ

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.