Jump to content



εγκατασταση λειτουργικου σε αλλο υπολογιστη.....


ktm640

Recommended Posts

Αγορασα μια μητρικη για εναν pentium3 600eb που εχω και επειδη ειχε τα παλια ide καλωδια και συνδεσεις αυτο με το πιν και οχι τις αλλες με το ενα πιν να λειπει,και επειδη βρηκα ενα μονο τετοιο καλωδιο εβαλα τον σκληρο σε ενα αλλο πισι και εκανα φορματ και εγκατασταση λειτουργικου.

Οταν ομως τον εβαλα παλι στο μηχανημα που θα δουλευει δεν εκανε boot. Σταματουσε στην μεση λιγο πριν την οθονη που λεει windows και φωρτωνει μια μικρη μπαριτσα χαμηλα.

Τι μπορει να φταιει? Μηπως οτι εγινε εγκατασταση λειτουργικου σε αλλο υπολογιστη? Παιζει αυτο?

Link to comment
Share on other sites

winxp εβαλα και δεν μπαινει σε καμια λειτουργια ουτε ασφαλης ουτε κανονικα ουτε τιποτα.

Απλα κανει reboot συνεχεια. Εχει πανω 650ραμ μνημη και μια καρτα γραφικων που ξερω οτι δουλευει γιατι την εβγαλα απο τον καλο υπολογιστη που εχω.

Και εναν σκληρο 80gb παλι καλος γιατι δουλευε μια χαρα πριν και στην εγκατασταση δουλεψε αψογα.

Στην αρχη η μοβο δεν βρηκε καλα την συχνοτητα του επεξεργαστη ενω ειναι p3 στα 600 τον βρηκε στα 300. Και στην πρωτη οθονη εκει που μετραει μνημες και λοιπα εβγαλε οτι ο επεξεργαστης εχει αλλαξει και ειναι ''unworkable''

Mπηκα bios και τον ρυθμισα στα 300 και δουλεψε αλλα το μηχανακι κολλαει παντα και κανει reboot

Link to comment
Share on other sites

Tα windows xp έχουν έλεγχο hardware πράγμα που σημαίνει οτι αν πας να βάλεις τον δίσκο σε άλλο μηχάνημα σου πετάει μπλε οθόνες και δεν μπαίνει πουθενά. Η μόνη εξαίρεση είναι αν τα μηχανήματα είναι παρόμοια (chipset)

Στη θέση σου θα δοκίμαζα καταρχην να βάλω 2000 τα οποία μπορούν (όχι παντα) να κάνουν rebuilt και που ούτος ή αλλος θα πηγαίνουν καλύτερα στο μηχάνημα

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη λες τα xp να του πεσουν βαρια? Ειναι και μικρος ο επεξεργαστης και θα γονατισει μαλλον.

Οχι τα chpset δεν ειναι ιδια. Οποτε μαλλον αυτο φταιει. Το μηχανημα θα ειναι αποκλειστικα και ΜΟΝΟ χρηση ιντερνετ. Με συμβουλευεις να βαλω 2000???

Θα το κανω σημερα αφου παω σε ενα ξαδερφο μου και παρω καλωδια παλια ετσι και δουλεψει τελικα θα βαλω 2000. Πως το βλεπεις.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω οτι για την δουλειά που το θέλεις θα είναι πολύ καλύτερα τα 2000, γιατί σκέψου τον καϋμένο τι έχει να τραβήξει αν του βάλεις και κανα antivirus, firewall antispyware, adblocker....

Link to comment
Share on other sites

Ναι ειχα σκοπο να το κανω. Να του βαλω πανω οτι firewall εχω και δεν εχω. Και οτι antivirus εχω ακουσει οτι ειναι καλο. Απο adblockers μεχρι δεν ξερω και εγω τι. Μαζι με το firewall του router.

Ωραια. Το απογευμα το κοιταω και θα στειλω πμ. Ελπιζω να φταιει αυτο. Φαντασου να ερθει το dsl και εγω να προσπαθω να φτιαξω το μηχανακι. Πωπω εφιαλτης.........

Link to comment
Share on other sites

εγω παντως τα 2000 τα εβρισκα βαρυτερα σε ενα Ρ3-500, ενω τα ΧΡ πιο ελαφρια.

Επειδη κι εγω αυτες τις μερες προσπαθω να μεταφερω τα winΧΡ απο το παλιο pc στο καινουργιο,

η λυση που μπορει να δουλεψει ειναι αν κανεις (στο παλιο pc) uninstall ολους τους drivers agp, ide, vga, sound,

και μετα να βαλεις το δισκο στο καινουργιο PC.

Επισης εξτρα κολπο ειναι να κανεις update driver στο Device Manager - Computer - το ΑCPI procesor PC , σε standar PC και μετα την αλλαγη παλι πισω σε ACPI.

Link to comment
Share on other sites

Δε bootαρει γιατι βρήσκει άλλο IDE-controller.

Σε ένα P3-733 έχω βάλει XP και δουλεύουν μια χαρά απλά να μη τα παραφορτώσεις. Απο το Advance->Performance βάλε Adjust for best performance και κλείσε τα services που δε χρειάζονται.

Αν έχεις router με firewall δε χρειάζεται να του βάλεις firewall, απο ασφάλεια δε κερδίζεις τίποτα και απλά θα σου ρίξει τις επιδόσεις στο pc. Ένα καλό και ελαφρύ antivirus (πχ F-prot) βάλε πάνω και ένα ad-blocker και θα είσαι ΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

Η φαση ειναι οτι δεν μπαινει καθολου για να κανω ολα αυτα.

για να μπει, επρεπε πριν να εχεις κανει αυτα στο παλιο pc

(απεγκατασταση παλιων drivers κλπ)

αμα δεν τα εχεις κανει πως να μπει? θα κρασαρει συνεχως

Link to comment
Share on other sites

Τελικα αυτο εφταιγε. Μολις εγινε εγκατασταση κανονικη με τον σκληρο στο πισι που θα τον φιλοξενησει τελικα δουλεψε κανονικοτατα.

Απλη ενημερωση σε περιπτωση που καποιος αλλος το παθει.

Ευχαριστω και παλι :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.