Jump to content



External DVD-RW σε USB1 σύνδεση?


kerneld

Recommended Posts

Μια βοήθεια παιδιά στο παρακάτω θεματάκι.

Τώρα που έπαισαν οι τιμές των εξωτερικών DVD-RW σε πολύ λογικά επίπεδα, έλεγα να χτυπήσω ένα για τον φορητό μου (για τα απαραίτητα backup), ο οποίος δυστυχώς λόγω παλαιότητας έχει μόνο USB 1.0 θύρες.

Θα έχω σοβαρά θέματα στο θέμα συμβατότητας/ταχύτητας με το DVD-RW που θα

είναι USB 2.0? Έστω και αργά θα γράφει ή δεν θα παίζει καν με την USB 1.0 του φορητού?

Όλα τα σχόλια ευπρόσδεκτα.

Link to comment
Share on other sites

Στο δικό μου lap το 3550Α σ' ένα άθλιο εξωτερικό 5.25'' κουτί (με nec ide->usb ctrlr) παίζει κανονικά και σε usb 1.0 και σε 1.1. Απλά γράφει cd με 6x max και dvd με 1x (και στα dvd καμιά φορά το πάει για buffer underun αλλά το σώζει το nec).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Outlaw,

αλλά μάλλον βιάστηκα. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι replacement drives για laptops είχαν πάνω από 100-110 ευρώ, και μόλις είδα στο e-shop εσωτερικό NEC DVD-RW 8x στα 66 ευρώ.

Ελάχιστα πιο ακριβό από εξωτερικό USB 5.25".

Οπότε μάλλον τσάμπα ταλαιπωρώ τον κόσμο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ταλαιπωρείς κανέναν. Έχε υπ όψη σου και το ενδεχόμενο το ext dvd να το χρησιμοποιήσεις και σε άλλα pc ή την παράλληλη αγορά pcmcia usb 2.0 / fwire κάρτας για εγραφές στο μέγιστο. Αλλιώς και η αλλαγή του drive του lap μιά χαρά θα σε βολέψει + το γεγονός οτι δε θα κουβαλάς το κουτί με το μετασχηματιστή.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.