Jump to content



To patch, του patch, τω patch, ω patch.....


Recommended Posts

Η αφορμή για το thread:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=48096

Τελικά τι γίνεται με τα patches στο SuperPi?

Το SSE2 patch δίνει 1-2 sec βελτίωση στο 1Μ SuperPi.

Μήπως θα πρέπει στη database να βάζουν όλοι patched και unpatched scores απο εδώ και πέρα?Ή μήπως καλύτερα να ξεχάσουμε μια και καλή το SuperPi ως benchmark?

Για την ιστορία αναφέρω πως στα 2570 με διαιρέτη στις μνήμες όπου πριν έβγαζα 36 έβγαλα με το patch και χωρίς tweaking 35. Με το ανάλογο tweaking και realtime θα έπιανα το 34άρι. Αλλά what's the point?? :wassat:

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω shaman, και εγώ έχω χάσει το μπούσουλα με αυτά τα πράγματα...

patch, παραpatch, realtime-normal priority, και άντε να ξέρεις πως τα τρέχει ο άλλος...

άντε να συγκρίνεις και να βγάλεις άκρη...

για να μην πω και για τα benchmarks σε μη σταθερό o/c set-up

μπορεί να είναι και καλύτερα, αλλά ποιο το νόημα?...

έτσι ίσα ίσα για να λέμε: α εγώ είμαι πιο γρήγορος από σένα, ή έχω πιο super - ντούπερ μητρική, και ας μην είναι σταθερό, και ας το βάζει μόνο για benchmarks εκεί, (και μετά "κάτω όλα") και ας μην φαίνεται πουθενά στην πράξη η έξτρα ταχύτητα....

αρχίζω να χάνω και εγώ το νόημα έτσι όπως πάει....

Link to comment
Share on other sites

Το καλό που είχε το super pi είναι πως ήταν ένα χύμα πρόγραμμα που έγραψε κάποιος, χωρίς βελτιστοποίησεις και μετρούσε χύμα και ωμή απόδοση επεξεργαστή. Κατά πόσο αυτή η απόδοση αντικατοπρίζεται σε πιο ρεαλιστικές εφαρμογές, προσωπικά δε με ενδιαφέρει εφόσον το μέτρο σύγκρισης τόσο καιρό ήταν κοινό. Αν ξεκινήσουμε την ιστορία με τα patch, τότε κάλλιστα (όπως σωστά ανέφεραν και στο xs) ας χρησιμοποιήθει και ένας Α64 βελτιστοποιημένος compiler του SSE2 patch και το γενικό concept του super pi όπως ανέφερα παραπάνω πάει στα σκουπίδια. Θα καταντήσει μια sandra με "διαφορές" και "διορθώσεις" από έκδοση σε έκδοση patch.

Μια λύση είναι να βάζουν όλοι patched και unpatched διότι overclocking και fair play δε φαίνεται να συμβαδίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από chroma

Μια λύση είναι να βάζουν όλοι patched και unpatched διότι overclocking και fair play δε φαίνεται να συμβαδίζουν.

:T:

Για την ακρίβεια μου φαίνεται ως η μοναδική άμεσα υλοποιήσιμη λύση - αλλά είναι προσωρινή. Όταν αύριο-μεθαύριο έχουμε 3-4 διαφορετικά patch πόσα screenshots θα πρέπει να βάλει κάποιος?

Εναλλακτικά θα μπορούσε να ξαναγραφτεί το πρόγραμμα με την προσθήκη ενός κωδικού σε κάθε run μέσω του οποίου να μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι μιλάμε για unpatched έκδοση (κάτι αντίστοιχο με το CPUz).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

τα patched βγήκαν από άνθρωπο της intel το μόνο σίγουρο, για πολύ συγκεκριμένους λόγους, χαρακτηριστικό είναι πως ο ίδιος άνθρωπος αρνήθηκε να δώσει patched SSE. Iσχυρίστηκε ότι το έκανε για να βοηθήσει στην καλύτερη απόδοση του προγράμματος, ενώ δεν άλλαξε καν το τίτλο του προγράμματος ενώ θα μπορούσε να το κάνει πολύ εύκολα (οποιοσδήποτε μπορεί). Από την στιγμή που το pifast και το quickPi μπορούν με την μέθοδο του Chudnovsky να υπολογίσουν 1Μ σε υποδεκαπλάσιο χρόνο και μάλιστα υποστηρίζοντας SSE2 πολύ πιο αποτελεσματικά απ ότι τα patched του κυρίου. Πιστεύω το QuickPi θα υποστηρίξει σύντομα SSE3 και θα γίνει το καλύτερο prog για υπολογισμό του π.

μόλις τώρα πήρα χαμπάρι ότι postάρα σε παλιό θέμα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.