Jump to content



Πρόβλημα με την κάρτα ήχου - soundMAX DTS & 5.1 ηχεία


javaneze:

Recommended Posts

Κυριοι εχω το εξης προβλημα με τον ηχο στο PC μου.

Κατ'αρχας εχω τα creative inspire 5100 με 5.1 ηχεια. Τα δουλευω με το onboard στην motherboard(asus P5B deluxe) chip που ειναι το SoundMAX Digital HD Audio.

Το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να ακουσω στερεο ηχο απο τα 5.1 ηχεια.:(

Το soundmax τσιπακι ενσωματωνει την τεχνολογια DTS Νeo:PC η οποια εξομειωνει οποιοδηποτε ηχο παραγει το PC σε surround.

Δλδ ακουω ενα MP3 και ακουγεται η φωνη απο το κεντρικο ηχειο, κιθαρες-ντραμς κτλ απο τα surround και απο τα rear surround ακουγονται ελαχιστα οι ψηλες νοτες.Η τεχνολογια αυτη ειναι φοβερη οταν βλεπεις ενα DivX με στερεο ηχο, μα χαλια οταν θες να ακουσεις μουσικη.

Το προβλημα ειναι οτι οταν απενεργοποιω το DTS Νeo:PC και συγκεκριμενα στο winamp, ακουγεται στερεο ο ηχος αλλα μονο απο τα 2 front surround ηχεια και το woofer, ενω center+rear surround δεν βγαζουν καθολου ηχο.

Ομοιως παρατηρειται προβλημα σε παιχνιδια 3ου προσωπου τυπου max payne που οταν σου μιλαει καποιος και εσυ γυρισεις τον Μαξ απο την αλλη ο ηχος μεταφεροτανε στα πισω ηχεια ή οπουδηπουτε αναλογα με το που εστριβες. Πλεον παιζει σε κανονικο surround σε ολα τα ηχεια ασχετως που κοιταει ο χαρακτηρας. Εδω παιζει να χρειαζεται EAX.

Στο προηγουμενο mobo που ειχα το οποιο ειχε το AC97 δεν ειχα κανενα προβλημα να το επιτυχω αυτο, ολα παιζανε το ιδιο ακριβως & στην ιδια ενταση. Γι αυτο παω να σκασω περισσοτερο.

Καποια προταση ή καποια λυση που εχει βρει κανεις στο συγκεκριμενο θεμα;

Οσοι εχετε creative καρτα ηχου που να υποστηριζει ΕΑΧ 3.0 , εχετε παρομοια προβληματα με 5.1 ηχεια;

Tελος το EAX συνεργαζεται μονο με creative καρτες ηχου ή ειναι τυπου codec που παιζει με ολες;

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.