Jump to content



onboard Soundcard και Subwoofer


bfc_xxx

Recommended Posts

Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις αν οι onboard καρτες ήχου (πχ ALC-888) μπορουν να κανουν redirection στο Subwoofer. Δηλαδη όταν παιζει καποιο mp3 και εχει 5.1 ηχεια να στελνει καποιες συχνότητες στο Subwoofer και να παίζει το μπάσο.

Η μητρικη που εχω τωρα έχει ενα cmedia και μπορει να το κανει αυτό, FlexBass όπως το ονομαζει η εταιρεία, αλλα επειδή θα το αλλάξω πολύ σύντομα ηθελα να ρωτησω αν αυτό γίνεται με όλες τις Onboard η θα χρειαστεί να βαλω και κάρτα ήχου.

Link to comment
Share on other sites

εμενα με την onboard της Abit και τα Lansing 2.1 δουλευει μια χαρα.παιζει το woofer κανονικοτατα.

Τα 2.1 ηχεία εχουν ενα mini jack και το redirection των συχνοτήτων γίνεται πάνω στα ηχεία. Οταν έχεις 5.1 ηχεία τότε το software η ο driver πρεπει να στειλει καποιες συχνότητες στο subwoofer. Το cmedia αναλαμβάνει να το κάνει αυτό απο μόνο του και είναι πολύ βολικό για κάποιον που δεν εχει απαιτησεις σε καρτα ήχου, αλλιώς όπως είπε ο φίλος Greek μαλλον θα χρειαστεί καποιο plugin.

To ωραιο με το cmedia, που το ανακάλυψα τώρα γιατι δεν ειχα κανει ποτε update τους drivers της καρτας ήχουν, είναι ότι παιζει τα Mp3 και τα divx και ακούγεται το μπασο απο το subwoofer κανονικά χωρίς plugin με το Windows media player.

Link to comment
Share on other sites

Αν η onboard υποσστηρίζει 5.1 τότε θα δουλέψει μια χαρα. Απλά , για να παίξει μέσα απο κάποιο player πχ Winamp πρέπει να κατεβάσεις το ανάλογο plugin ώστε να σου δώσει surround ήχο.....

σωστός....να μην ξεχνάμε ότι είναι θέμα S/W εδώ...

Link to comment
Share on other sites

σωστός....να μην ξεχνάμε ότι είναι θέμα S/W εδώ...

Ναι αλλα δεν είναι καλύτερα όταν γίνεται απο το Software της κάρτας ήχου? Έτσι δε χρειάζεται Plugin για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά. Κάτι παρόμοιο έκανε και το CMSS (αν το γραφω σωστα κιολας) στις κάρτες ήχου creative.

Eγω με τους drivers της nvidia ειχα ηχο παντοτε στο woofer αλλα οχι και στα 5 ηχεια. Εβαλα realtek και τωρα παιζουν ολα. Χωρις plugin χωρις τιποτα.

Σου είναι εύκολο να μου πεις πιο motherboard χρησιμοποιείς τώρα?

Link to comment
Share on other sites

Μητρικη ειναι αυτη της υπογραφης. Δε νομιζω να σε βοηθησει σε κατι μιας και ειναι παλια. Απλα το ανεφερα λογω της διαφορετικης συμπεριφορας των ηχειων με διαφορετικους drivers.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.