Jump to content

Διάφορα προβληματάκια με Commando

lordelesar

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προσπαθώ κανα δυο μέρες να στρώσω τη μητρική αλλά όλο μικροπροβληματάκια έχω.

Το βασικότερο είναι η απόδοση του RAID. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικί για 965 αλλά σε σχέση με το 975 mobo που είχα πριν, η απόδοση στους δίσκους είναι αισθητά χαμηλότερη...Φυσιολογικό? Είναι πιο αργό το ICH8R από το ICH7R? Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει νούμερα μετρήσεων αλλά είναι τόσο εμφανές που δεν χρειάζεται...Ακόμα και στο boot αργεί σημαντικά περισσότερο.

Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα είναι η συμπεριφορά στο overclocking...Δεν ξέρω αν είναι ελαττωματικό το κομμάτι που έχω αλλά έχει την χειρότερη συμπεριφορά που έχω δει από mobo. Συγκεκριμένα αν αποτύχει η ρύθμιση που βάλεις, όχι μόνο δεν μπουτάρει αλλά δεν κάνει ούτε clear cmos από το κουμπι που έχει πάνω και για να ανάψει πάλι πρέπει να κλείσω το psu, να περιμένω να σβήσουν τα πάντα πάνω στη μητρική και μετρά να ανάψω το pc. Είναι δυνατόν σε oc oriented mobo να συμβαίνει αυτό?

Υπάρχει άλλος εδώ που να έχει το συγκεκριμένο mobo?Έχετε τέτοια προβλήματα?

Την πηρα χθες ... και θα αρχισω το ψαξιμο σημερα . Διπλο Raid (Ενα raid0 & ενα raid1) παρεα με cellshock 1000αρες .

Το raid βλεπω οτι πεταει παντως.

Το πρόβλημα με το αργό boot ίσως οφείλεται στους drivers της κάρτας ήχου.Το ίδιο είχα αντιμετωπίσει κι εγώ με την P5B,αλλά δεν ξέρω αν όντως οφείλεται σ'αυτό.Μια δοκιμή θα μας διαφωτίσει..

Το ich8r είναι λίγο πιο γρήγορο από το ich7r..

Όχι, για ήχο έχω την Audigy...

Άλλο πρόβλημα τώρα...Αν βάλω RAID στο IDE configuration εμφανίζει ένα μήνυμα auto-detecting ahci port 0 και κολλάει εκεί. Από ότι καταλαβαίνω χρειάζεται να γίνει κάποιου είδους reset στην προηγούμενη συστοιχία,αλλά πως?

Ναι,όλα τα προβλήματα αναφέρονται σε αυτό.Το έκανα downgrade μπας και βελτιωθεί λίγο η συμπεριφορά της, αλλά προς το παρόν δεν παίζει το raid.

Λοιπόν,το πρόβλημα με το raid διορθώθηκε με low format στα ραπτόρια. Μάλλον το 0803 και το 0702 έχουν άλλο rom στον controller.

Το βασικότερο πρόβλημα που έχω είναι αυτό με το oc. Δεν γίνεται να κλείνω κάθε φορά το psu.

Την ιδια εχω και εγω.Δεν εχω τετοιο προβλημα με το boot, bios 0803.

Στελιο δωσε τα φωτα σου στο o/c λιγο........

Δεν εχω ψαχτει ακομη . Θελω πρωτα να σεταρω λειτουργικο , προγραμματα κλπ .

... Και να κανω αυτο το ρημαδοghost που με ταλαιπωρει απο χθες το βραδυ . :072:

Λοιπόν,το πρόβλημα με το raid διορθώθηκε με low format στα ραπτόρια. Μάλλον το 0803 και το 0702 έχουν άλλο rom στον controller.

Το βασικότερο πρόβλημα που έχω είναι αυτό με το oc. Δεν γίνεται να κλείνω κάθε φορά το psu.

Και εγω εστησα το raid0 με το πρωτο bios (702 νομιζω) . Αυτο ειχε αρχικα η μητρικη μου.

Μετα εκανα update στο 803 χωρις προβληματα.

Για το o/c θα σου πω αργοτερα , οταν αρχισω να το ψαχνω.

Σε ποσο FSB αρχιζουν τα προβληματα σου ?

Και εγω εστησα το raid0 με το πρωτο bios (702 νομιζω) . Αυτο ειχε αρχικα η μητρικη μου.

Μετα εκανα update στο 803 χωρις προβληματα.

Για το o/c θα σου πω αργοτερα , οταν αρχισω να το ψαχνω.

Σε ποσο FSB αρχιζουν τα προβληματα σου ?

Γενικά, μέχρι 450 κατάφερα να το φτάσω με χαμηλό multi, αλλά δεν έχει σχέση το επίπεδο του oc...Οπουδήποτε βάλω κάτι που δεν θα δεχτεί, είτε timmings, είτε fsb είτε ρεύμα πρέπει να κλείσω τροφοδοτικό.

Γενικά, μέχρι 450 κατάφερα να το φτάσω με χαμηλό multi, αλλά δεν έχει σχέση το επίπεδο του oc...Οπουδήποτε βάλω κάτι που δεν θα δεχτεί, είτε timmings, είτε fsb είτε ρεύμα πρέπει να κλείσω τροφοδοτικό.

Λογικο δεν ειναι ? Ετσι κανουν ολες οι τελευταιες τουλαχιστον asus .

Έτσι είναι για το χαμηλό fsb ή για το άναψε-σβήσε? Είναι η πρώτη μου asus εδώ και καιρό... Ακόμα και η s754 AsRοck που έπαιξα κάποια στιγμή καλύτερα συμπεριφερόταν.

Δεν εχω ψαχτει ακομη . Θελω πρωτα να σεταρω λειτουργικο , προγραμματα κλπ .

... Και να κανω αυτο το ρημαδοghost που με ταλαιπωρει απο χθες το βραδυ . :072:

Πως σου πάει η μητρική? Τη δοκίμασες? Για πες καμιά ρύθμιση να δοκιμάσουμε κιεμείς!

Σημερα ξεμπερδεψα , οποτε ξεκιναω δοκιμες . Παρελαβα και τις μνημες μου πριν μιση ωρα ... :D

¨Εφοσον παρέλαβες θέλω και τις δικές μου πίσω μάστορα :064: :064: :064:

Παρτες ρε ! Ουτε EPP δεν εχουν οι δικες σου ... :046:

Σημερα ξεμπερδεψα , οποτε ξεκιναω δοκιμες . Παρελαβα και τις μνημες μου πριν μιση ωρα ... :D

Ωπ, δεν ανανέωσες υπογραφή! Ποιες πήρες?

Ωπ, δεν ανανέωσες υπογραφή! Ποιες πήρες?

Cellshock 2X1GB 8000CL4 με EPP ! :p:p:p

Υπογραφη θα ανανεωσω οταν καταληξω , γιατι μπορει να ξαναλαξω κατι ... ποιος ξερει ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.