Jump to content


ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ TELLAS


Recommended Posts

ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΣΤΟ ZISTO ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ

ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΑ ΣΤΟ MODEM , ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΚΟΜΑ

PSTN ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ (ΤΟΥ ΟΤΕ) , ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ.... ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ Tellas.

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΜΟΡΦΗΣ ΑΠΕΙΛΕΣ , Η΄ ΜΟΡΦΗ ΔΡΑΣΗΣ

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΡΗΜΑΔΑ DSL ΠΟΥ ΑΡΧΗΣΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ.??:102:

Link to comment
Share on other sites

Σε πρώτη φαση ενα συνεχες "πρηξιμο" συνηθως κανει δουλεια, απο την αλλη μπορεις καλλιστα να αρχισεις να επικαλησε Συνηγόρους του πολήτη και καταγγελια στην ΕΕΤΕ http://www.eett.gr/.

Σε zisto εισαι?

Link to comment
Share on other sites

Ο Συνήγορος είναι για θέματα που έχουν να κάνουν με το δημόσιο. Εγώ τους έστειλα fax με κοινοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και την ΕΕΤ. Χρόνος απόκρισης 3 ημέρες για αποδέσμευση γραμμής. Με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός, αν αναλογιστούμε ότι η στιγμή που έκανα αίτηση ήταν η 21/11/06 και η μέρα που έγινε η αποδέσμευση της γραμμής η 30/03/07 με αίτηση ακύρωση από αρχές Φλεβάρη.

Link to comment
Share on other sites

ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΣΤΟ ZISTO ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ

ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΑ ΣΤΟ MODEM ,

Αν δεν εχεις σημα στο modem μαλλον δεν εχεις συνδεθει.Μηπως πριν ειχες isdn και τωρα που σου ηρθε το Zisto που ειναι pstn δεν μπορει απλα να δει την γραμμη.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Hidden

δεν είσαι ο μόνος φίλε...

δεν την περίπτωσή μου..

λεω για κοινοποίηση σε περιοδικά τι λες;;;;

Στην παρακάτω επιστολή που ακολουθεί, θα εκφράσω τα ¨παράπονα¨ προς την εταιρία παροχής υπηρεσιών TELLAS A.E. εκπροσωπώντας τον εαυτό μου ως πελάτη - θύμα της.

Η Tellas A.E. προσπαθώντας να πείσει το καταναλωτικό κοινό να την επιλέξει ως μόνιμο provider ADSL γραμμής και με την επιλογή που έδινε στους πελάτες της να ¨απαλλαχθούν¨ από τα πάγια τέλη του ΟΤΕ και παράλληλα δίνοντας γραμμή 4096Mbps/512Kbps αποτελούσε πράγματι ένα πολύ δελεαστικό και συμφέρον ¨πακέτο¨ υπηρεσιών.

Όμως τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως η εταιρία προσπαθούσε να προωθήσει.

Όταν ο πελάτης βρίσκετε στο ιδιόκτητο δίκτυο της Tellas τότε απαλλάσσετε από το πάγιο του ΟΤΕ και έχει την δυνατότητα παροχής των ολοκληρωμένων υπηρεσιών της εταιρίας, δηλαδή 4Mbps γραμμή. Μέσα σε 35-40 εργάσιμες ημέρες. Και εδώ προκύπτει το πρώτο παράπονο προς την εταιρία. Στην δική μου περίπτωση ολοκληρωμένες οι υπηρεσίες (περίπου) μου δόθηκαν μετά από 92 μέρες ημερολογιακές, μετά την παραλαβή της ενυπόγραφης αίτησης μου από την επιχείρηση, ενώ υποτίθεται πως βρισκόμουν στο δίκτυο της Tellas δεν μπορούσαν να μου παρέχουν τις υπηρεσίες του Internet επειδή ο ΟΤΕ δεν παραχωρούσε τις θύρες στην περιοχή μου. Το μόνο που πραγματοποιήθηκε μετά από 45 εργάσιμες ημέρες ήταν να μεταφερθώ στο πρόγραμμα zisto μόνο με την δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων εξακολουθώντας φυσικά να πληρώνω το πάγιο του ΟΤΕ. Μετά από 92 ημέρες όπου ακολουθήθηκε η διαδικασία διακοπής του τηλεφώνου, που υποτίθεται πως έπρεπε να διαρκέσει 2 - 4 ώρες, η διακοπή κράτησε για 27 ώρες. Βέβαια η υπηρεσία του ίντερνετ ενώ θα έπρεπε να έχει έρθει 24 ώρες μετά την πρώτη 2ωρη με 4ωρη διακοπή ήρθε αυτόματα μετά τις 27 ώρες… Τότε όλες οι υπηρεσίες λειτουργούσαν κανονικά. Αυτό έγινε την Τρίτη 8/5/07 στις 17:30 περίπου το απόγευμα.

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι την Πέμπτη 10/5/07 όπου κατά τις 22:00 το βράδυ, που ξαφνικά και πάντα εννοείτε χωρίς προειδοποίηση από την εταιρία, έγινε διακοπή των υπηρεσιών ίντερνετ. Πιστεύοντας ότι είναι κάτι παροδικό, δεν εκκίνησα διαδικασία να αναφέρω την βλάβη την ίδια στιγμή, κάτι που έκανα την επόμενη βλέποντας ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Από τις 11/5 λοιπόν μέχρι και σήμερα 23/5 πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 4 κλήσεις προς τους αριθμούς εξυπηρέτησης της εταιρίας με μέση διάρκεια αναμονής τα 30 λεπτά ανά κλήση. Βέβαια σήμερα 23/5 ακόμη λύση δεν έχει δοθεί στο πρόβλημα μου, και τώρα θα ακολουθήσουν οι ¨δικαιολογίες¨ που έπρεπε να με πείσουν ότι όλα θα διορθωθούν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα μπορεί η εταιρία…

Τις πρώτες μέρες πίστευαν οι τεχνικοί της Tellas ότι είναι πρόβλημα ρυθμίσεων του Router της Siemens Speadstream 4200 που μου είχε παραδοθεί 80 μέρες μετά την υπογραφή των συμβολαίων.

Μαζί με κάθε εξυπηρετητή που μπορούσε να έχει η Tellas γιατί σίγουρα έχω μιλήσει με όλους, προσπαθήσαμε πάρα πολλές φορές να αλλάξουμε όλες τις ρυθμίσεις που μπορεί να κάνει κανείς στο router και στον τύπο δικτύου που χρησιμοποιεί για τις Point to Point συνδέσεις. Το PPPoA(8/35) ή το PPPoE(8/35) αλλάχθηκαν και ξανά προστέθηκαν άπειρες φορές για να πεισθούν ότι δεν βρίσκονταν εκεί το πρόβλημα και λιγότερες φορές βέβαια για να πείσουν εμένα ότι πολύ απλά δεν έχουν ιδέα και δεν έχουν ασχοληθεί καν με το πρόβλημα της γραμμής μου, περαιτέρω από τις δικές μου κλείσεις προς εκείνους.

Η ένδειξη DSL πάνω στο router, ήταν μόνιμα αναμμένη και έτσι μπορούσαμε ευτυχώς να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα δεν ήταν στην γραμμή. Προσπαθώντας να τους πείσω ότι το πρόβλημα ίσως να είναι στον server τους, μου είπαν ότι θα στείλουν έγγραφη φόρμα στο τεχνικό τμήμα μέσω προϊσταμένου, κάτι που θα επιταχύνει τις διαδικασίες. Από τις 14/5 μέχρι και σήμερα υποτίθεται ότι στέλνουν κάθε μέρα γραπτώς τέτοια φόρμα αλλά και μέσω e-mail στο τεχνικό τμήμα για να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να θέσουν την βλάβη σε μέγιστη προτεραιότητα. Μου μίλησαν για πρόβλημα στο DSLAM ή στον κατανεμητή οπότε θα χρειάζονταν να επέμβει τεχνικός του ΟΤΕ οπότε θα χρειάζονταν πάνω από μια εργάσιμη ημέρα και τότε θα δίνονταν λύση στο πρόβλημα. Η υπομονή μετά τις 3 μέρες εξαντλήθηκε και προφανώς τέτοια βλάβη δεν ίσχυε, κάτι που μου παραδέχθηκαν και οι ίδιοι.

Μέχρι σήμερα η μόνη πληροφόρηση που έχω είναι ότι χρειάζεται να γίνει ξανά προγραμματισμός της γραμμής που λόγω του ότι δεν μπορεί να δεχθεί το ΙΡ από τον server της Tellas, ενώ άλλοι εξυπηρετητές μου λένε πως το πρόβλημα είναι στον server της Tellas που δεν μπορεί να δώσει ΙΡ. Στις 22/5 μου είπαν πως ένα μέρος των παρόμοιων βλαβών έχει λυθεί και πως λογικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει κάτι και το πρόβλημα της δικής μου περίπτωσης. Να σημειώσω εδώ πως η βλάβη προέκυψε 10/5 και εκείνη μου είπαν πως αυτού του είδους η βλάβη στο δίκτυο δημιουργήθηκε στις 12/5, κάτι που έρχεται να τους δικαιολογήσει εν μέρει όταν μου λένε πως είμαι σε υψηλή προτεραιότητα για την επίλυση. Αυτό βέβαια αντιπαρέρχεται το γεγονός ότι δηλώνουν πως μέρος των βλαβών έχει λυθεί. Κάτι που αναιρεί τις προηγούμενες απαντήσεις περί προτεραιότητας και ημερομηνιών. Αναφέρουν ότι τέτοιες βλάβες επιλύονται άμεσα, δηλαδή σε 24 – 48 ώρες, αλλά ήδη είμαι στην αναμονή για επίλυση εδώ και …315 και όσο πάνε και αυξάνονται… Τελικά το πρόβλημα είναι πως δεν μπορώ να πάρω ΙΡ από το server και πως τι ΙΡ μου δεν πιστοποιείται.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι συνεχίζουν οι εξυπηρετητές με συνεχή ψέματα να κρύβουν τους προϊστάμενους τους, οποιονδήποτε από το τεχνικό τμήμα, και τους υπεύθυνους λέγοντας συνέχεια ότι δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να ασχοληθεί αυτή την στιγμή με την περίπτωση και πως θα με καλέσει προσωπικά σε λίγη ώρα. Ποτέ δεν γίνετε κάτι τέτοιο οπότε ερχόμαστε στο συμπέρασμα ότι είναι μια εταιρία χωρίς υπεύθυνους, μια εταιρία… ανεύθυνη. Και μακριά από κάθε διάθεση ειρωνείας από τη πλευρά μου, πως μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει μια εταιρία που έχει ως μόνιμη απάντηση την εξής : ¨Δεν ξέρουμε πότε θα λυθεί το πρόβλημα σας, οι τεχνικοί μας το δουλεύουν, οπότε δεν μπορούμε να σας πούμε πότε θα γίνει η αποκατάσταση¨. Και αν τέτοιες απαντήσεις από μια εταιρία μεγέθους της Τellas δεν την καθιστά αναξιόπιστη τότε τι άλλο μπορεί να την χαρακτηρίσει. Φυσικά και κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί να ενημερώσει κανέναν πελάτη για κάποια πιθανή διακοπή που μπορεί να συμβεί ούτε και να τον καλέσει για ενημέρωση μετά την δημιουργία της, κανόνες που αναφέρονται στο συμβόλαιο. Αλλά πάντα υπάρχει η απαίτηση να πληρώνουμε για τις υπηρεσίες τους, ακόμα και αν εκείνοι δεν τις παρέχουν.

Και ως τελικό συμπέρασμα προκύπτει ότι αν μια εταιρία παροχής υπηρεσιών που βρίσκεται σε μια εποχή υψηλής τεχνολογικής ανάπτυξης στον τομέα αυτό, δεν μπορεί να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες που διαφημίζει στο καταναλωτικό κοινό, και δεν έχει την απαιτούμενη ευσυνειδησία, να ενημερώνει τουλάχιστον τους τηλεφωνικούς της εξυπηρετητές, περί των προβλημάτων που προκύπτουν και τις προόδους των εργασιών, για να μπορούν και αυτοί με την σειρά τους να ενημερώνουν το κοινό, τότε δεν πιστεύω να αξίζει να δέχεται και την εμπιστοσύνη του καταναλωτή, όταν μέσα στο περιβάλλον του ανταγωνισμού, υπάρχουν πλέον πολύ συμφέρουσα πακέτα να βρει κανείς να προμηθευτεί. Τα υπόλοιπα συμπεράσματα όσον αφορά τελικά την επιλογή του ISP… δικά σας.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.