Jump to content



Θερμοκρασίες σε Pentium 4 Prescott 640 3.2 @ 3.7


Simon1442169120

Recommended Posts

Με την stock ψύκτρα στα 3.2 είχα 50C idle και 70C full load (orthos).

Με την καινούρια μου (scythe samurai z) έχω στα 3.7 1.4v 40C idle και 52C full load (orthos).

Είμαι καλά, έτσι δεν είναι; Αναρωτιέμαι όμως αν είναι σωστές οι θερμοκρασίες, τις βλέπω από το PC Wizard. Όταν πιάνω την ψύκτρα στο heatpipe την αισθάνομαι ελάχιστα ζεστή. Επίσης, ο CPU δεν ανεβαίνει καθόλου παραπάνω από τα 3.75 GHz. Προτείνετέ μου κάποιο αξιόπιστο πρόγραμμα για θερμοκρασίες...

Και τέλος, υπάρχει διαφορά στις επιδόσεις; Επειδή εγώ δεν την βλέπω... :011:

Link to comment
Share on other sites

Για τον επεξεργαστη σου ειναι μια χαρα θερμοκρασιες και ειδικα αυτους τους δυσκολους μηνες. Τωρα για το ανεβασμα πανω απο 3.7 μπορει να φταει ο ιδιος (μπανανα), η μητρικη, οι μνημες ή και το τροφοδοτικο.

Link to comment
Share on other sites

Η GigaByte δεν δίνει κάποιο πρόγραμμα για το Monitoring της μητρικής; Για ψάξ' το στο cd που ήρθε μαζί με τη μητρική. Κάπου θα λέει utilities. Εκεί πρέπει να έχει κάποιο. Αυτό συνήθως συνεργάζεται καλύτερα με τη μητρική. Αν δεν υπάρχει, κοίτα το Speedfan Που είπε ο προλαλήσαντας καθώς και το Hardware Sensors Monitor.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ αυτό φανταζόμουν αλλά δεν είναι έτσι...Απ' το bios βλέπω 52C idle ενώ από το PC Wizard 41 και από το SpeedFan 41 στον ένα πυρήνα και 60 στον άλλο..! Το τελευταίο μου λέει ότι στο +12V έχω +17 :073: lol Θα δούλευε το PC εάν ίσχυε αυτό; Προφανώς όχι. :021: Εμπιστεύομαι το χέρι μου πάντως :044:

Link to comment
Share on other sites

Για να κλείσει το θέμα, ήθελα απλά να πω ότι ο...super Prescott μου :098: ανεβαίνει κι άλλο, απλώς θέλει παραπάνω ρεύμα. Η μητρική κάνει το εξής ( κουλό; ): δίνει στην CPU λιγότερη τάση απ'όση της λέω. Βάζω 1,45 και δίνει 1,4 βάζω 1,55 και δίνει 1,45 . Τέλος πάντων, τον έφτασα μέχρι τα 4 Ghz@1,45v αλλά τον δουλεύω στα 3,7@1,36v για να μην μου πάθει τίποτα :) .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.