Jump to content



Eνω η μπαταρια ειναι φουλ διχνει 0%


Recommended Posts

Ειμαι χρηστης ενως ΗΡ omnibook xe3 gc. Εδω και παρα πολυ καιρο (το λαπτοπ ηταν της ξαδελφης μου και μου το εδωσε πριν μια βδομαδα) το λαπτοπ δουλευε μονιμα στην μπριζα αφου η μπαταρια εδειχνε οτι αδειασε στο 20λεπτο. Με ενα πολυμετρο ομως διαπιστωσα πως η μπαταρια ηταν στο φουλ. Δοκιμασα να το αναψω αλλα ματαια. Το συνεδεσα στον φορτιστη το αναψα και το αποσυνεδεσα αμεσως. Το λαπτοπ δουλευε για μια ωρα περιπου ενω εβλεπα divx μεχρι να σβησει, ενω ο μετρητης εδειχνε μονιμα 0%. Ειναι προβλημα του λαπτοπ η της μπαταριας? Αυτη τη στιγμη ειμαι περιπου μιση ωρα με την μπαταρια και παει μια χαρα... Καμια λυση να δουλεψει σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον η μπαταρία έχει ξελιγωθεί.

Το γεγονός ότι σου δείχνει φορτίο στο πολύμετρο είναι κλασική περίπτωση.

Μια μπαταρία που έχει ψοφήσει, αν την φορτίσεις παίρνει τάση αλλά αδυνατεί να συγκρατήσει φορτίο αφού τα ξηρά στοιχεία έχουν χάσει την δυνατότητα φόρτισης. Όμως επειδή η μπαταρία έχει αποκτήσει τάση, σου δείχνει στο πολύμετρο ότι έχει φορτίο. Αν όμως πας να την χρησιμοποιήσεις το φορτίο εξαντλείται αμέσως (αφού είναι πολύ μικρό) και η μπαταρία αδειάζει.

Αν η μπαταρία σου κρατάει κανονικά με φουλ χρήση, σε αυτήν την περίπτωση είναι βλάβη στο κύκλωμα του laptop που μετράει το φορτίο της.

Link to comment
Share on other sites

Αν η μπαταρία σου κρατάει κανονικά με φουλ χρήση, σε αυτήν την περίπτωση είναι βλάβη στο κύκλωμα του laptop που μετράει το φορτίο της.

το λαπτοπ δουλευει τουλαχιστον 1 ωρα πριν σβησει ενω διχνει 0%. Αλλα δεν θα αναψει αν του κανω ρισταρτ παρα μονο αν το αναψω με τον φορτιστη (με το που αναψει τον βγαζω και παει κανονικα.) Ξερει κανεις που μπορω να βρω το Βattery calibration tool της HP?

Link to comment
Share on other sites

προβλημα του κυκλωματος που δεχνει τη ταση της μπαταριας ειναι γιαυτο και δε σου ανοιγει (εφοσον βλεπει 0% μπαταρια δεν ανοιγει κανενα laptop).

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει μια διαδικασια που ονομαζεται battery calibration για να φτιαξεις το συγκεκριμενο προβλημα.

Βαλε το λαπτοπ στο ρευμα με την μπαταρια επανω και φορτισε το μεχρι ο μετρητης να δειξει οτι η μπαταρια ειναι στο 100%. Πηγαινε στa power option properties και βαλε always on ενω στο running on batteries βαλε never σε ολα.

Βγαλτο απο το ρευμα και αφησε το να δουλευει idle μεχρι να κλεισει μονο του το λαπτοπ. Στη συνεχεια οπως ειναι κλειστο βαλτο στο ρευμα και αφησε το να φορτισει μεχρι να σταματησει η ενδειξη οτι φορτιζει. Επανελαβε τη διαδικασια 2-3 φορες και δες αν εχει φτιαξει.

Link to comment
Share on other sites

hemispam την γνωριζω την διαδικασια αλλα δυστυχως δεν βοηθησε. Στην τελευταια εκδοση του bios υποστηριζεται η διαδικασια απο αυτο και οχι με την μεθοδο του λειτουργικου. Ψιλοφοβαμαι ομως κανω αναβαθμηση... μην μου μεινει στο χερι...

candyman ευχαριστω, αλλα το ξερω το προγραμμα αν και δεν ειναι αυτο που ψαχνω. Απλα διχνει ποσο % μπαταρια εχει απομεινει και ποσος χρονος απομενει...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.