Jump to content



Απροσδόκητα Restart - Ασταθές Vdd


Giannakis

Recommended Posts

Καλησπέρα

Απο εχθές το pc μου τα έχει παίξει και ανά 15 λεπτά είτε κολλάει είτε κάνει restart. Κοιτώντας στο Everest παρατήρησα ότι το Vdd είναι τελείως ασταθές. Με ρύθμιση 1.8V στο bios αυτό κυμαίνεται από 1.8V ως 1.4V. Υποθέτω πως αυτό ευθύνεται για την όλη κατάσταση. Τα υπόλοιπα ρεύματα σε τροφοδοτικό, επεξεργαστή και μνήμες δείχνουν οκ.

Η μητρική είναι μια Epox 8RDA3, ο επεξεργαστής ένας Athlon XP 2500+ και το τροφοδοτικό ένα Hyper 580.

Τι στο καλό μπορώ να κάνω? Έβαλα το Vdd ακόμα και 2.0V αλλά πάλι κόλλησε :022: Υπάρχει περίπτωση να γίνεται κάποιο βραχυκύκλωμα τοπικά?

Link to comment
Share on other sites

1.4V :022:

Οι θερμοκρασίες είναι στα ίδια επίπεδα με πρίν. Υποψιάζομαι ότι κάπου βρίσκει η μητρική στο κουτί, γιατί το νιώθω να με γαργαλάει το ρεύμα όποτε το ακουμπάω και είναι το τροφοδοτικό στην μπρίζα. Επίσης η γείωση σπίτι μου είναι για τα πανηγύρια, το καταλαβαίνω και από τα ηχεία.

Αλλά αυτά γινόντουσαν και πρίν, αλλά το μηχάνημα δούλευε απρόσκοπτα. Τώρα 2-3 μέρες άρχισε τα κουλά, και ενώ οι τάσεις από το τροφοδοτικό φαίνονται οκ, το Vdd παίζει σαν βάρκα στον ωκεανό :105:

Με βλέπω να το ξυλώνω από το κουτί και να το δοκιμάζω έξω όταν βρώ τον χρόνο και την όρεξη. Μάλλον τα έφτυσε η μητρική, οπότε ευκαιρία για (αναγκαστική) αναβάθμιση!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.