Jump to content



Πρόβλημα με καινούριο PC,πιθανόν τροφοδοτικό


Silent Bob

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά.Δεν πρόλαβα να στήσω το καινούριο μου PC και άρχισαν τα προβλήματα.Η σύνθεση του συστήματος είναι η εξής:

Κουτί THERMALTAKE VF4000BWS BACH VX WINDOW

INTEL CORE 2 DUO E6750 Box

Ram TeamGroup 2GB Kit DDR2 800MHz Elite

Evga 7900 GS 256MB3

Asus P5K

THERMALTAKE W0117 TOUGHPOWER 750W NVIDIA SLI CERTIFIED

Western Digital 320GB (7200 Rpm, 16 MB Cache, SATA 2)

Σε αυτά προστίθεται και ένα Lite-On LH-20A1H που έβγαλα από το παλιό PC.

Το πρόβλημα:

Ολοκληρώνω τη συναρμολόγηση,πιστεύω σωστά, το ανοίγω, βλέπει σωστά μνήμη, επεξεργαστή,κάρτα γραφικών και σκληρό (SATA), αλλά δε βλέπει το DVD±RW που το είχα την IDE. Πατάω το κουμπάκι του να ανοίξω το πορτάκι αλλά τίποτα.jumper και καλώδιο τα είχα σωστά αλλά και λάθος να ήταν δεν δικαιολογεί να μην ανοίγει το πορτάκι(στο παλιό σύστημα επιβαιβέωσα ότι το πορτάκι ανοίγει ακόμα και αν δεν είναι συνδεδεμένο το καλώδιο της IDE στο DVD).Οπότε υποθέτω ότι είναι θέμα τροφοδοσίας.Στην ίδια γραμμή που έχει συνολικά 4 molex αυτού του τύπου είχα συνδεδεμένους και τους ανεμιστήρες του κουτιού οι οποίοι δούλευαν κανονικά.Βγάζω το DVD από αυτή τη γραμμή και το βάζω στην δεύτερη αυτού του είδους αλλά τίποτα.Το ξαναβάζω στο παλιό σύστημα και δούλευε.Δοκιμάζω στο καινούριο και ένα DVD-ROM LG που είχα στο παλιό αλλά ούτε και αυτό δούλευε.Αποφασίζω να κάνω τον τρελό συνδυασμό.Συνδέω το DVD±RW στην IDE του καινούριου συστήματος και στο τροφοδοτικό του παλιού το οποίο βέβαια δεν το έβγαλα από το κουτί του αλλά τράβηξα ένα καλώδιο και το έβαλα στο DVD±RW έχοντας τα δύο συστήματα να δουλεύουν δίπλα δίπλα.Ούτε και έτσι δούλεψε.Από εκεί και έπειτα δεν μπόρεσα να σκεφτώ καμία άλλη δυνατή αλλαξοκωλιά αλλά θυμήθηκα ότι κάπου είχα πεταμένο το πρώτο μου DVD-ROM,ένα ΒΤ εξαετίας που από όσο θυμάμαι όταν το απέσυρα από την χρήση ακόμα δούλευε.Το βάζω και ω του θαύματος, ακούγονται σάλπιγγες να παιανίζουν και το πορτάκι ανοίγει.Βάζω το cd των παραθυριών αλλά τίποτα.Ψάχνω λίγο τις ρυθμίσεις του BIOS,σημειωτέον έχω το τελευταίο από ότι είδα στο σαιτ της Asus, αλλά δεν είδα κάτι που μπορεί να βοηθήσει.Το έβαλα να μπουτάρει από cd,αλλά δεν κάνει τίποτα.

Εγώ τώρα έχω φάει κόλλημα ότι φταίει το τροφοδοτικό αν και το τελευταίο με βάζει σε σκέψεις.Αύριο πάντως λέω να βρώ ένα πολύμετρο να το τσεκάρω.Ελπίζω να διαψευσθώ γιατί το έχω πάρει από το E-shop και βλέπω να με περιμένει Γολγοθάς αν όντως έχει πρόβλημα.

Ελπίζω να μη σας κούρασα με το μακρύ ποστ.Περιμένω τις διαγνώσεις σας γιατροί μου γιατί έχω ξεμείνει από ιδέες.

Link to comment
Share on other sites

Χμ...

Οντως περιεργη ιστορια.

Να το διατυπωσω απλουστερα για να δω αν καταλαβα καλα.

Εχεις ενα νεο pc οπου το νεο drive δεν παιρνει καθολου ρευμα, ενω το παλιο drive ναι μεν παιρνει ρευμα αλλα δεν μπουταρει. Σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να διαψευσθώ γιατί το έχω πάρει από το E-shop και βλέπω να με περιμένει Γολγοθάς αν όντως έχει πρόβλημα.

δεν νομιζω να αντιμετωπισεις καποιο προβλημα θα πεις το ονοματακι σου θα συμπληρωσεις την αιτηση RMA που λεει τι κανει το τροφοδοτικο και την επομενη μερα θα ειναι Αθηνα και αν οντως εχει προβλημα θα σου αντικατασταθει με αλλο καινουργιο

δοκιμασε ολα τα μολεξ πανω σε εναν δισκο να δεις αν τον βλεπει συστημα και τα σατα

Link to comment
Share on other sites

Μέτρα με ένα πολύμετρο τα 4πινα να δεις αν βγάζουν τάση. Δεν μπορεί να δουλεύει το fan και το ίδιο molex να μην δίνει ρεύμα στο DVD. Μην τρελλαθούμε τώρα...

Τσέκαρε και τις συνδέσεις του modular panel!

Χλωμό να φταίει το τροφοδοτικό μου φαίνεται. Εμένα για board μου κάνει περισσότερο ή για συνδεσμολογία.

Ξανατσέκαρε ΠΟΛΥ προσεκτικά την συνδεσμολογία και τα jumpers των EIDE συσκευών σου! ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ...

Υ.Γ. Μπορείς να δοκιμάσεις το τροφοδοτικό σε άλλο pc; Υπάρχει η δυνατότητα;

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ήταν το motherboard.Δεν δούλευε καθόλου η θύρα IDE.Μόλις μου το αντικατέστησαν από το Πλαίσιο και ετοιμάζομαι να το βάλω.Ελπίζω να μην προκύψει κάτι άλλο.Παρεμπιπτόντως το καινούριο μου το έδωσαν στο σέρβις στη Ζαϊμη και δεν είχε ζελατίνα.Εγώ περίμενα ότι θα το παραλάμβανα από το μαγαζί.Είναι ύποπτο αυτό ή έτσι γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ήταν το motherboard.Δεν δούλευε καθόλου η θύρα IDE.Μόλις μου το αντικατέστησαν από το Πλαίσιο και ετοιμάζομαι να το βάλω.Ελπίζω να μην προκύψει κάτι άλλο.Παρεμπιπτόντως το καινούριο μου το έδωσαν στο σέρβις στη Ζαϊμη και δεν είχε ζελατίνα.Εγώ περίμενα ότι θα το παραλάμβανα από το μαγαζί.Είναι ύποπτο αυτό ή έτσι γίνεται;

για κοιτα μην εχει σκονη κανενα ανεμιστηρακι......

Link to comment
Share on other sites

Θα το πετάξω.Δεν πάει άλλο.Κάνει ακριβώς τα ίδια με το προηγούμενο.Με το καλώδιο που δίνουν αυτοί δεν ανοίγει ούτε το πορτάκι και με δικό μου καλώδιο ανοίγει αλλά δεν το βλέπει.Το motherboard φαίνεται αχρησιμοποίητο.Στο BIOS δεν γίνεται να έχω κάνει κάτι λάθος γιατί δεν έχει καμία ρύθμιση που να αφορά την IDE.Το jumper είναι σωστό.Είναι δυνατόν να συμβαίνει σε 2 motherboard ακριβώς το ίδιο πράγμα;Αν έχω κάνει εγώ λάθος,αυτοί γιατί μου άλλαξαν το motherboard;Αν αυτό είναι συνηθισμένο σε αυτό το μοντέλο θα έπρεπε να το ξέρουν και να μου το πουν όταν τους ρώτησα.Δεν την παλεύω πλέον!

Link to comment
Share on other sites

Στο μεταξύ και το δικό μου καλώδιο που βάζω της ASUS είναι.Γιατί να έχει διαφορετική συμπεριφορά με αυτά τα καλώδια;

Κι εγώ στρη δική μου όταν άλλαξα καλώδιο ide δεν έκανε καν ποστ, ποιός ξέρει κανά βραχυκύκλωμα θα είναι. Πάντως αυτό με τα ανοιγμένα προϊόντα είναι πάγια τακτική του Πλαίσιο μιας και όταν γυρνάς κάτι το ξαναπουλάνε, όπως και η μοβο που γύρισες εσύ δε θα πάει χαμένε φίλε μου, κάποιος άλλος την κλαίει αυτή τη στιγμή. Πήγαινέ την πίσω να σου κόψουν πιστωτικό και πάρε άλλο μοντέλο.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν τους πήρα τηλέφωνο Ζαίμη και μου είπε ο τύπος ότι το πρώτο δεν το τσέκαραν και μου έκαναν προληπτική αντικατάσταση.Το πρόβλημα αυτό λέει δεν έχει ξανααναφερθεί και αποκλείεται να έχει πρόβλημα το motherboard.Λέει να του πάω το σύστημα να το τσεκάρουν.Ή κάποια βλακεία κάνω εγώ ή κάποια ασυμβατότητα υπάρχει.Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα.Να πάρω το σύστημα και να πάω εκεί είναι μπέρδεμα.Θα με χρεώσουν κιόλας και παίζει να μη βγάλουν και άκρη.Σκέφτομαι να τους ξαναπάρω τηλέφωνο και να τους πω αν είναι να μου κόψουν ένα πιστωτικό και να πάω να πάρω το Gigabyte GA-P35-DS4.

Link to comment
Share on other sites

Πιθανον κατι κανεις λαθος.

Το ζητημα ειναι οτι εξ' αποστασεως μεχρι τωρα δεν μπορεσαμε να σε βοηθησουμε κιολας.

Οπως ανεφερα και στην αρχη της κουβεντας μας, προκειται για περιεργη περιπτωση.

Κανε καλυτερα την κινηση για το πιστωτικο, απλα θα μεινουμε με την απορια...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.