Jump to content



5.1 ηχεία για σαλόνι...


apotsi

Recommended Posts

Με ταβάνι τιμής τα 350€ είπα να πάρω κάποια ηχεία για να τα συνδέσω με το DVD/DivX player του σαλονιού μου για να ακούω αξιόλογα τις ταινίες.

Ενδιαφέροντα μέχει τώρα είναι τα Z-5500 και τα Z-5450 της Logitech. Κλίνω πιό πολύ προς τα 5500...

Καμιά άλλη πρόταση; Θυμηθείτε το ταβάνι τιμής... Δεν μπορώ να πάω παραπάνω.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Πώς έχεις σκοπό να τα συνδέσεις; Ψηφιακά; Πάντως όταν βλέπω ταινία συνδεδεμένα με coaxial καλώδιο, τα σπάνε. (Πάντα για αυτή την κατηγορία ηχείων μιλάμε)

Link to comment
Share on other sites

μεχρι 350 που δινεις θα σου ελεγα τα Ζ-5500.αλλα μετα αν θες να φτιαξεις ενα δικο σου και να παρεις ηχεια και sub απο μαγαζι και ενυσχυτη.αλλα αυτο θα σου βγει πανω απο χιλια αλλα θα τα σπανε.

Link to comment
Share on other sites

Monsieur Apotsi, επειδή έχω την εντύπωση ότι τα 350€ που θα δώσεις για τα ηχεία θα ήθελες να σε "ακολουθούν" και να τα αξιοποιείς ανα πάσα στιγμή, καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι με τα Z-5500 θα πρέπει να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις.

Η 1η παραχώρηση είναι η μουσική. Αν ποτέ χρειαστεί να ακούσεις μουσική οποιασδήποτε μορφής θα αγγίξουν το μέτριο.

Η 2η παραχώρηση έχει να κάνει με την ποιότητα κατασκευής τους. Δηλαδή αν δεις τα bookself ηχεία άλλων εταιρειών (στα ίδια χρήματα ανα ηχείο) θα απογοητευτείς με την "φτηνιάρικη" παρουσία τους.

Η 3η παραχώρηση (πιο προσωπική εκτίμηση) είναι στο πώς αποδίδεται η 5.1 "εικόνα" στο χώρο. Για εμένα είναι φλύαρη και δίνει μία ψευδαίσθηση του 5.1 περισσότερο από το κανονικό, σαν να θέλει να σε πείσει ότι έχεις 5.1.

Για να μην πολυλογώ τα είχα περίπου 8 μήνες και σε σύγκριση με το σύστημα που έχω τώρα δεν έχει απολύτως καμία σχέση είτε παίζουν 5.1 είτε 2.1.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν ότι ένας ενισχυτής και 2 καλά ηχεία με καλή στερεοφωνική εικόνα μπορούν να αναπαραστήσουν επάξια και ισάξια την αίσθηση του Home Cinema.

Πρόταση μου είναι, αν έχει χρόνος, να ψάξεις για stock περσινά ή προτελευταία μοντέλα ενισχυτών και ηχείων που να υποστηρίζουν όλα τα format ήχου (DTS, DTS EX, Neo6) στα ΙΔΙΑ χρήματα και είτε να αρχίσεις με ένα αξιοπρεπέστατο 2.1 είτε αν βρεις κάποια καλή ευκαιρία να έχεις ένα πλήρες 5.1.

P.S. Αν τα έβρισκες ~200€ δε θα είχαν αντίπαλο.

Link to comment
Share on other sites

Οι εταιρίες στις οποίες αναφέρομαι είναι λίγο πολύ γνωστές για τα low end ηχεία τους όπως η magnat, koda, eltax, roister.

Τώρα όσων αναφορά σε ενισχυτές σίγουρα με 200€ υπάρχουν 2-3 λύσεις π.χ. Pioneer.

Link to comment
Share on other sites

Nαι για πείτε προτάσεις με διπλό σύστημα ηχείων και hi-fi ήχο.

Επειδή όλα εξαρτώνται από την τιμή και τις απαιτήσεις δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Π.χ. προσωπικά, η τιμή παίζει σημαντικό ρόλο.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτα τα λεφτα τα Z-5500 ειναι πολυ καλη λυση. Βεβαια δεν θα δεις την ιδια ποιοτητα απο οτι με ενα συστημα που θα το φτιαξεις μονος σου και θα ριξεις και παραπανω $ αλλα σιγουρα κανουν καλα τη δουλεια τους για ~300E

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.