Jump to content



Καινούριο PSU


SouRLoTeR1442169168

Recommended Posts

Καλησπέρεεες.. επειδή μέσα στην εβδομάδα περιμένω το Asus P5E3 Deluxe WiFi, και λιαν συντόμως θα έρθει ο QX6850 και DDR3 μνημούλες, θέλω οπωσδήποτε να με βοηθήσετε με επιλογή τροφοδοτικού γιατί είμαι λίγο αναποφάσιστος. Το θέμα είναι πως είχα ρωτήσει τον candyman για ποιο 1000άρι+ τροφοδοτικό θα μπορούσα να πάρω, αλλά μου είχε απαντήσει ότι και αυτό που έχω (Hyper Type-R 580Watt) θα μου είναι αρκετό ακόμη και αν βάλω 2Χ8800. Και εδώ μπαίνω στο τρυπάκι... Επειδή το Asus παίζει μόνο με crossfire (λόγω x38) και θα πάω για πρώτη φορά σε Ati και σε 2ΧΑti (κατά πάσα πιθανότητα σε 3870 ή μπορεί να μείνω λίγο ακόμη με την 7950GT μέχρι να βγάλει η Ati κάτι καινούριο) θα προτιμούσα ενα τροφοδοτικό το οποιό θα είναι crossfire certified (δεν ξέρω αν έχει διαφορά με το sli certified) και θα είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο. Δεν με νοιάζει αν είναι αθόρυβο ή όχι, θα ήθελα να είναι όμως modular. Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τα χρήματα, αρκεί να με καλύπτει. Το Pc θα αποτελείται από:

QX6850, 2XGB DDR3, 2XATI 3870, 4XHDD(3XSATA, 1XIDE), 2XDVD, και 4 ανεμιστήρες του Armor.

Και για να ξεκινήσω, ένα είναι το Silverstone strider 850Watt

Link to comment
Share on other sites

Απ'όσο ξέρω τα "SLI verified" και "CrossFire Verified" είναι απλά μια στάμπα για να αγοράζει ο κόσμος..

Για παράδειγμα:

SLI

CrossFire

Σα να λέει πως το cable managment κάνει κάποια διαφορά... :105: Δε θα το'λεγα.. :046:

Παρ'επιπτόντως, είναι δύο τροφοδοτικά που νομίζω θα πρότειναν και άλλα μέλη -- 850 Watt ίσως να είναι και λίγο υπερβολή (?)

Link to comment
Share on other sites

Άρα να μην δινω βάση στην σταμπα αυτή. Πάει να πει πως όλα τα psu που έχουν μια απτις 2 στάμπες, υποστηρίζουν και sli και crossfire, σωστά?

Ναι, οι απαιτήσεις, είναι πάνω κάτω παραπλήσιες θαρρώ.

Link to comment
Share on other sites

Απόσο διάβαζα όλη μέρα, τα silverstone είναι πολύ καλα τροφοδοτικά, και μου άρεσε πολύ το 1000άρι απτο πλαισιο το οποίο μου πρότεινε και ο candyman, αλλα αποτι ειδα δεν ειναι modular και αυτο με χαλάει λίγο. Το αμέσως επόμενο , είναι το 850άρι, το οποίο έχω παραθέσει στο 1το post. Στα 850watt λοιπόν, υπάρχει κάτι καλύτερο? Τo enermax το 850άρι ή ακόμα και το 1000άρι είναι καλύτερο σαν μάρκα και αξιοπιστία απτο silverstone τo 850άρι? Απότι είδα είναι modular και τα 2 enermax.

Βασικά η καλύτερη λύση θα ήταν να κρατήσω το υπάρχον τροφοδοτικό και να δω αν τα σηκώνει όλα τα κομμάτια που θα βάλω επάνω, (candyman speaks :p) αλλά με τα παλιά εξαρτήματα θα στήσω 2ρο pc, οπότε αναγκαστικά πέρνω καινούριο.

Link to comment
Share on other sites

To Galaxy 850 είναι καλή περίπτωση, καθώς τα Galaxy γενικώς είναι η καλύτερη σειρά της Enermax. Όμως αν είναι να δώσεις 200 ευρώ για 850άρι, είσαι πλεον επικίνδυνα κοντά σε κόστος στο Toughpower 1500w, μια και συν 50 ευρώ περίπου (σε αυτό το κόστος) δεν είναι τραγική διαφορά.

Eπίσης στο κόστος του Enermax υπάρχει και το σαφώς καλύτερο Seasonic X900

Από την άλλυ πλευρά, το Silverstone είναι μια πολύ καλή επιλογή (κατά την γνώμη μου καλύτερη από το Enermax).

Εγώ όμως πιστεύω ότι η καλύτερη επιλογή είναι το Etasis 850 Gaming καθώς είναι ένα εξαιρετικό τροφοδοτικό, και το βρίσκεις σε καλύτερη τιμή (μόλις 161 ευρώ).

Εδώ θα βρεις review από jonnyguru...

Βέβαια δεν είναι modular αλλά έτσι κι αλλιώς θα βάλεις όλα τα καλώδια, (εκτός από το καλώδιο τροφοδοσίας της 2ης vga αν δεν κάνεις Crossfire/SLI, και άντε να γλυτώσεις και το ένα που τροδοδοτεί συσκευές Sata).

Για εμένα η ποιότητα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάμε στο psu. Το etasis έχει:

Κύριους πυκνωτές της Hitachi. Περιττό να πω περισσότερα...

DSC00197.JPG

Δευτερεύοντες πυκνωτές United Chemicon και Teapo.

DSC00200.JPG

Οι νεότεροι Teapo είναι πολύ καλής ποιότητας όπως έχω αναφέρει και στο σχετικό μου άρθρο:

Αν και οι νέοι της πυκνωτές είναι πολύ καλοί, οι παλαιότεροι δείχνουν να έχουν τα ίδια προβλήματα με τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Oι δε Uni-Chemicon απλά είναι απλά εξαιρετικοί!

Πολύ καλή κατασκευη, καλά υλικά (πρόσεξε το πάχος των καλωδίων που φεύγουν από την τελική ανόρθωση προς το pc), τους μετασχηματιστές και την μικρή ψύκτρα πάνω στους ισοσταθμιστές ροής (πάνω αριστερά, δίπλα στο μαυρο-κόκκινο καλώδιο).

DSC00198.JPG

O ανεμιστήρας μόνο της πλάκας δεν είναι (Sanyo Denki)

DSC00194.JPG

Rippling, στα χειρότερα του έφτασε εδώ (αυτή είναι η 12βολτη):

test6-12v1.jpgtest5-12v1.jpg

Ορίστε και η σελίδα με τα πλήρη ripple tests:

http://www.jonnyguru.com/review_details.php?id=50&page_num=3

Το μόνο του "αρνητικό" είναι ότι σε efficiency είναι απλά στον μέσο όρο.

Νομίζω ότι είναι καλύτερη επιλογή και ας μην είναι modular.

Link to comment
Share on other sites

Όντως το etasis είναι πολύ καλό και το είχα δει που το έλεγες στον οδηγό που έχεις φτιάξει. Θα κρατήσει όμως την παραπάνω σύνθεση άνετα (αντίστοιχη ερώτηση και για το 850άρι silverstone)? Δεν είδα αν έχει 8-pin pci-express connectors για τις Ati 3870 που θα βάλω πάνω.

Άκυρο!! Έχω χάσει τα αυγά και τα πασχάλια μου φαίνεται!! :033: Όποια κάρτα γραφικών και να πάρω, 8α έχει μέσα adaptorάκι τροφοδοσίας, όποτε τσάμπα συζητάω για 8pin connector.

Link to comment
Share on other sites

Πλέον έχω στα χέρια μου το Etasis 850 Gaming. Ας είναι καλά ο φίλος Candyman για την πολύ καλή αυτή αγορά :109 Θα αργήσω βέβαια λιγάκι να το δοκιμάσω μέχρι να μου έρθουν και τα υπόλοιπα parts. Thanks Candyman!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.