Jump to content



Πρώτη φορά με Linux


JohnnyBoy

Recommended Posts

Αποφασισα να μπώ στον κόσμο του Linux και πείρα από ένα φίλο το Mandrake 9.2 και πέιγα να το φορτώσω αλλά τα βρήκα μπαστόυνια ,Μηπως υπάρχει κανένας οδηγός εγκατάστασης πουθενά ?

Επίσης έχω δύο δίσκους ένα 80GB SATA που έχω Win2000 Prof πάνω και ένα 40GB IDE που λέω να βάλω το Linux, θα υπάρξει πρόβλημα που έιναι στο ίδιο σύστημα τα δύο λειτουργηκά διότι έχω ακούσει ότι το Linux έιναι λιγο παράξενο.

Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβώς σε προβλημάτισε μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Να ξέρεις όμως οτι με την έκδοση 9.2 του Mandrake δεν θα μπορέσεις να δείς τους SATA δίσκους σου καθώς οι δίσκοι SATA δεν υποστηρίζονται απο το kernel 2.4.x. Δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο όμως.

Καλύτερα να ψάξεις να βρείς μια πιο νέα έκδοση του Mandrake όπως η 10.1 που έχει πυρήνα της σειράς 2.6.x και είναι, εκτός απο πιο γρήγορο, και πολύ πιο συμβατό με καινούριο hardware.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.