Jump to content



Περίεργο Πρόβλημα με Δίσκο


Arxagelos

Recommended Posts

Έχω 2 δίσκους 320GB Seagate, παλια τους ειχα σε RAID και επειδη πρόσφατα μετα απο προβλήματα με ιο που αντιμετώπισα και κόντεψα να χασω ολα τα δεδομένα τους γύρισα σε απλούς, ένας για το λειτουργικό και ενας για τα buckups.

Εδω και λίγες μέρες και ενώ το σύστημα δεν κολλούσε πουθενα παρατήρησα κολλήματα όταν έκανα πολλες εργασίες συγχρόνως. Άνοιξα τον task manager να δω και οι πυρήνες δουλευαν 1-5% το πολύ. Αρχίζω να υποψιάζομαι τον δίσκο. Κάνω τεστ με το HDtune και ενω μου βγάζει σε γενικο σύνολο περιπου 66ΜΒ/sec, στο διάγραμμα o δισκος φαίνεται να κάνει βουτιές!! Εννοώ οτι ενω είναι σταθερα περιπου στα 70MB/sec κάνει μια βουτια στα 3MB/sec και μετα πάλι προς τα πάνω. Σε όλο το τεστ αυτο μπορει να συμβεί απο 2-10 φορες. Στην αντίθετη περίπτωση το διάγραμμα του άλλου δίσκου είναι σταθερό και μειώνεται φυσιολογικά όσο φθάνει προς το τέλος το τεστ.

Έκανα ενα απλο τεστ, ενω εκανα benchmark τον δεύτερο δίσκο άρχισα να τον δουλευω παίζοντας πχ ενα video και τσούπ αρχισε να κάνει και αυτος βουτιές! Άρα λεώ ισως κάποια εργασια στο backround να δουλευει την ωρα που τεστάρει τον δισκο γι'αυτο και παρουσιάζεται αυτη η αυξομείωση στην απόδοση.

Επόμενο βήμα, αλλαξα θύρες στους δίσκους και καλώδια και πάλι τα ίδια.

Στην τελική κάνω φορματ περνάω τους drivers και ξανακάνω τεστ! Πάλι τα ίδια ο δίσκος έχει τρελες αυξομειώσεις στην απόδοση.

Δοκιμαζω το HDtash και απο τις 10 φορες που τον τεσταρα η μια μονο έδειξε διάγραμμα με στιγμιαίες αυξομειώσεις αρα δεν το κόβω και τοσο αξιόπιστο.

Δοκιμάζω το Seagate tools και όλα φαίνονται φυσιολογικά.

Η τελευταία κίνηση που εκανα ειναι να ξαναφτιαξω το RAID και να κανω εγκατασταση τα win. Εκανα έλεγχο με το HDtune και το διάγραμα είναι φυσιολογικο σε ολο το φάσμα και μεσο ορο περιπου τα 130ΜΒ/sec. Θα με τρελάνει αυτο. Σκέφτηκα μήπως φταίει η καινούρια έκδοση του Bios της μητρικής γιατι έκανε κάτι κολλήματα απο τοτε που την περασα στην εκκίνηση του υπολογιστή αλλα δεν θα το εκανε και στον δευτερο δίσκο?

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτη η διαφορα απο δισκο σε δίσκο, τωρα το αφησα έτσι θα κανω αυριο παλι δοκιμες.

Να σημειώσω οτι το δοκιμασα και χωρις overclock και το διάργαμμα ήταν πολύ τραγικότερο για τον συγκεκριμένο δίσκο!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.