Jump to content


ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


gregpap

Recommended Posts

Θελω να χτισω ενα συστημα optimized για αποδοση σε ισχυ κ εννοω για να τρεχω matlab κ προγραμματα για neural networks, που απαιτουν πολυ υπολογιστικη ισχυ... για την ωρα εχω ενα athlon xp3200 se m/b gigabyte k8VT800 PRO me 1GB Geil ...

Εχω αποφασισει CPU AMD (λογω τιμης/αποδοσης αλλα κ ετσι μου χει κατσει κ την προτιμω καλυτερα απο ιντελ...Επισης λεω να μην παω κατευθειαν σε phenon αλλα σε Athlon 64 X2 (sAM2) 4800 (2.4GHz, 2x512KB), μια και απο το tomshardware δειχνει καλη αποδοση σε σχεση με τα 50euro... τι λετε για τη χρηση που το θελω αξιζει να βαλω phenon η να περιμενω να πεσουν οι τιμες κ μετα, γι αυτο το λογω θελω τη βοηθεια σας κυριως στην επιλογη ενος καλου M/B που να μπορω μετα να αναβαθμισω τη CPU...

Εχω μια "ψυχολογικη" προτιμηση παλι στα gigabyte (βεβαια μετα την αναγνωση των προβληματων του ΒΑΡΒΑΡΟΥ αρχιζω κ το ξανασκεφτομαι, αν και νομιζω με δικαιωνη στην αποφαση να μην προχωρησω απευθειας σε phenon...), αλλα ειμαι ανοιχτος σε προτασεις για ASUS,MSI;saphire...απλα θελω τα εξης

1. Μελλοντικη καλη υποστηριξη phenon ή οτι αλλο βγαλει...

2. onboard VGA (ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ καθολου μα καθολου τα games,graphics οποτε den me apasxolei SLI, προτιμω να τα χωσω σε μνημες...)

3. να μπορω να αναβαθμισω τις μνημες, π.χ. με το τωρινο Μ/Β μπορει να εχς 3 slots αλλα οταν παω να βαλω 2o dimm ριχνει τη συχνοτητα στο αμενως επομενο (apo 200 sta 166...)

Αυτα παιδες κ ευχαριστω προκαταβολικα για τις συμβουλες σας

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι για το Μatlab ένας δυνατός 2πύρινος αρκεί, δεν πρέπει να εκμεταλεύεται 4πύρινους. Οι core 2 duo είναι δυνατότεροι. Αφού σε ενδιαφέρει η υπολογιστική ισχύς, μην τσιγγουνευτείς 40-50 ευρώ και χάνεις εργατοώρες. Στα 100 ευρώ, δες 4700, Ε7200. Αν επιμένεις AMD, και δεν θες να ξεφύγεις πολύ, προτίμησε Χ2 5200, 200mhz παραπάνω και 2πλάσια cache από τον 4800 με 63 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Για να είσαι σίγουρος οτι η μητρική υποστηρίζει phenom 9850/9950+ πρέπει να έχει αρκετά power phases και δυνατά mosfets. Π.χ. ASUS M3A32MVP-Deluxe, ASUS Crosshair II, ASUS M3N-HT DELUXE/HDMI. Σου προτείνω την τελευταία που έχω και link, έχει onboard vga και είναι ότι πρέπει. Είμαι κάτοχος ενός 5200+ αλλά θα πρότεινα να αγοράσεις τον 6000+ λόγω της Cache.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.