Jump to content



Προβλημα με 9600 GT


ptolemeos

Recommended Posts

Καλησπερα παιδες. Οπως φαινεται κ απο τον τιτλο υπαρχει καποιο προβλημα με την gpu μου.

Ολα αρχισαν οταν την πρωτοαγορασα. Σχεδον απο τις πρωτες μερες λειτουργιας της πανω στον η/υ παρουσιασε το ακολουθο προβλημα. Στα καλα του καθουμενου εσβηνε η οθονη, με το κουτι ομως να φαινεται πως λειτουργει κανονικα. Ο,τι κ να πατησα στο πληκτρολογιο δεν εκανε τιποτα κ αναγκαστηκα να το κλεισω απο το κουτι. Στην αρχη πανικοβληθηκα να πω την αληθεια. Νομιζα οτι δεν εφταιγε καν η καρτα γραφικων, αλλα η οθονη. Μετα ομως οταν συνεχισε να το κανει συστηματικα προσπαθησα να δω αν γινεται οταν τρεχω συγκεκριμενα προγραμματα ή οταν ζοριζεται ο cpu. Τελικα, φανηκε οτι οταν εβλεπα ταινιες ή επαιζα παιχνιδια εμφανιζοταν πιο τακτικα το προβλημα. Ετσι, πιστεψα πως ηταν προβληματικη η gpu κ αποφασισα να επικοινωνησω με το καταστημα απ' οπου την πηρα. Τους πηγα ολο το pc για να τρεξουν tests κ να το ελεγξουν. Κ τελικα οντως εφαιγε η καρτα γρ. την οποια κ μου αλλαξαν με μια ιδια.

Απο τοτε (εδω κ 4 μηνες) δουλευε μια χαρα σε ολα. Σε βαρια προγραμματα, απαιτητικα παιχνιδια, ταινιες κλπ :033: . Μεχρι σημερα ομως ηταν το γλεντι. Ξαφνικα, οπως πηγαινα να απαντησω στο msn σε εναν φιλο μου, μολις εκανα κλικ στη συνομιλια μας (που ηταν ελαχιστοποιημενη στο desktop), εσβησε η οθονη. Κ τοτε σκεφτομαι να το πεταξω ολο απο το παραθυρο :074: . Μενω ψυχραιμος ομως κ προσπαθω (πατωντας εντολες στο πληκτρολογιο) ματαια να το επαναφερω. Τον κλεινω ολο απο το κουμπι του κ μολις το ανοιγω ξανα μπαινω σε safe mode για να δω αν μπαινει κανονικα. Αυτο εγινε πριν μια ωρα. Τωρα ολα δουλευουν μια χαρα (ελπιζω). Γνωριζετε κατι πανω στο θεμα?? :105:

Οποιαδηποτε βοηθεια θα ηταν πολυτιμη. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Υ.Γ: Δε γνωριζω κατα ποσο ειναι αληθες, αλλα ειχα ακουσει απο εναν γνωστο μου οτι κατι τρεχει με το chipset της σειρας 9 της nVidia. Οτι ειναι προβληματικο ή κατι παρομοιο. Ισχυει κατι τετοιο ή ειναι μπαρουφες?

Υ.Γ.2: Επισημαινω οτι της εχω κανει κ ενα driver update.

Εχουν δει 29 ατομα το θεμα κ ουτε μια απαντηση..... Υπαρχει καποιος που να γνωριζει κατι πανω στο θεμα αυτο? Ξεχασα να πω οτι η κατασταση επειγει! Μπορει ανα πασα στιγμη να κλεισει η οθονη κ δεν ειναι κατασταση αυτη, να τον κλεινω απο το κουμπι για να δουλεψει κανονικα. Μπορει καποιος αρμοδιος να το βαλει στα "επειγοντα περιστατικα" μπας κ με βοηθησει κανενας ανθρωπος επιτελους??!

Υ.Γ: Συγγνωμη για τον καπως επιθετικο τονο μου, αλλα πραγματικα χρειαζομαι βοηθεια...

64 ατομα εχουν δει το θεμα μεχρις στιγμης.......

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να περάσεις άλλους drivers...... άν έχεις άλλη κάρτα γραφικών δοκίμασε με αυτή να δείς άν 100% είναι θέμα κάρτας και όχι οθόνης γιατί εγώ είχα κάτι τέτοια προβλήματα με μία lg..

η σειρά 9χχ είναι μια χαρά. αν δεν φτιάξει πας ξανά για rma...

Link to comment
Share on other sites

Θα δοκιμασω να βαλω τους drivers που ειχε με την αγορα της. Χρειαζεται να δοκιμασω κ πιο παλιους απο αυτους?

@vagos - Αυτη η οθονη μου εκανε καποια κολπα πριν λιγο καιρο γιατι -μαλλον- δεν εκανε καλη επαφη το καλωδιο του ρευματος. Ετσι κ αλλιως ειναι μεσ' στην εγγυηση ακομα, αρα θα την επιστρεψω για να ειμαι σιγουρος. Μετα θα δοκιμασω με αλλη καρτα γραφικων.

Σας ευχαριστω ρε παιδια που απαντησατε. Κατι μου φαινεται ομως πως παλι θα τρεχω Στουρναρη για rma της gpu.....

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι οτι εχει πανω αυτους τους drivers 4 μηνες κ δεν ειχε ουτε ενα προβλημα.Το ανησυχητικο ειναι οτι τα προβληματα που εμφανιζονται ειναι ακριβως τα ιδια που τον οδηγησαν σε αλλαγη καρτας γραφικων στην αρχη.Κ γω ειχα ακουσει κατι για ελαττωματικες παρτιδες 9600...

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως το ιδιο προβλημα αντιμετωπισα και εγω με ATI HD2600PRO512 που μου εκανε απολυτως τα ιδια με σενα.στα MULTIRAMA μου την αλλαξαν και ενω η νεα δουλευε αψογα για 2 μηνες αραια και που αρχισε παλι τα ιδια να κανει.Το κακο ειναι οτι δεν μου ανανεωσαν την εγγυηση και ισχυει της παλιας που κοντευει να ληξει.με τηνν προηγουμενη προβληματικη παντως ειχα αλλαξει και τροφοδοτικο αλλα το προβλημα παρεμενε.η οθονη μου bytheway ειναι philips

Link to comment
Share on other sites

Όταν είχα πάρει την Gf4 Ti-4600 μου έβγαζε τέτοια προβλήματα. Σε 3d τρεμόπαιζε η οθόνη για λίγο και μετά έσβηνε. Τελικά ήταν πρόβλημα του τροφοδοτικού.

Η διαφορά με τη δική σου περίπτωση είναι πως εσένα το κάνει σε άτακτα διαστήματα, εμένα μου το έκανε μόνο σε 3d περιβάλλον.

Για να καταλάβω αν φταίει το τροφοδοτικό έκανα underclock την κάρτα γραφικών και έτρεξα 3d, το οποίο και δούλεψε.

Εσύ τι τροφοδοτικό έχεις? Είναι σίγουρα αρκετό για να σηκώσει την κάρτα? Να έχεις υπ'όψιν πως τα no-name τροφοδοτικά ΔΕΝ είναι αρκετά, όσα watt και να δίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνωμη ρε παιδια που αργησα να απαντησω αλλα κατι μου ετυχε κ μολις τωρα βρηκα την ευκαιρια να μπω. Στο θεμα μας, εχω 600 w της tagan, γι' αυτο δε νομιζω οτι φταιει αυτο (κ 4850 σηκωνει). Οθονη εχω την SyncMaster 740N της Samsung -που ειναι 17αρα.

@Chris Kaf: Δεν εκανε ακριβως το ιδιο φιλε. Εσενα λες οτι τρεμοπαιζε κ μετα απο λιγο εσβηνε εντελως, ενω εμενα δεν "προειδοποιει" σαν τη δικια σου. Σβηνει κατ' ευθειαν.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε σε άλλο pc την κάρτα σου. Αν κάνει τα ίδια θα φταίει η κάρτα.

Θα το δοκιμασω, αλλα δε μου το εχει ξανακανει απο τοτε που εγινε. Δηλαδη, κ να την βαλω, μπορει να μη το κανει αμεσως. Τοτε, θα πρεπει να βρισκεται στο αλλο pc για μεγαλο διαστημα μεχρι να το κανει.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα πηγαμε το μηχανημα του πτολεμεου στο eshop σημερα το πρωι κ μετα πηραμε τηλεφωνο το τεχνικο τμημα.Η απαντηση που ακουσαμε απο τον τεχνικο ηταν εντελως αναπαντεχη.Μας ειπε οτι φταιει μια απο τις ραμ.(εχει 4x1 giga http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1014331&catalog=20&category=69977727&page=3).Πριν προλαβει το pc να κλεισει 2 βδομμαδες αλλαχτηκε πρωτη φορα η 9600gt.Για 6 μηνες δουλευει κανονικα κ τωρα εχει ακριβως τα ιδια συμπτωματα με την προηγουμενη φορα.Κ αντι για καρτα γραφικων θελουν ν αλλαξουν μια ραμ.Ειναι λογικο??Ειχαμε τρεξει ενα memtest αλλα δυστυχως οχι οταν αρχισε να κανει το προβλημα αλλα καμια βδομαδα πιο πριν.Αν το ειχαμε τρεξει οταν εμφανισε το προβλημα θα ειχαμε κ πιο δυνατα επιχειρηματα απεναντι στον τεχνικο.Γραφω εκ μερους του πτολεμεμου γιατι ακομα το pc του ειναι στο eshop

Link to comment
Share on other sites

Γνωριζετε κατι ρε παιδια τελικα?? Τη Δευτερα θα μου αλλαξουν τις RAM κ θα μου πουν να παω να παραλαβω το pc. Τι να τους πω? Κολλαει που την προηγουμενη φορα που ειχε τα ιδια "συμπτωματα" ο η/υ μου ειπαν οτι εφταιγε η gpu, ενω τωρα οι RAM???

Υ.Γ: Αυτοι μου ειπαν, επι λεξει, οτι η μια εκ των τεσσαρων RAM που ειναι πανω εβγαινε off, με την καρτα γραφικων να ειναι μια χαρα. Ετσι τουλαχιστον εδειξαν τα τεστ που ετρεξαν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.