Jump to content



Τρελό πρόβλημα!!!


kaloubas

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

Λοιπόν έχουμε και λέμε , αντιμετωπίζω ένα τρελό πρόβλημα στο σύστημα της υπογραφής(OS:VISTA64) και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Πριν 3 μέρες και ενώ έπαιζα ένα παιχνίδι ξαφνικά freezαρι το παιχνίδι με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω τίποτα παρά μόνο με restart, το κάνω, ξαναμπαίνω τα ιδία ξανακάνω restart και παρουσιάζετε άλλο πρόβλημα, έχω εικόνα μέχρι και την μπάρα που βγάζει ότι φορτώνουν τα windows και μόλις παει να μπει σβήνει η οθόνη ,μετά από 2-3 restart καταφέρνω να μπω και άμεσος μου πεταει μήνυμα το catalyst ότι δεν ανταποκρίνονται οι drivers και να περάσω την τελευταία έκδοση (την τελευταία είχα!!!) τεσπα ,κάνω απεγκατάσταση των drivers τους ξαναπερνά , μετά το restart μόλις μπαίνει στα windows κάνει από μονός του πάλι restart και πάλι το ίδιο μήνυμα για τους drivers,μπαίνω στο devise manager από τις 4 κάρτες που δείχνει τις 2 τις είχε enable και τις άλλες disable, τις κάνω enable ζητεί restart t το κάνω στο ποστάρισμα έχω εικόνα μόλις πήγαινε να μπει στα windows έσβηνε η οθόνη(το pc ανοιχτό) , κάνω 2-3 restart τα ιδία ,τελικά μπαίνω πάλι το ίδιο μήνυμα .Αποφασίζω να κάνω φορματ και πριν το κάνω τσεκάρω και μια μια τις κάρτες και μαζί χωρίς crossfire και αντίστροφα στις pci και πάντα έβγαζε το ίδιο μήνυμα.

Κάνω λοιπόν το φορματ, κάνω όλα τα update, βάζω σε όλα τους τελευταίους drivers ,βάζω και το αγαπημένο παιχνιδάκι μου και μπαίνω να παίξω , το μηχάνημα «πεταει» πάει σφαίρα ,ωραία λέω θα έφαγε κάποιο κώλυμα και θα ήθελε φορματ, αυτά όμως μέχρι χθες το βράδυ που τον ανοίγω μπαίνω να παίξω και στο 10λεπτο σβήνει η οθόνη το pc ανοιχτό και παιχνίδι (άκουγα τους ήχους),άντε πάλι restart άνοιγε η οθόνη στο ποσταρισμα μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν έκλισε το pc κανονικά και αν θέλω να μπω σε safe mode η να ξεκινήσουν normal ,για να μην σας κουράζω άλλο στα windows έμπαινε μόνο σε safe mode σε όσα restart και να έκανα σε normal έσβηνε η οθόνη.

Σήμερα το πρωί σκέφτηκα να τον πάω πλαίσιο να δουν μήπως έχει πρόβλημα καμία κάρτα, μητρική η ότι άλλο ,πριν αρχίσω να τον ξηλώνω τον ανοίγω και το pc άνοιξε μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα, σαν να μην είχε συμβεί τπτ χθες βράδυ μπήκα και λίγο στο παιχνίδι και όλα μια χαρά .

Εδώ σηκώνω τα χεριά ψηλά και ζηταώ τα φωτά σας.

Συγγνώμη αν σας κούρασα.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα περιεργο.

Η δικη μου προταση, βασισμενος σε αναλογο προβλημα που αντιμετωπισα, ειναι να δοκιμασεις το pc με ΜΙΑ ΜΙΑ τις καρτες γραφικων.

Ειναι πολυ πιθανο καποιος πυρηνας μιας απο αυτες να εχει προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Μπήκα χθες στην asus και είδα ότι έχει βγάλει 4 bios μέσα σε 2 μήνες (μπορεί να έχει κάποια σχέση μπορεί και όχι) πέρασα χθες το τελευταίο, φυσικά χωρίς καμία διάφορα το pc εξακολουθεί μια να μπαίνει στα windows και 2 όχι φυσικά για παιχνίδι ούτε λόγος τρώει ένα freezαρισμα νααααα, το βραδύ θα κάνω άλλο ένα φορματ και βλέπουμε.

Linοs το είχα κάνει αυτό που λες πριν το φορματ και έδειχναν οι κάρτες ναι είναι εντάξει θα το ξανακάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε με άλλη έκδοση driver ... και πρώτα τις κάρτες μία-μία.

Αφού βεβαιωθείς ότι η κάθε κάρτα μόνη της παίζει οκ .... ξαναδοκίμασε το cf

Από θέμα o/c ... σε cpu και μνήμες έχεις τσεκάρει ? ... είσαι 100% οκ ?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον εχουμε και λεμε τις εβαλα καθε μια μονη της.

Στην μια ολα λειτουργισαν οκ στην αλλη εκανε το γνωστο προβλημα εικονα μεχρι το ποσταρισμα και σβησιμο της οθονης μολις εμπαινε στα windows, καταφερα μια φορα να μπω και μου εβγαλε το παρακατω μηνυμα

96222387hs0.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ναι πάντα στις μπλε, τις δοκίμασα και στις 2 μπλε, η μια όπως είπα δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα η άλλη θα σου πω αναλυτικά τι μου έκανε, στην πάνω pci έσβηνε η οθόνη μόλις έμπαινε στα windows η έβγαζε το μήνυμα που ειδές πιο κάτω, στην κάτω pci έκανε το ίδιο εκτός από μια φορά μόνο που μπήκε κανονικά χωρίς να βγάλει κανένα μήνυμα (αυτή την διαδικασία εναλλαγή pci την έκανα πάνω από δέκα φορές) έτρεξα για λίγο και το παιχνίδι και μπήκε κανονικά :105: αλλά αυτό μόνο για μια φορά μετά από κλείσιμο και άνοιγμα του pc πάλι τα ιδία , ρεύμα είχα πάντα και το 6αρι και το 8αρι.

Τι να πω δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει:102: , πάντως το γεγονός είναι ότι τώρα είμαι με την μια την «καλή» και έπαιξα πάνω από 1 ώρα και όλα στο full χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς τελικά να κάνω format.

Link to comment
Share on other sites

Ετσι όπως το περιγράφεις ... σχεδόν αποκλείουμε την πιθανότητα ελλατωματικής μητρικής (εκτός και άν παίζει κανένα bios bug με τις συγκεκριμένες κάρτες)

Από τροφοδοσία βλέπω ... έχεις θηρίο psu,οπότε οκ.

Αρα...99% vga RMA.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ προς τα εκεί κλείνω, και μετά από λίγο googlaρισμα που έκανα σχετικά με τα διαγνωστικά κόκκινα leds που έχουν οι κάρτες πάνω στην συγκεκριμένη παραμένει αναμμένο το ένα, που σημαίνει ότι έχει πρόβλημα με την τροφοδοσία ρεύματος.

Αύριο πάει πλαίσιο και βλέπουμε….

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.