Jump to content



Eizo HD2442W-BK Review


pokemon6401442169101

Recommended Posts

Άλλη μια πρωτιά στα review για τα Ελληνικά δεδομένα, αλλά αυτή την φορά αντί για ups σας παρουσιάζω.. οθόνη :D

[counter strike mode on] ok let's go! :p[counter strike mode off]

1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Σήμερα στις μέρες μας η αγορά έχει γεμίσει με μη ποιοτικά προϊόντα, από το 2002 είχαν αρχίσει εταιρίες κινέζικες όπως η Vibrant να παρουσιάζουν στην αγορά μη ποιοτικά panel και με επίπτωση στην εργονομία, πράγμα που τις κάνει υπέρ κουραστικές(όσοι έχουν δουλέψει σε αυτές γνωρίζουν). Παρόλα αυτά όμως ο κόσμος προτίμησε να αγοράζει το χειρότερο προϊόν(ακόμη και noname-no brand). Την ίδια πολιτική σιγά σιγά ακολούθησαν άλλες εταιρίες, δυστυχώς και κολοσσοί(LG/samsung/iiyama κ.α.)! φτάνοντας ακόμη και σε σημείο να μειώσουν τους ελέγχους και να μην εξετάζουν τις ακεραιότητα ενός panel (βλέπε χρώμα, ταχύτητα, εργονομία, ghosting, ώρες ζωής λάμπας, ποιότητα εξαρτημάτων κ.α.). Το ίδιο σκηνικό η και παρόμοιο, είχε συμβεί στον ήχο, σίγουρα οι γνώστες του ήχου και των ενισχυτών δεν θα μπορούν με τίποτα να ξεχάσουν την ποιότητα προϊόντων της Blaupunkt(είτε ηχητικά είτε τηλεοράσεις η οτιδήποτε είχε βγάλει). Μια εταιρία κολοσσός που κράτησε την ποιότητα σταθερή, παρά τον έντονο ανταγωνισμό και τις επιθέσεις που δεχόταν. Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται και σήμερα, όμως, παρόλο που οι ανταγωνιστές της Eizo μπορεί να έχουν χαμηλότερες τιμές, σε καμία περίπτωση μια ανταγωνιστική οθόνη ίδιας κατηγορίας δεν μπορεί να την φτάσει! Η εταιρία στην ουσία παίζει μπάλα μόνη της. Αφού λοιπόν δεν έχει κανένα ισάξιο ανταγωνιστή είναι λογικό να κρατά την τιμή σε επίπεδα που ένας σοβαρός χρήστης θα τα έδινε. Ίσως κάποιος θα ήθελε εναλλακτικά μια Apple Cinema 24' LED αλλά το brightness είναι μικρότερο(330cd/m2 αντί 450cd/m2) και τα χρωματική απόδοση λιγότερη από την HD2442W. Παρόλα αυτά η Apple είναι αρκετά καλός ανταγωνιστής. Ας πάμε όμως στο κύριο θέμα :

Η HD2442W Πρόκειται για την καλύτερη 24άρα οθόνη της αγοράς, ειδικά σχεδιασμένη για να καλύψει ακόμη και τις ποιο υψηλές απαιτήσεις στην : Φωτογραφία, Φωτορεαλισμός, 3D rendering, Gaming, Movie playback, Document-text editing και πολλά άλλα ακόμη!

Παρέχει φωτεινότητα 450cd/m2 (η υψηλότερη για 24')

constrast 1000:1(static) & 3.000:1(Dynamic, που ενεργοποιείται από το menu, constrast enhancer)

Η ταχύτητα απόκρισης είναι 6ms για γκρί σε γκρί, και 16ms σε λευκό προς μαύρο, κάτι που την κάνει ως την ταχύτερη οθόνη της αγοράς!(αν εξαιρέσουμε την Coloredge που έχει μιάμιση φορά παραπάνω τιμή). Τα 2ms των άλλων κατασκευαστών, κάθε άλλο παρά αληθινά είναι, το ψέμα(για να μην πω τίποτα βαρύ) πάει σύννεφο, Rise to Fall διστάζουν να το πουν!

Ανάλυση 1920x1200, Full HD & Full Frame 24p, υποστηρίζει πλήρως το HD format των blu ray είτε σε 30fps είτε σε 24fps που είναι το αναλογικό film στο cinema, χωρίς pulldown conversion όπως κάνουν οι υπόλοιπες οθόνες μη-24p.

Υποδοχές : VGA, DVI, 2 HDMI καθώς και HDCP support σε όλες τις θύρες.

Ξεχωριστό προφίλ, το οποίο έχει τις ρυθμίσεις που θέλουμε : text, Picture, Movie, sRGB, Game, Custom, Auto fine constrast*

Για HDMI θύρες υπάρχουν τα άλλα προφίλ : Standard, Cinema, Dynamic, Game, Custom.

*=το τελευταίο προϋποθέτει το screen manager εγκατεστημένο και να είναι συνδεδεμένη η USB θύρα της οθόνης με το PC.

USB Hub με δυνατότητα να κάνουμε και την οθόνη ως KVM Switch, απλά συνδέουμε πληκτρολόγιο και ποντίκι, και από το menu ελέγχουμε και αλλάζουμε 2 Pcs με 2 click!

Ενσωματώνει 2 ηχεία, υποστήριξη ήχου μέσω USB Θύρας η αν θέλουμε και μέσω mini jack η και HDMI audio.

Bright regulator, είναι μια δυνατότητα που την έχουν αρκετές οθόνες της eizo, μας ρυθμίζει το φως του panel σύμφωνα με το εξωτερικό φως στο δωμάτιό μας, έτσι, δεν χρειάζεται να είμαστε πάνω από το brightness και να το πειράζουμε όλη την ώρα, αν έχουμε σκοτεινά π.χ. Να το μειώνουμε η αν έχουμε δυνατό φως να το αυξάνουμε.(ο αληθινός εφιάλτης που τον έχουν όλες οι άλλες οθόνες!)

Τηλεχειριστήριο για να την ελέγχουμε από μακριά, όλες οι επιλογές που θέλουμε στο χέρι μας! Δεν χρειάζεται να σηκωθείτε από την καρέκλα, πατήστε το κουμπί και απολαύστε Tv(από το media center PC) η PS3 άνετα!

Τα χρώματα που κυκλοφορεί η οθόνη είναι : μαύρο, μαύρο πιάνου, Ασημί τιτανίου.

Στο review μας είναι η μαύρη έκδοση.

2.Φωτογραφίες προϊόντος :

Κουτί

imgp2618ua9.th.jpg

Panel protector FP-2400W(ΔΕΝ συνοδεύεται με την οθόνη, είναι extra)

imgp2622hs4.th.jpg

imgp2621ym4.th.jpg

Για την εγκατάσταση του, καλό είναι να το τοποθετήσετε μόλις βγάλετε την οθόνη από το κουτί της, και επίσης το δωμάτιο να μην έχει καν σκόνη! Σημαντικό είναι να φοράτε και πλαστικά γάντια για να μην προκαλείτε δαχτυλιές μέσα στο protector(έξω μπορείτε να το καθαρίσετε). Το protector έχει 2 όψεις, την γυαλιστερή (Glossy) και τη μη γυαλιστερή (Non-glare).

Η Glossy πλευρά μεγαλώνει την καθαρότητα της οθόνης ενώ η non-glare μειώνει τις αντανακλάσεις και μειώνει την κούραση των ματιών(λόγω της αντανάκλασης από την γυαλιστερή όψη). Πάντως την γυαλιστερή όψη χρησιμοποιώ και είναι μια χαρά.

Το σημαντικό που μας προσφέρει το προστατευτικό είναι ότι προστατεύει την οθόνη από γραντζουνιές και δακτυλικά αποτυπώματα, έτσι ανησυχούμε λιγότερο για το panel μας, βέβαια η οθόνη δεν είναι και σάκος του μπόξ οπότε μην βαράτε κλωτσιές και μπουνιές!

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για να πετύχετε την σωστή της τοποθέτηση, υπόψιν ότι ένας κόκος σκόνης είναι ικανός να σας δείχνει η οθόνη σαν να έχει νεκρό subpixel, ενώ στην ουσία είναι το σκουπιδάκι που υπάρχει ανάμεσα στο panel και το panel protector. Βλ photo

imgp2632qm5.th.jpg

Σε αυτή την περίπτωση, κλείνετε την οθόνη, αφαιρείτε το protector, καθαρίζετε την οθόνη, καθαρίζετε το protector από την σκόνη και τις δαχτυλιές, και ξανά βάζετε πάλι σωστά και με προσοχή το protector, εναλλακτικά για καθαρισμό μικρών κόκκων σκόνης σε γωνίες μπορείτε με την ηλεκτρική σκούπα να τα διώξετε στο πλάι, αρκεί να το κάνετε με προσοχή χωρίς να ακουμπάτε το panel της οθόνης!

Συνοδευτικά:

imgp2626pe9.th.jpg

1.Power Cord(καλώδιο τροφοδοσίας)

2.USB Cable

3.DVI Cable

4.HDMI Cable

5.VGA Cable

6.User manual & Warranty(βιβλίο οδηγιών και εγγύηση)

7.Remote controll and batteries(τηλεχειριστήριο και μπαταρίες)

Η οθόνη:

imgp2627dv7.th.jpg

imgp2630ab1.th.jpg

Σε λειτουργία:

imgp2639ii4.th.jpg

Πραγματικά η εικόνα νομίζεις ότι είναι έτοιμη να βγει από την οθόνη, τα λόγια είναι περιττά!

Τα 4 στηρίγματα είναι του panel protector.(2 αριστερά και 2 δεξιά)

Το αμέσως επόμενο μοντέλο από αυτήν είναι η Coloredge CE240W

http://www.eizo.com/products/graphics/ce240w/index.asp

http://www.eizo.com/products/graphics/ce240w/spec.asp

Οι διαφορές από την HD2442W

http://www.eizo.com/products/lcd/hd2442w/index.asp

http://www.eizo.com/products/lcd/hd2442w/spec.asp

http://www.eizo.com/products/accessories/lcd/protectors/index.asp (<- protective panel πληροφορίες)

H CE240W δεν έχει:

  • HDCP support (με DVI to HDMI δεν θα μπορούμε να έχουμε 1080p σε PS3 και Blu ray λόγω κλειδώματος)
  • Μη ύπαρξη της HDMI καθώς θεωρείται καθαρά ως θύρα για HD συσκευές, η coloredge δεν έχει Gaming προϋποθέσεις.
  • Είναι 2ms ποιο αργή σε GtG χρόνο, δηλαδή 8 αντί για 6 που έχει η HD2442W.
    Δεν έχει Dynamic contrast, μόνο το static(αφού σε επαγγελματικές εφαρμογές δεν χρειάζεται)

Έχει όμως :

  • 14Bit Color Processing
  • Βελτιώσεις σε επίπεδο hardware για καλύτερο χρωματικό αποτέλεσμα στα γραφικά και στην εικόνα.
  • Υποστήριξη του hardware calibrator(αν και με την flexscan μπορούμε με 3rd party USB calibrator να κάνουμε δουλειά)
    Και άλλα επιπλέον χαρακτηριστικά που δεν απασχολούν τον gamer, παρά μόνο τον επαγγελματία φωτογράφο και γραφίστα.

Αν όλα αυτά δεν σας λένε τίποτα, η eizo μόλις έβγαλε ακόμη ποιο Extreme 24' οθόνη για επαγγελματικό 3D rendering, ακούει στο όνομα ColorEdge CG242W και μας παρέχει ότι και η CE240W και ακόμη :

  • 12ms (RtF response time), ταχύτερος και από την HD2442W!! και 6ms GtG.
  • Contrast 1100:1 (η 1η οθόνη που παρέχει τέτοιο στατικό contrast!)
  • Look-Up Table 12Bit
  • Internal Processing 16Bit!
  • Gamut Coverage, Adobe RGB 97%, sRGB 99%!
  • Υποστήριξη HDCP (ναι και όμως! Υποστηρίζει!)

http://www.eizo.com/products/graphics/cg242w/index.asp

http://www.eizo.com/products/graphics/cg242w/spec.asp

3.Συμπέρασμα και βαθμολογία :

Δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω μεγαλύτερη ανάλυση στο review, λόγω του χρόνου που με πιέζει, αλλά ας κάνω έστω μια σύνοψη. Η οθόνη παρέχει άπειρες ρυθμίσεις για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, το μενού έχει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις όπως Gamma, RGB τόνοι, RGB blacks, contrast, brightness, saturation, Hue, OutlineEnhancer, Contrast Enhancer(για το 3000:1), Temperature από το off μέχρι 4000 με 10000K! Πολλές επιλογές για manual resizing της εικόνας ακόμη και όταν δεν δουλέψει το Auto. Στον ήχο επίσης, Bass,treble, volume και balance. Bright regulator (on/off). Επίσης μπορούμε να πούμε ότι μας παρέχει και όλες τις δυνατότητες που μας δίνει και μια Tv, αν εξαιρέσουμε βέβαια ότι δεν περιλαμβάνει Tv tuner, το τηλεκοντρόλ είναι σημαντική προσθήκη. Όσο αφορά το Contrast, δεν χρησιμοποιώ το Dynamic, είναι η προτίμησή μου, λόγω ότι σε Grayscale χαλάει λίγο(ισχύει σε όλες τις οθόνες όσο ανεβαίνει το contrast). Είμαι υπέρ του στατικού contrast. Όσο αφορά τον αγώνα μεταξύ TFT και CRT, περιττό να σας πω ότι η συγκεκριμένη οθόνη είναι από τις μόνες που μπορούν να τα βάλουν στα ίσια με CRT! Όσο δύσκολος και να είστε, είναι σίγουρο ότι αυτή η οθόνη θα σας μαγέψει! Θα βλέπετε φωτογραφία και θα νομίζετε ότι πάει να ζωντανέψει, θα βλέπετε ταινίες και η σφαίρα θα είναι έτοιμη να βγει έξω! Θα παίζετε τα αγαπημένα σας games χωρίς να αισθάνεστε καν input lag! Είναι άξιος αντικαταστάτης του προηγούμενου ηγέτη, την Eizo Τ966 και καλύπτει ακόμη και τον hardcore η επαγγελματία gamer. Αν είστε όμως ακόμη ποιο professional gamer η CG242W θα σας υπερκαλύπτει.

Θετικά στοιχεία(+):

  • Full HD support, 30p και 24p, καθώς και όλες τις κατώτερες σκάλες, ακόμη και interlaced και Standard definition.
  • Πλούσια χρώματα, gamma, sRGB κ.α., κάτι που δεν πρέπει να λείπει από ερασιτέχνη η ημι-επαγγελματία φωτογράφο.
  • Άριστη απόδοση σε όλους τους τομείς (gaming, multimedia, entertaiment, Creator).
  • Input lag & καθυστέρηση δεν είναι αντιληπτά, ακόμη και αν έχετε συνηθίσει crt οθόνη.
  • Τηλεχειρισμός & ηχεία, την συνδυάζουν και για τηλεόραση, μαζί και με το HDMI.
  • Βάση που επιλέγετε όποια γωνία και θέση σας αρέσει.
  • Όλα τα τεστ για calibration τα πέρασε με μεγάλη επιτυχία!!
  • toutch panel για ρυθμίσεις στο menu
  • Ενσωματωμένα ηχεία και υποδοχή ακουστικών.
  • Bright regulator
  • USB Hub & χρήση ως KVM switch. Δυνατότητα σύνδεσης και άλλων συσκευών εκτός keyboard & mouse.

Ουδέτερα(~)

  • Δυσκολία τοποθέτησης protective panel(προαιρετικό εξάρτημα)

Αρνητικά(-)

τίποτα απολύτως, απλά για να γράψω αυτό το άρθρο καίω πολύ μαζούτ και μολύνω το περιβάλλον.:046:

Price/Performance : 89%

Performance : 100% (προϊόν που.. σκοτώνει!)

Wattage : 50W(μιάμιση φορά λιγότερο από CRT)

τιμή : 1200Ευρώ

Διάθεση : Πλαίσιο computers

Εγγύηση : 5 έτη, 6 μήνες η 0pixel εγγύηση.

μεταφορικά : Δωρεάν

Protective panel :

Κόστος : 150Ευρώ.

Διάθεση : Mediavis

Από εκεί μπορείτε να βρείτε και ότι άλλο αξεσουάρ θέλετε για eizo οθόνες.

Συνολικό budget(οθόνη και protective panel) : 1350Eυρώ

Copyright © 2009-2010 by pokemon640, όλο το παραπάνω άρθρο απαγορεύεται να διαμοιραστεί χωρίς την άδειά μου, η αντιγραφή(copy-paste) και η προώθηση των οπτικοακουστικών υλικών καθώς και των γραπτών κειμένων σε άλλη τοποθεσία επίσης απαγορεύεται.(προβολή & ανάγνωση μόνο). Τα ονόματα eizo, apple και blaupunkt είναι κατοχυρωμένα ονόματα εταιριών.

Link to comment
Share on other sites

Αντρεα καλοδουλευτη.

Ξερω ποσο πολυ την ηθελες αυτη την οθονη εδω και καιρο.

Πολυ ωραια και η παρουσιαση σου.

Ευχομαι κι αλλα μελη να ακολουθησουν το παραδειγμα σου.

Σε ευχαριστουμε που μοιραστηκες μαζι μας τον ενθουσιασμο σου για το νεο σου monitor αλλα και τις πρωτες εντυπωσεις σου!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλο review man, η οθονη ηταν σιγουρο οτι ξεσκιζει. Αλλα 1200 ευρω??? Ενταξει, εχει οτι λειτουργια θελεις, πολυ καλο εξοπλισμο και γενικα οτι top κυκλοφορει αλλα δεν νομιζεις οτι ειναι πολλα? (Ξερω οτι θα μου πεις ΟΧΙ, παιζει Troll mode)

btw παρε ρε συ ενα μαυρο πληκτρολογιο:033:

Link to comment
Share on other sites

Τα λεφτά τα αξίζει, ειδικά κάποιος που δεν έχει καν Τηλεόραση full 1080p/24 αλλά ούτε και οθόνη καλή στον υπολογιστή του(καλή ώρα), είναι κάτι που θα του γλυτώσει λεφτά.

π.χ.

Μια Tv Philips Cineos 32'(5ms GtG & περίπου 16-17ms υπολογίζω το RtF) η ποιο TOP που υπάρχει έχει 1200Ευρώ, αλλά δεν έχει προϋποθέσεις για γραφικά και κείμενα, βάλε και ένα PC monitor, προσπερνάς και τα 1500Ευρώ άνετα, αυτό κάνει και για τα 2(αν εξαιρέσεις το tuner).

Έχω βάλει στο μάτι το IBM usb μαύρο, και αυτό που χρησιμοποιώ τώρα IBM είναι και με βολεύει αρκετά. κάποιο από τα δύο:

http://www.skroutz.gr/s/66358/IBM-USB-Keyboard.html

http://www.skroutz.gr/s/66359/IBM-Keyboard.html

Link to comment
Share on other sites

Για να πει κάποιος ότι δεν αξίζει τα 1200€ αυτή η οθόνη, δύο πράγματα συμβαίνουν:

1. Δεν έχει δει Eizo δίπλα σε άλλη οθόνη

2. Έχει δει, αλλά δε βλέπει διαφορές.

Στη 2η περίπτωση, δε μπορεί να κάνει τίποτα και δε χρειάζεται κιόλας. Εγώ δεν καταλαβαίνω τόσο καλά τις διαφορές σε δύο ηχητικά συστήματα, άλλος το ανάλατο φαγητό, άλλος τη συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου, κλπ. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, αλλά όποιος βλέπει τις διαφορές, θα πάρει Eizo :)

Εξαιρετική παρουσίαση και καλοδούλευτη!

Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστη η παρατηρηση του Wizard! με τα παραδειγματα που εθεσε.

Το ζητημα ειναι αν καποιος δεν πολυκαταλαβαινει διαφορα, αξιζει να δωσει 3x αυτα για τα οποια θα εδινε για ενα αλλο monitor ή ενδεχομενως μια τηλεοραση?

Δε νομιζω...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.