Jump to content

gaming pc με οσο το δυνατόν μικρότερο κόστος

paoki1442169217

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδιά χρειάζομαι για ακόμη μία φορά την βοήθειά σας,

Είμαι φοιτιτής και έχω πάρει ένα laptop στην αρχή της χρονιάς. Αυτό όμως όπως όλοι καταλαβαίνεται δεν επαρκή για να καλύψει τις ανάγκες μου στο χώρο του gaming. Θά ήθελα λοιπόν να σας ζητίσω να μου πρότείνεται ένα gaming pc με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος και με ευκολία αναβάθμισης ,για όταν θα έχω λεφτά στην τσέπη μου, να τσιμπάω και κάτι. Δεν χρειάζεται να προτείνεται και οθόνη μιας και μπορώ να βρω εύκολα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για κόμη μία φορά

COOLERMASTER RC-690 75

PC POWER & COOLING SILENCER 500W 70

INTEL PENTIUM DUAL CORE E5200 2.50GHZ 70

GIGABYTE GA-EP43-DS3LR 90

G.SKILL DDR2 4GB 55

GAINWARD 9566 HD4850 512MB 140

SAMSUNG DVD-RW SH-S223F 20

WESTERN DIGITAL WD3200AAKS 320GB SATA2 45

565 ευρω

Να ξερεις οτι βγαινει και πολυ φτηνοτερο με κουτι των 30 ευρω, G31 μητρικη, 2Gb μνημη και 160Gb σκληρο (γυρω στα 450)

Στα παιχνιδια θα εχεις πανω κατω τα ιδια αποτελεσματα.

AMD ATHLON 64 X2 7750 2.7GHZ 71E

MSI KA790GX 92.95E

VGA: onboard 0E

428.95E(με τα ίδια parts ποιο πάνω, κουτί, τροφοδοτικό, μνήμες, DVD-RW και σκληρό δίσκο αλλά με καλύτερη cpu και mobo), η onboard κάρτα γραφικών καλύπτει όλα τα games χωρίς υψηλά details. Αν δεν σου φτάνει προσθέτεις και την 4850.

Eγώ θα σου προτείνω το παρακάτω! Πιστεύω πως είναι η καλύτερη επιλογή!!!

AMD PHENOM 2 X3 720 BLACK EDITION (Oλοκαίνουριος AM3 επεξεργαστής)

http://www.skroutz.gr/s/71686/AMD-Ph...ase=PHENOM+720

ASROCK A780GXE/128

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528443

OCZ 4GB 800MHZ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555290

WESTERN DIGIDAL 500GB SATA2

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303721

SAPPHIRE HD4850 512MB

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510675

HEROICHI 500WATT 80PLUS

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700119

ASUS TA-D11

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911028

-------------------------------------------------------------------------

Συνολο 520€

-Ετσι έχεις Τριπύρηνο επεξεργαστή με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, διπλό IMC, ΗΤ3 στα 4000, μπόλικη cache, που κλοκάρεται πανεύκολα, είναι πολύ δυνατός( αρκετά δυνατότερος από αυτούς που σου πρότειναν) και σε καλή τιμή!! Παντα θα έχεις έναν πυρήνα έτοιμο να σε εξυπηρετήσει ότι εφαρμογή κάνεις παράλληλα, σε παιχνίδια που υποστηρίζουν πολλούς πυρήνες θα είσαι φοβερά ποιο δυνατός (βγαίνουν όλο και περισσότερα), ενώ σε οποιαδήποτε mult εφαρμογή θα πηγαίνει σφαίρα!

Βιντεάκι mini review του επεξεργαστή:

-Υπερπλήρη μητρική που υποστηρίζει όλους τουν νέους phenom2 AM2+ και AM3, ακόμα και αυτούς που δεν έχουν κυκλοφορήσει, άρα πλήρως αναβαθμίσημη! Εξαφασική τροφοδοσία για επεξεργαστές ακόμα και πάνω από 140watt TDP, esata, ethernet, crossfire και ότι άλλο θελήσεις υπάρχει επάνω της!!! Ακόμα και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ATI 3200 !!! Ολα αυτά με 70€ !!!

-4GB ram , που καθιστούν το pc σου λειτουργικό σε ότι εφαρμογή θελήσεις να τρέξεις!

-Μπόλικο 500gb σκληρό !

-Ποιοτικό τροφοδοτικό 80plus !!

-πολύ καλή κάρτα γραφικών! BEST SELLER αυτόν τον καιρό!

-Και ένα τυπικό κουτί για να μειώσεις το κόστος!!

Αυτά από εμένα ! Πιστεύω πως είναι το καλύτερο στα 500-600€ !!!

Αυτό το pc δεν είναι το φτηνότερο που μπορείς να φτιάξεις αλλά είναι από τα καλύτερα σε απόδοση προς τιμή!!! Μπορείς να βάλεις 2gb ram, μικρότερο σκληρό δίσκο και να μειωθεί το κόστος!!!!

Να ξέρεις πάντος πως με αυτό στο σπίτι, δεν θα ανοίγεις το laptop.....xaax

ATHLON 64 X2 7750 71€

TRANSCEND(2X2GB) PC6400 800MHZ 28€

ASUS EAH4830 512MB 106€

GIGABYTE GA-M720-US3 68.90€

WESTERN DIGITAL WD5000AAKS 500GB 52.90€

SAMSUNG DVD-RW 22Χ 16.70€

ENERMAX EMD525AWT MODU82+ 525W 75€

THERMALTAKE VD3000SNA MATRIX VX SILVER 50€

Και έχεις ένα pcακι τουμπανο και νοικοκυρεμένο.

Με καλο επεξεργαστή που ανεβαίνει μεχρι τα 3 με κλειστα ματια, δυνατη και ευκολοκλοκαριστη καρτα γραφικων,

μπολικη μνημη, μεγαλο και γρηγορο σκληρό,

καλή μητρική με ΑΜ3 support, 22αρι recorder,

τροφοδοτικό πολυ καλής ποιοτητας modular και αθορυβο.

Οχι οπως το heroichi που προταθηκε πανω και είναι σαν ηλ. σκουπακι, και τελος ποιοτικότατο κουτάκι.

Συνολο 468.44 ευροπουλάκια

Και οταν με το καλό βγούν οι 2πυρινοι Deneb τσιμπας έναν και ανεβάζεις και αλλο τις επιδόσεις σου στα παιχνιδια. ;)

Aφού o φίλος θέλει "όσο δυνατό μικρότερο κόστος και αναβαθμίσημο", θα συμφωνήσω με τον takis82 σε γενικές γραμμές, απλά προτείνω την ati 4830 και cpu τον X2 7750 για 1 κατοστάρικο κάτω στη τιμή. Στα games ο 3ος πυρήνας δεν είναι και μεγάλη διαφορά, αργότερα όπως λέει άμα έχει τσιμπάει έναν δυνατότερο ΑΜ3. Η 4830 επίσης είναι τίμια αγορά.

Μια μικρή ένσταση για το e-shop. Αν κι εγώ ψωνίζω καμιά φορά από εκεί, έχω επιγνωση ότι άμα κάτι στραβώσει θα ταλαιπωρηθώ. Υπάρχουν πέραν του Πλαισίου κι άλλα καλά καταστήματα, όπως το Msystems στη Φρατζή και το MGmanager στη Σολωμού. Και από τα δύο στο παρελθόν έχω μείνει ευχαριστημένος σε θέμα εγγύησης, και τιμές έχουν καλές. Πχ το Msystems έχει φθηνότερους AMD από τους 2 "μεγάλους".

edit: soulclaimer με πρόλαβες :-)

Για 40€ θα αφήσει έναν τριπύρηνο που μπορεί να κλοκαριστεί στα 4ghz+ είναι καλύτερος από όλους τους intel c2d και της σειρά 8_00 και ξέρετε τι σημαίνει αυτό, για να πάρει τον 7750?

Μην ακούω τέτοια!!! Εχω τον 7750 όπως και τον 6000+ !! Καλά cpu είναι αλλά δεν αξίζει για 40€ διαφορά να πέσεις στον 7750!

Αν στην σύνθεσή μου θελήσει να κατεβάσει το κόστος ας κοιτάξει και την παρακάτω μητρική!!!

MSI K9A2VM-FD

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523328

480€ θα του βγεί με 2gbg μνήμη και έναν μικρότερο σκληρό δίσκο, αλλά την ουσία του πράγματος θα την έχει κρατήσει (που είναι ο δυνατότερος cpu, και η καλή κάρτα γραφικών , αναβαθμίσημη μητρική)

Για 40€ θα αφήσει έναν τριπύρηνο που μπορεί να κλοκαριστεί στα 4ghz+ είναι καλύτερος από όλους τους intel c2d και της σειρά 8_00 και ξέρετε τι σημαίνει αυτό, για να πάρει τον 7750?

Δεν είναι 40€. Steel, Nautilos και τα συναφή δεν έχουν διαθεσιμότητα. Ο φτηνότερος διαθέσιμος 720 στο Skroutz είναι στα 149€ στο Shop13. +78€ δηλαδή.

Gaming pc με onboard! Λεει οτι εχει laptop γι'αυτο.

Αν το laptop έχει καμία intel vga λογικό να μην σηκώνει τίποτα από games.

Όσο για τον 7750 Vs τον X3, αφού ο σκοπός είναι τα λιγότερα λεφτά, τότε δεν είναι επί του παρόντος να πάρει το κορυφαίο οικονομικό cpu(ο ίδιος ξέρει).

Υ.Γ. Μου κάνει εντύπωση που είμαι ένας "προικισμένος" άνεργος φοιτητής:046:(Τον εαυτό μου κοροϊδεύω δεν προσβάλω κανένα):p

Συμφωνώ και γω.

Με γνώμονα το πιο φτηνό και για GAMES, καλύτερα να κοιτάξει προς 2πύρηνο.

Τώρα αν υπήρχε όντως μικρή διαφορά 30-40€ θα μπορούσε να κοίταγε για 3πύρηνο, αλλά όχι για +70-80€.

Μην ακούω τέτοια!!! Εχω τον 7750 όπως και τον 6000+ !! Καλά cpu είναι αλλά δεν αξίζει για 40€ διαφορά να πέσεις στον 7750!

Tην σειρά 8_00 την κοντράρει και ο 7750 στα benchnarks. Στην πραξη έχουν 5-10% διαφορα στις πιο ακραίες περιπτώσεις. Και στην πραξη, ο 3ος πυρηνας του 720 ειναι τοσο χρησιμος οσο το πεμπτο πόδι στην γάτα μου.

Αυτα περι 4GHz δεν παιζουν στην περιπτωση μας γιατί ΑΝ κλοκαρει το παιδι θα κλοκαρει μεχρι τα 3 με το στοκ HSF. Για τα 4 χρειαζεται αλλα 30-40€ για ψυξη.

Αν στην σύνθεσή μου θελήσει να κατεβάσει το κόστος ας κοιτάξει και την παρακάτω μητρική!!!

MSI K9A2VM-FD

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523328

Απαραδεκτη μητρικη. Με το ζορι θα παιζει default και εσυ πιο πανω μιλας για 4GHz...

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τισ μέχρι τςρα απαντήσεις που μου δίνεται.Να αναφέρω μερικά πράγματα για το laptop.Είναι ενα toshiba satelite cpu:T8100 2,1 2gb ram και ati radeon HD 3470 128mb με οθόνη 15,4. Μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίζω τίποτα σοβαρό στα παιχνίδια αλλά όσο να ναι μου κακοφαίνεται να παίζω σε laptop, άλλωστε σε λίγο καιρό το laptop θα είναι μόνο για τα τυπικά.

Θα ήθελα να σας ζητήσω συγγνώμη γιατί δεν σας ανέφερα ότι όλες οι παραγγελιές πρέπει να είναι απο το e-shop μιάς και έιμαι κύπρο και είναι το μόνο που διαθέτει υποκαταστήματα εδώ.

Θα ήθελα επίσης να σας ρωτίσω αν είναι τελικά ο κατάλληλος καιρός για να κοιταώ για καινούργιο pc.Όπως είπα δεν έχω αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα στα παιχνίδια εκτος απο το witcher και το gta4 (αν και είμαι φαντατικός gamer αι των δύο και για μένα αποτελούν αφορμή καινούργιου pc αυτά τα 2 παιχνίδια).Θα έπρεπε λοιπόν να περιμένω κάποιο χρονικό διάστημα ή να κοιτάξω τώρα?(όλες οι προτάσεις για συνθέσεις καλοδεχούμενες)

Ευχαριστώ εκ το προτέρων

Αν το laptop είχε μια δυνατότερη κάρτα γραφικών π.χ. 3650 θα είχες καλύτερη ταχύτητα στα παιχνίδια.(οπότε θα γλύτωνες τον σταθερό κατά 40% εκτός αν είσαι addicted gamer όπως πολλοί εδώ). Όσο για την αγορά έχεις αρκετές επιλογές, να αγοράσεις τώρα AM2+ η να το καθυστερήσεις και να πας σε AM3 + DDR3 (αν δεν καλύπτεσαι με τίποτα από την απόδοση του φορητού στα γραφικά). Ενδιάμεσα μπορείς να ρωτήσεις την toshiba αν έχεις δυνατότητα αλλαγής της κάρτας γραφικών γιατί 99% είναι και αποσπώμενες mini PCI-E(αν το λέω σωστά).

Αν απλά σου κακοφαίνεται να παίζεις σε laptop για λόγους αισθητικής και όχι για λόγους επιδόσεων, πάρε μία 22αρα οθόνη, ένα keyboard και ένα mouse και καθάρισες!!!

Άσε που αν το μετανιώσεις σου μένουν για το καινούριο σου PC

Μια δοκιμή θα σε πείσει!!!!

Ρε παιδιά λέτε να μπορεί να αλλαχτεί η κάρτα γραφικών?λέτε ρε?τότε τπ λύσαμε το πρόβλημα....γιατί και την top κάρτα να πάρω σίγουρα δεν θα κάνει 400+(ξέρω ότι υπάρχουν κάρτες αλλά να μείνουμε στα ανθρώπινα όρια)...Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε σώθηκα πραγματικά...Υπάρχει κάποιο link που μπορώ να το δω αυτό?Το έχει κάνει κάποιος απο δω στο δικό του toshiba laptop?

παιδιά είναι σοβαρό το θέμα αν μπορείτε απαντήστε...με καίει άσχημα το θέμα...

το laptop είναι toshiba satelite A300 13l

ευχαριστώ

Kατα 99% δεν γινεται. Αν γινοταν θα ειχε στηθει βιομηχανια επι του θεματος οπως με τα Desktop που σοy κανουν πλυση εγκεφαλου οτι πρεπει παντα να εχεις την high-end 400 euro Gpu.

Kατα 99% δεν γινεται. Αν γινοταν θα ειχε στηθει βιομηχανια επι του θεματος οπως με τα Desktop που σοy κανουν πλυση εγκεφαλου οτι πρεπει παντα να εχεις την high-end 400 euro Gpu.

Eξαρτάται !!! Αν υπάρχει άλλο μοντέλο που χρησιμοποιεί τον ίδιο σκελετό με καλύτερη κάρτα , πιστεύω πως μπορεί να μπει!!! Kαι εγώ περιμένω μια 3870x2 mobile που είχε πει πως θα βγάλει η ΑΤΙ!!

Τώρα είμαι με ένα fujiysu-siemens 3530-bl1 με ΤURION ULTRA ZM-86 (2,4GHZ) , 4GB RAM, 2X250GB σκηρό, ATI 3200 μαζί με ATI 3650 512MB αλλά όχι crossfire!!! Kαι με την 3650 στο CALL 5 παίζεις καλά με τις ρυθμίσεις στο low!

Πάντος μην περιμένεις με καμιά κάρτα mobile να παίξεις καλά τα παιχνίδια σου! Ακόμα και αν υπάρχει κάποια είναι ασύμφωρη αφού θα κοστίζει περισσότερο απο το να στήσεις ένα desktop pc!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.