Jump to content



Ποιά από τις δύο.....


apollon181442169209

Recommended Posts

Την άλλη εβδομάδα λέω να αλλάξω την παλιά μου κάρτα (ASUS 8800GTS 840MB) και είμαι ανάμεσα στην 4890 (ASUS) ή 275 (ASUS). Έχω δεί πολλά reviews αλλά ακόμα είμαι απίστευτα μπερδεμένος. Οπότε βοήθεια..... Το σύστημα είναι Rampage II Extreme, i920, 3GB Hyper-X 1800Mhz και επίσης για να μην ανοίγω άλλο thread λέω και για CORSAIR 1000W. Βοήθεια λοιπόν....

Link to comment
Share on other sites

εγώ λέω 4890...έχει πολύ καλά ρολόγια και γενικά είναι turbάτι...τροφοδοτικό γιατί τόσα watt???2χ 4870χ2 και κάτι ακόμα σηκώνεις με τέτοιο τροφοδοτικό στο χαλαρό..με ένα καλό 750-850 είσαι power..

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα την 4890, είναι ποιο καινούριο και βελτιωμένο chip.(και σε αρκετούς τομείς είναι δυνατότερο)

Ο i7 είναι αρκετά ικανός να επεξεργαστεί και physX, δεν χρειάζεται ενίσχυση, άλλο τόσο και ένας phenom ii.(εξάλλου δεν πρόκειται να απαιτηθεί από κανένα παιχνίδι η κάρτα να είναι οπωσδήποτε nvidia όπως διαφημίζουν.)

Link to comment
Share on other sites

Της ατι εχει καλυτερους χρονισμους ο πυρηνας αλλα της nvidia εχει καλυτερη μνημη και επιπλεον Physx οποτε για μενα +1 nvidia

καλύτερη μνήμη???με ατι να έχει gddr5 στα 4ghz και την Nvidia gddr3 στα 2??

Εκτός από αυτό με την 4890 έχει και 2gb ram σε πολύ καλύτερη τιμή από την 275 με 1,7.....

όσο για physx απλά βάζει και την 8800 που έχει και καθάρισε...ή κάνει software physx και το τρώει όλο ο cpu το φορτίο...

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα. Επίσης έχω και μια extra palit 8800GT 512MB. Λέτε αυτή για physx ή την ήδη υπάρχουσα. Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Απλά τα reviews με έχουν μπερδέψει και δεν μπορώ να αποφασίσω.

Link to comment
Share on other sites

για physx την θες και 8600 κάνει (νομίζω..) άρα και οι κάρτες κάνουν...οπότε πουλάς την ποιο καλή και κρατάς την άλλη...με ι7 cpu πάντως και software physx τέλεια θα παίζει χωρίς ζόρι....

Τώρα για psu νομίζω είχα δεί ένα tagan 880watt με 90€ αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν από e-shop ή πλαίσιο...τσέκαρε μία άμα μπορείς...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Απλά λέω να πάρω ένα τροφοδοτικό καλό γιατί το θεωρώ σαν επένδυση. Και επίσης η μητρική έχει κάποια ψιλοπροβληματάκια (cold boot issues) που μέσα στα διάφορα forums βλέπω ότι με το corsair δεν υπάρχουν. Οπότε λέτε ότι καλύτερα 4890?? Από υλοποίηση λέω της ASUS... Καμία άλλη συμβουλή.??

Link to comment
Share on other sites

Για το ASUS θα συμφωνησω 100% Η 4890 ειναι πιστόλι αλλά με nvidia εχεις το κεφάλι ήσυχο. Να σου πω τη nvidia κατα βαθος την μισώ, μας έχει ταράξει στο rebranding, και απο τιμες παντα +10% πανω. Κατα τα άλλα θα σου έλεγα αν είσαι απο αυτούς που καθε τρεις και λιγο παιρνουν αλλη καρτα τοτε παρε ati αλλιως αν θες να την παντρευτεις τοτε nvdia, σε βαθος χρονου θα εισαι πιο ευχαριστημενος και οχι γιατι είναι καλυτερη σαν καρτα αλλά την συμπαθουν περισσοτερο τα παιχνιδια.Αν όμως εχεις φραγκα και υπομονη περιμενε τον βασιλια! ATI 4890x2 4GB. Αυτα από εμένα!

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω φράγκα. Αυτό το σε βάθος χρόνου nvidia πως το δικαιολογείς??? Δηλαδή οι ATI σε βάθος χρόνου δεν.... πλέον έχουν φτιάξει οι drivers της και δεν νομίζω ότι έχεις πρόβλημα να την κρατήσεις. Ακούω απόψεις...

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δικιο για τους drivers αλλα εχω την εντυπωση οτι μετα από πχ 2 χρονια, ενα παιχνιδι που θα βγει τοτε θα παιζει καλυτερα με την nvidia, και στο ξαναλεω όχι γιατι ειναι καλυτερη καρτα αλλα γιατι τα παιχνιδια την συμπαθουν περισσοτερο!

Jason83 added 0 Minutes and 43 Seconds later...

Δες πχ την 8800 τα παιζει ολα ακομα και ποσο χρονων καρτα ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δικιο για τους drivers αλλα εχω την εντυπωση οτι μετα από πχ 2 χρονια, ενα παιχνιδι που θα βγει τοτε θα παιζει καλυτερα με την nvidia, και στο ξαναλεω όχι γιατι ειναι καλυτερη καρτα αλλα γιατι τα παιχνιδια την συμπαθουν περισσοτερο!

Jason83 added 0 Minutes and 43 Seconds later...

Δες πχ την 8800 τα παιζει ολα ακομα και ποσο χρονων καρτα ειναι?

εγώ πάλι πιστεύω πως η ati σε τεχνολογία είναι πολύ μπορστά απλά δεν έχει drivers+ μεγάλο μέρος των παιχνιδιών με το μέρος της για να αποδείξει την αξία της και κάνει ντου που και που σε κανα bench....

Οπότε λογικά ένα Game που τώρα μία κάρτα ati στο παίζει με 30fps σε 2 χρόνια το ίδιο-η ίδια κάρτα μπορεί να στο παίζει και με 40-50......

δεν είναι απόλυτο αλλά συμβαίνει...

Link to comment
Share on other sites

Σε βάθος χρόνου και οι 2 εταιρίες το ίδιο είναι, καμία από τις 2 δεν είναι η τελειότερη 100% γιατί πολύ απλά όλοι θα αγοράζαμε μόνο από την μια εταιρία και καθόλου από την άλλη. Κάτι όμως που είναι ποιο καινούριο έχει μεγαλύτερη διάρκεια.(όπως λέμε για την 4890). Από υλοποίηση θα έλεγα για gainward αλλά επειδή είναι λιγάκι ποιο ακριβή από τις άλλες μια ενδιάμεση λύση είναι μια MSI 4890-T2D1G-OC. Άλλη λύση είναι και η OEM, που είναι η κανονική κάρτα που βγάζει η ATI χωρίς να μεσολαβεί άλλος κατασκευαστής στην μέση.

Η μόνη που διαφέρει είναι η MSI που είναι από πριν Overclocked, όλες οι άλλες είναι αντίγραφα της OEM με το αυτοκόλλητο του κάθε κατασκευαστή.

Link to comment
Share on other sites

κι εγω λεω ΑΤΙ 4890. αν σε νοιαζει το o/c η ASUS εχει και voltage tweak απο 1.312V σε 1.45V μεσω software, που δεν ακυρωνει την εγγυηση.

αν ομως εισαι nvidia-κιας τοτε παρε 275, να μην αλλαζεις τις συνηθειες σου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είχα μία 4870 της Sapphire και εδώ και 5 μέρες έχω μία 275GTX της Palit.

Οι εντυπώσεις μου είναι ότι σαφώς η 275 είναι μία πιο γρήγορη κάρτα με χαμηλότερες σε γενικές γραμμές θερμοκρασίες (εκτός αν τη ζορίσεις πάνω από τις stock συχνότητες αλλά και πάλι παίζει κάτω από 80 βαθμούς κελσίου). Η 275 είναι το 1/2 μίας 295gtx με υψηλότερες συχνότητες και το bus μίας 260. (448bit).

Στα χρωματα και την ποιότητα video η nvidia δείχνει λίγο κατώτερη της ΑΤΙ σε μερικές ταινίες HD (αλλά και πάλι μπορεί να είναι η ιδέα μου ή τα settings χρωμάτων που έχει η ΑΤΙ λίγο πιο τσιμπημένα...).

Η 4890 είναι αναβαθμισμένη έκδοση του πυρήνα 770 της Ati αλλά δε δείχνει να μπορεί να συναγωνιστεί σε ταχύτητα τουλάχιστον την 275. Ίσως με overclocking να την πλησιάζει.

Πάντως η σειρά 4800 έχει + στην τεχνολογία με shader models 4.1 και directX 10.1 αλλά από την άλλη πόσα παιχνίδια και προγράμματα θα προλάβουν να τη χρησιμοποιήσουν μέχρι το directX 11 (πάλι καινούργια κάρτα θα πρέπει να πάρουμε :076:);

Από την άλλη το proprietary (δυστυχώς) physX παίζει καλά σε αρκετά προγράμματα αφού η Nvidia φρόντισε να προσεγγίζει πολλούς κατασκευαστές και software houses και οι διαφορές είναι αρκετά αισθητές πλέον! Η ΑΤΙ με το Havoc ούτε φωνή, ούτε ακρόαση πέρα από κάποιες ανακοινώσεις ότι το "ψάχνει". (Αλήθεια το Havoc δεν ανήκει στην Intel;). Μάλλον λοιπόν ο αγώνας για physics (τουλάχιστον σε επίπεδο GPU) μεταξύ ΑΤΙ - Nvidia είναι προς το παρόν 0-1. Δε σημαίνει αυτό βέβαια ότι δε θα αλλάξει, αλλά το πότε είναι άγνωστο.

Η τιμές είναι περίπου οι ίδιες για τις 2 κάρτες.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχην ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους!!!!!!!!

Επειδη εχω την εντυπωση πως μαλλον τον μπερδεψαμε τον φιλο μας παρα τον διευκολυναμε εχω να πω το εξης: Αν εισαι απο αυτους που κυνηγανε και το τελευται fps παρε nvidia, αν δεν σε ενοχλει η λιγο υψηλοτερη θερμοκρασια της ati παρε ati οπως και να εχει και οι 2 καρτες ειναι super! Αν από την αλλη εισαι και λιγο ιδεολογος τοτε παρατα τη nvidia που μας κοροιδευει και παρε ati που εκει τουλαχιστον τα παλικαρια βγαζουν και κανενα καινουριο τσιπακι! Στο ξαναλεω και με τις 2 θα μεινεις εξισου ευχαριστημενος!! Αν κυνηγας το τελειο (που κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει) παρε μια 295, πουλα τη σε λιγο καιρο και μετα παρε μια 4890x2 και μετα πουλα και αυτη και παρε οτι εχει βγει τοτε κοκ και κανε μια ζωη αυτο το πραγμα μεχρι να βαρεθεις...

Link to comment
Share on other sites

το physX ειναι παντελως αχρηστο.

σε κανενα review δεν εχει φανει η παραμικρη διαφορα.

και σιγουρα οχι την ωρα που παιζεις.

Θα διαφωνήσω σ' αυτό γιατί υπάρχουν και παιχνίδια όπως το mirror's edge και το cryostasis όπου φαίνεται η διαφορά και στα γραφικά αλλά και στην ταχύτητα (στο cryostasis). H λίστα μάλιστα διαρκώς μεγαλώνει και δε βλέπω κάτι αντίστοιχο για το havoc (τουλάχιστον σε επίπεδο gpu).

Αν ήταν παντελώς άχρηστο δεν θα γινόταν τόσος θόρυβος στο Internet για κάποιους που προσπαθούν να τροποποιήσουν drivers της ΑΤΙ για physx και ανακοινώσεις της ATI για έρευνα μηχανών physics.

Πάντως για να γυρίσουμε και στο topic θα συμφωνήσω ότι αυτή την περίοδο η nvidia έχει μεγαλύτερη υποστήριξη από τα παιχνίδια (με εξαίρεση τα STALKER clear sky και HAWX που παίζουν και σε DirectX 10.1)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.