Jump to content



overclocking CPU


Harry2000

Recommended Posts

Μπορει να ακουστει λιγο γελοια η ερωτηση αλλα δεν πειραζει...:042:Με το overclocking ενος CPU παει να πει οτι μειωνεται και ο χρονος ζωης του επεξεργαστη αφου "πιεζεται" παραπανω?

Link to comment
Share on other sites

Ειναι νομος αυτο.Οχι απλα μειώνεται αλλα μειώνεται και εκθετικα....Αλλα οπως ειπε κ ο Viper δεν χρειαζεται να ανησυχεις....Εκτος κ αν τον λιωνεις ολη μερα κ ολη νυχτα.Εχω τον ιδιο με τον δικο σου κ τον εχω στα 3.2.Ειναι περιπου 20% oc που ουσιαστικα δεν επηρρεαζει σχεδόν καθόλου το χρονο ζωης του επεξεργαστη....

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα το overclocking ειναι καλο γιατι κερδιζεις αρκετα σ'επιδωσεις χωρις να σπαταλας επιπλεον χρηματα!!!

Το μονο πραγμα που μπορει να σε ανησυχει λιγο ειναι η καταναλωση.Να ξερεις οτι ενας ανεβασμενος επεξεργαστης καιει περισσοτερο απο οτι οταν δουλευει σε default συχνοτητες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ειπα να μην ανοιξω αδικα νεο thread οποτε ρωταω εδω. Μετα απο overclock σε εναν E6750 η θερμοκρασια αγγιξε τους 73βαθμους. Αν το αφηνα θα γινοταν επικινδυνο για το μελλον του υπολογιστη?

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοεις οτι εφτασε τους 73 βαθμους max, σε stress test οπως το Prime95, και ειδικα τωρα το καλοκαιρι, θα ελεγα οτι εισαι μια χαρα. Σκεψου οτι με κανονικη χρηση δεν προκειται ποτε να ξεπερασει τους 60.

Link to comment
Share on other sites

οκ...θα το κοιταξω! Και μια αλλη ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει... Ποιο προγραμμα ειναι πιο αξιοπιστο? το core temp ή το hwmonitor? Εχω ξαναρωτηση αλλα η απορια μου επιμενει. Το hwmonitor ειναι παντα 5-7 βαθμους πανω απο το core temp...

Link to comment
Share on other sites

Λαθος εκανα για το 58! Τωρα ειναι idle και ειναι στους 46. Το ρευμα το εχω στο 1.63 και τωρα ειναι ο cpu στα 3.83Ghz. Αν δω οτι ειναι ενταξει θα το κατεβασω το ρευμα γιατι πρεπει να ειναι πολυ. Απλα τις αλλες φορες πεταξε μπλε οθονη και θεωρησα οτι ηθελε κι αλλο ρευμα. Τωρα παντως σε load ηταν στους 70 σταθερα και idle 46. Για ψυξη εχω μια Scythe Mugen 1

Κατεβασα και το realtemp και εχει 1 βαθμο διαφορα απο το hwmonitor οποτε απορριπτεται το coretemp. Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου το ρευμα που εχεις δωσει ειναι υπερβολικο.Ελπιζω να μην εννοεις οτι θα το αφησεις ετσι το συστημα.Αυτο δεν ειναι συστημα για 24/7.

Κ εξάλλου ειναι πολλα τα 3.8?Βλεπεις καποια διαφορα απο τα 3,2...?

Link to comment
Share on other sites

Κ το 1.56 πολυ ειναι.Βεβαια η Ρ5Κ εχει κ μεγαλο vdroop αλλα οπως κ να χει ειναι πολυ.Εγω δεν θα τον αφηνα εκει για καθημερινη χρηση.Δεν υπαρχει κ λογος.Δεν κερδιζεις τιποτα σε ταχυτητα.Η διαφορα μονο στα benchmarks φαινεται

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.