Jump to content



Πρόβλημα σε παλιό pc.


melissa_virus

Recommended Posts

Έχει χαλάσει η μπαταρία του motherboard. Ή έτσι υποτίθεται. Έβαλα άλλες 2,3 μπαταρίες και τίποτα. Μόλις βγει από το ρεύμα, low battery press F2 to run setup μπλα μπλα, F1 to continue. Ok πατάω F1 αλλά δεν μπαίνει στα xp… Μένει σε μαύρη οθόνη με κάτω παύλα να αναβοσβήνει. Στα windows μπαίνει ΜΟΝΟ όταν βάλω στο Boot menu τον δίσκο σαν πρώτη επιλογή. Που μετά θα το χάσει φυσικά όταν κλείσει…

Τι μπορώ να κάνω με την μπαταρία? Γιατί το κάνει αυτό ενώ η μπαταρία είναι μια χαρά?

Αν δεν μπορεί να γίνει κάτι με αυτό τότε, τι μπορώ να κάνω για να ξεκολλήσει και να μπαίνει στα windows χωρίς να κολλάει σε μαύρη οθόνη?

Link to comment
Share on other sites

Τι μάρκα Motherboard είναι? Μήπως έχουν σκάσει κάποιοι πυκνωτές? Μπορεί για διάφορους λόγους να κάνει reset το bios και ας είναι εντάξει η μπαταρία. Στη τελική αν πρέπει να δουλέψει οπωσδήποτε το μηχάνημα ξήλωσε το cdrom απο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Το έκανα και αυτό. Και τα cd-rom να ξηλώσω και το floppy, κάνει πάλι το ίδιο πράγμα! Αυτό για τους πυκνωτές πολύ πιθανό που λες αλλά δεν το έψαξα. Το motherboard πρέπει να είναι MSI αλλά δεν παίρνω και όρκο. Δεν θυμάμαι. Περισσότερα πειράματα σήμερα. Αν και πρέπει χτες να κάηκε και το τροφοδοτικό του! Έλεος σε μένα βρήκε να μαδήσει! Ακουγόταν ένας θόρυβος από το τροφοδοτικό μόλις έμπαινε στο ρεύμα και χωρίς να δουλεύει το pc. Μάλλον από κανένα πυκνωτή θα προερχόταν. Και μετά κάηκε…

Link to comment
Share on other sites

Αν αλλάξεις το τροφοδοτικό ρίξε και μια ματιά στο Motherboard. Αν οι πυκνωτές γύρω απο τον επεξεργαστή είναι φουσκωμένοι οι έχουν σκάσει τότε δεν αξίζει να το παιδέψεις άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξα τροφοδοτικό. Λοιπόν κοίταξα τους πυκνωτές. Είναι σε άριστη κατάσταση. Δεν βρήκα κανέναν που να έχει φουσκώσει. MSI είναι το motherboard τελικά. Σταμάτησα πάντως να παιδεύομαι. Λύση δεν βρίσκω και ίσως να μην υπάρχει. Έγραψα οδηγίες σε περίπτωση που δεν μπουτάρει να πατάει F11 και να διαλέγει τον δίσκο... Ευτυχώς έχει πάρει new pc οπότε μια χαρά. Αυτό θα το χρησιμοποιεί λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.