Jump to content



Laptop ή netbook για οικονομια ρευματος?


cast128dreams

Recommended Posts

Σκεφτομαι αυτον τον καιρο να μειωσω λιγο τους λογαριασμους της ΔΕΗ μιας και εχω εναν υπολογιστη για ολλα..Τη θελω να πω..Στην αρχη τον εφτιαξα για games μονο αλλα λειτουργει καθε μερα στο internet το λιγοτερο 4 ωρες την ημερα.....

Το τροφοδοτικο του ειναι 630 watt και η καρτα γραφικων η 3870 χ2...

Σιγουρα καινε πολυ περισοτερο απο ενα laptop και ειναι "βλακεια"να καταναλωνω τοση ενεργεια μονο για internet η για download..

Γι αυτο σκεφτομαι να αγορασω ενα laptop η netbook(δεν με ενδιαφερουν η επιδοσεις μιας και δεν θα παιζω τιποτα εκει)

Exεται να πρωτεινεται κατι?Σαν ιδεα καλο?

Link to comment
Share on other sites

Laptop φιλε μου χωρις δευτερη σκεψη. Τα netbooks ειναι ΜΟΝΟ για αυτους που τους ενδιαφερει η φορητοτητα και τιποτα παραπανω. Κι εγω σκεφτομουν για netbook (Advent 4211) λογω της τιμης αλλα τελικα πηρα αυτο στα 350 ευρω απο το Multirama. Πιστεψε με, θα σε καλυψει πληρως για τους λογους που το θελεις. Το μονο που ισως θα προσεθετα ειναι 1Gb ακομα RAM για να τρεχει λιγο πιο ανετα. Ο μονοπυρηνος ειναι μια χαρα και στις καθημερινες εφαρμογες δεν προβληματιζει και δεν εχει καμια διαφορα απο το Toshiba A300 της αδερφης μου.

Γενικα, προτιμησε ενα φτηνο 15αρι λαπτοπ.

Link to comment
Share on other sites

Την προηγουμενη εβδομαδα ειδα με 399 απο electro world παιρνεις siemens με dual core/2gb ram.Για δες μηπως σε συμφαιρει καλυτερα απο το HP.Κατα τα αλλα εχει μια χαρη το netbook αλλα στην τιμη που κυκλοφορουν κατι 15αρια δεν αξιζει.Τοση φορητοτητα πια τι να την κανεις οταν τα σημερινα 15αρια ειναι αρκετα λεπτα και μαζεμενα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω ιδεα απο Αtom?Τι socket ειναι αυτο?

ποσα watt καταναλωνει και τη motherboard το υποστηριζουν?

Ειναι ο επεξεργαστης που φορανε τα netbooks. Μπορει να φορεθει και σε desktop ομως μαζι με μητρικη.

Και παλι ενα laptop ειναι καλυτερη επιλογη γιατι εχεις και την φορητοτητα σε περιπτωση που την χρειαστεις.

Link to comment
Share on other sites

O Atom 330 που κυκλοφορει τωρα καιει 8Watt max. Αν σκεφτεις και το κοστος του υπολοιπου κουτιου, οθονης κλπ και το παρα πολυ κακο efficiency των φτηνων τροφοδοτικων που παιρνεις για budget συστημα, τοτε εισαι στα ιδια επιπεδα με ενα laptop αλλα εχεις και το πλεονεκτημα της φορητοτητας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επειδή έχω και laptop και netbook και σταθερό , για την χρήση που θές σου προτίνω laptop . Κυρίως λόγο της οθόνης γιατι πίστεψε με , οι οθόνες των netbook καταντάνε πολυ εύκολα κουραστικές . Και οικονομικά δεν έχουν και μεγάλη διαφορά . Και το πιο απλό και φτηνό Laptop να παρεις , την κάνει την δουλειά του .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.