Jump to content


Θερμοκρασια Q9550


EliasKir

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια. Πριν λιγες μερες πηρα αλλο ενα σετ Cellshock και εκανα 4 τα γιγα μου. Μετα ξεκινησα τα τεστ να δω αν μπορουσα να σταθεροποιησω τις μνημες στα 1800 με 8αρια. Το θεμα ειναι ομως οτι μετα απο ενα κολλημα που εφαγε, ο επεξργαστης εχει σε idle μεσο ορο περιπου 55 βαθμους! Το vcore καθόλη την διαρκεια των τεστ ηταν στο 1,26 και το Termination στο 1,36. Το ΝΒ ηταν στο 1,69 (ξερω ειναι πολυ αλλα ηθελα να σταθεροποιησω μνημες).

Το HWMonitor, με αυτη τη μητρικη δειχνει real time καταναλωση του επεξεργαστη, και εκει που σε idle ηταν στα 35 Watt τωρα ειναι στα 85! Kαι εννοειτε με 0-1% load.

Στην αρχη εκανα Clear CMOS. Μετα αλλαξα Bios (βγηκε καινουριο και το εβαλα). Τελος εβγαλα την ψυκτρα, καθαρισμα και επανατοποθετηση συμφωνα με τις οδηγιες στο site της Arctic Silver (πιο σωστα δεν γινοταν να τοποθετηθει). Το προβλημα παραμενει.

Εν τω μεταξυ σε IntelBurnTest φτανει περιπου τους 75 βαθμους (με την υπερβολικη ζεστη αυτων των ημερων) και καταναλωση 140 περιπου Watt.

Εχει κανεις καμια ιδεα?

Link to comment
Share on other sites

Το τελευταιο bios που ειχα βαλει στην αρχη, ηταν το 1415 που ειναι Beta. Στο επομενο ποστ λεω οτι εβαλα το τελευταιο STABLE bios που ειναι το 1303.

Αρχιζω και σκεφτομαι μηπως ειναι harware το προβλημα. Υπαρχει τετοια περιπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Problem solved!

Αφου ανταλλαξα επεξεργαστες με το κατεβαστηρι (btw σε ενα γρηγορο ψαξιμο ο E2180 επιασε 420 FSB), το προβλημα λυθηκε. Τωρα ειμαι παλι στα φυσιολογικα (αλλα το HWMonitor δειχνει οτι θελει) και πλεον εμπιστευομαι μονο Real Temp.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.