Jump to content

Δειξτε τις κιθαρες σας!

Bobi Rhoads

ποια μαρκα θεωρητε καλυτερη κατα την προσωπικη γνωμη-ε  

103 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Chris2004

Υπάρχουν Jackson και Jackson, Ξεκινάνε απο 300 και φτάνουν έως και 5000 με πολλά διαφορετικά μοντέλα τα οποία απευθύνονται σε διαφορετικούς κιθαρίστες.

Η σειρά Performer πάντως που είναι η οικονομική, βγαζει αρκετά καλό ήχο για Metal - Hard Rock. Οι περισσότερες είναι μεταλλάδικες να ξέρεις.

Γενικότερα οι κιθάρες τους έχουν αρκετά μοντέρνα σχεδίαση, πλατιά ταστιέρα και επίπεδη απο πίσω, λεπτές και ελαφριές. To tremolo τους δεν είναι και το καλύτερο Floating tremolo μιάς και είναι Jackson αλλά κάνει τη δουλειά του.

thanks. i got it:)

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από sotiris

thanks. i got it:)

βασικα αν δεν καιγεσαι πολυ για Jackson θα σου προτεινα

να φυγεις μακρια απο αυτες!

προσωπικα εγω αλλα και πολλοι φιλοι μου δεν εχουμε καλη εμπειρια!

σε σχεση αποδοση-τιμη απο τα καλυτερα ειναι τα Epiphone και Fender(ή esquire)!

οι Jackson ηταν παλια για καλη αγορα! οταν λεω παλια εννοω αρκετα παλια!

Εγώ θα σου πρότεινα μάλλον Ibanez αντί για Jackson και θα εξηγήσω τον λόγο γιατί. Οι Jackson και οι Ibanez είναι σχεδιασμένες με το μοντέρνο στύλ. Δηλαδή πλατιά ταστιέρα και επίπεδη πίσω, επίσης Floating tremolo. Μια Jackson θα τη πάρεις να παίξεις συγκεκριμένο στύλ.

Αυτό το στύλ δεν μπορείς να το πετύχεις ούτε με Gibson ούτε Epiphone ούτε Fender. Φυσικά ισχύει και το ανάποδο.

Εγώ γενικώς δεν θα πρότεινα κιθάρα κάτω των 1000 οπότε σε καμιά περίπτωση Esquire.

Για μένα άν π.χ θέλεις να παίξεις Metal, η μουσική μοντέρνων κιθαριστών (Vai, Satriani κτλ) Ξέχασε τις Fender. Δεν πα να έχεις την πιό ακριβή Fender, δεν θα ταιριάζει στο στύλ που θέλεις να παίξεις.

Πάντως μια Jackson άνω των 1000 δεν πρόκειται να σε αφήσει απογοητευμένο.

Το βράδυ θα πάμε για πρόβα σε ένα στούντιο (που έχει μαγαζί από πάνω) και θα ψάξω να βρώ καμιά καλλή θήκη...

Ρε γμτ πολύ ωραίες πένες οι Ibanez αλλά φθείρονται πολύ γρήγορα. Το Σάββατο πήρα μερικές και αυτή με την οποία έπαιζα πιο πολύ έχει ξεφτήσει στη μύτη και έχει ξεβάψει σχεδόν τελείως το λογότυπο...

Και κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν έχει ξαναειπωθεί αλλά τι ενυσχυτές έχετε; Εγώ μέχρι τώρα βολεύομαι με ένα Roland Cube30 και δε νομίζω να χρειαστώ σύντομα μεγαλύτερο μιας και ποτέ δεν τον έχω βάλει πάνω από τη μέση...

τι ωραια! εσυ θα πας στουντιο και εγω εχω πανω απο δυο μηνες να

παιξω με το συγκροτημα!:cry:

Εγώ πρώτη φορά πήγα σήμερα! :p Βασικά πήγαμε για να δούμε τα κομμάτια με τον Drummer. Βέβαια άρων άρων την κάναμε την πρόβα καθώς είχαμε κλείσει το studio 8-9, μέχρι να μαζευτούμε και να πάμε εκεί πήγε 8:30 και καπάκι η μπασίστρα ήθελε να φύγει 8:45 να πάει στο θέατρο. Τελικά μου άφησε και το μπάσο να της το πάω αύριο για να μην το κουβαλάει. Μ'αρέσει που κρατούσα και λεφτά να πάρω θήκη και χορδές... Εγώ όμως και επειδή τα πονάω πολύ τα όργανα και λόγω της συγκεκριμένης κοπελιάς το έβγαλα, το γυάλισα, το κούρδισα, τακτοποίησα το καλώδιο της στη θήκη και έπαιξα και λίγο... Ωραίο όργανο, δε λέω, αλλά θες οπωσδήποτε συνοδεία... Τώρα "κοιμάται" δίπλα δίπλα με την stratocaster μου (αλλά σε διαφορετικές θήκες, μη παρεξηγηθούμε :p ). Αχ το μωράκι μου! Το πήρα σήμερα το βράδυ, μετά την πρόβα και μου χάρισε μετά από δυο μέρες τις γλυκιές στριγκλιές του! :D Για τη strato μιλάω, έτσι;

Μπασίστρια, χμμμ πολύ ενδιαφέρον!!!! Θα ήθελα να ξέρω πώς το κουβαλάει, εδώ κουβάλησα εγώ μερικές φορές και μου βγήκε η πλάτη!

Πολύ άνετα θα έλεγα... Πήγαμε πάλι σε studio σήμερα (αύριο παίζουμε) αλλά σε σωικό. Δεν είχε τα θεριά ενισχυτές που είχε ο άλλος αλλά είχε πολύ πιο καλά διαμορφωμένο και καθαρό χώρο και χωρούσαμε... ΣΤον άλλο είμασταν στριμογμένοι. Σήμερα παρόλο που κρατούσα πάλι το δικό μου (μα καλά, μαμακας είμαι; ) έπαιξα σε ένα Marshal 60άρη (μάλλον). Σαφέστατα ανώτερη η βρομιά του...

Ρε γμτ κάθε φορά που παίζω το rf του "Πόσο σε θέλω" (Τερμίτες) πορώνομαι άγρια και όποιος ακούει μου λέει να το χαμηλώσω. Το πρωί μπήκε μέσα στην κοινόχρηστη αίθουσα που έχουμε με το Λύκειο η υποδιευθύντριά τους και φώναζε, πρίν λίγο ήρθε ο πατέρας μου και μου έλεγε οτι ακούγομαι απ'έξω...

Ελπίζω να μη με κόψει κανένας αύριο στη γιορτή... Ήμαρτον, με τα χίλια ζόρια βγάλαμε ένα πρόγραμμα μισής ώρας (και ούτε) ελπίζω να μη μας το χαλάσουνε...

Ας μπώ κι εγώ στο παιχνίδι

Η πρώην μου...κιθάρα Godin Artisan ST1

Πολύ καλή αλλά ήθελα κάτι σε πιό jazz!

post-964-1416071729,523_thumb.jpg

Πάντως αν θέλετε να μάθετε αρκετά πράγματα και να καταρίψετε αρκετούς μύθους περι ακριβών,vintage κτλ κιθαρών μπείτε στο forum του noiz.gr

Έχει πολύ ψαγμένο κόσμο που θα λύσει όλες σας τις απορίες!

guitar_slash.jpg

Να και η δικιά μου....

ΤΟ όνομα είναι παραπλανητικό...το δικό μου έπρεπε να γράφει εκεί....

:rofl: :rofl: :rofl:

Σήμερα ήταν το πρώτο μου live (αν εξαιρέσεις τις γιορτές του σχολείου που παίζω στη χορωδία). Για πρώτη φορά και με τόσο λίγες πρόβες θα έλεγα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Όλοι κάναμε το λαθάκια μας αλλά άνθρωπος δεν το κατάλαβε. Το σπάσιμο βέβαια ήταν οτι είχαμε συνενωηθεί για τα ηχεία, την κονσόλα και τα λοιπά να μας τα φέρουν κατα τις 8:00 και τα φέρανε μετά τις δέκα. Μέχρι να τα στήσουνε (φέρανε και τη ντράμς αυτοί) πήγε κοντά 11. Μέχρι να γίνει και όλο το άλλο πρόγραμμα... (τελευταίοι είμασταν).

Τι μου άρεσε:

1. Η καθηγήτρια που διεύθυνε το πρόγραμμα μας παρουσίασε λέγοντας "και τώρα θα κλείσουμε τη γιορτή με ΠΟΙΟΤΗΤΑ".

2. Αρκετοί ήταν αυτοί που πορώθηκαν από το κοινό (κοινώς τα παιδιά), σε δυο τραγούδια που τα ξέρανε οι περισσότεροι τραγουδούσαν μαζί μας ενώ όπως μου 'πε μετά η Ειρήνη (η τραγουδίστριά μας) κάποιοι έκλαψαν στο "Μ'αρέσει να μη λέω πολλά".

3. Έπεσε πολύ χειροκρότημα ενώ επίσης ζητούσαν κι άλλο.

4. Μπορεί να ξαναετοιμάσουμε κάποιο πρόγραμμα για το τέλος του χρόνου. τουλάχιστον ήδη εγώ και η Ειρήνη έχουμε πεί μεταξύ μας οτι θέλουμε να γίνει κάτι στο τέλος του χρόνου ενώ δεν αποκλείεται να θέλουν και οι άλλοι και επίσης δεν είναι καθόλου δύσκολο να πείσουμε τους καθηγητές...

Τι δε μου άρεσε:

1. Κάποια γνωστή μου έλεγε πότε θα τελειώσουμε να βάλουν τα σκυλάδικα να χορέψουν...

2. Κάποιοι καθηγητές που ήθελα να μας ακούσουν ήταν στο γραφείο και τρώγανε... Οι περισσότεροι βασικά ήταν εκεί.

Πορώθηκα άγρια μετά από αυτό και σήμερα που τακτοποιούσα το υπόγειο σκέφτηκα για πολωστή φορά να πάω αύριο κιόλας να πάρω μια κονσόλα και να αφήσω την αγορά οθόνης άλλη ώρα αλλά κλασικά ήρθε η απάντηση μέσα μου "και με ποιούς θα παίζω;". Βασικά η Ειρήνη, ο Γιώργος (κιθάρα) και η Α... (μπάσο) είναι σε δικό τους συγκρότημα ενώ ο Μήτσος (ντράμς) είναι κι αυτός σε άλλο και ούτε καλά καλά που τον ξέρω... Πάντως κάποια στιγμή θα το πλακώσω στο ricoffon και σιγά σιγά θα το κάνω στούντιο άμα βρώ κάποιους να παίζω.

μπραβο Μακη!!!

και σ΄ανωτερα!και εγω ρε γ@μωτο εχω πολυ καιρο να

παιξω με τα παιδια!

Αρχική απάντηση από gto234

Ας μπώ κι εγώ στο παιχνίδι

Η πρώην μου...κιθάρα Godin Artisan ST1

Πολύ καλή αλλά ήθελα κάτι σε πιό jazz!

ωραια κιθαρα gto234!

τι την εκανες? την εδωσες?

το παρατησες το αθλημα?

Πήρα σήμερα μια θηκούλα. 46 μου πήρε για μια Rockbag deluxe line... Έπαιξα και με μια 12χορδη που είχε εκεί. Σκέτη απόλαυση... Εκεί που πάλευα χθες με τα εφέ έρχεται μια 12χορδη και τα ισοπεδώνει όλα. Πληροφοριακά ήταν μια ακουστική Cort.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.