Jump to content



βοήθεια σε επέκταση RAM


serpico75

Recommended Posts

Η μητρική του υπολογιστή έχει 4 slots για RAM (ASUS P4P800-X).

Έχω εγκατεστημένα 2 modules (2x256MB), και συγκεκριμένα modules:

Princeton Original (OEM) DDR 400 PC3200 DIMM Memory(256MB 400Mhz. CL3 184PIN (32X8))(VPM400X64C3/256/H)

Θέλω να κάνω επέκταση της μνήμης. Ακόμα δεν έχω σκεφτεί το μέγεθος. Αυτό που θέλω να μάθω είναι λεπτομέρειες ώστε να μη χρειαστεί να βγάλω τα modules που έχω τώρα (αν γίνεται). Κάτι έχω ακούσει ότι πρέπει να έχουν το ίδιο timing, CL;;; Αυτά είναι που δεν ξέρω.

Επίσης, τί πρέπει να κοιτάξω στην αγορά ώστε τα modules με τις χαμηλότερες επιδόσεις να μη ρίχνουν και τα πιό δυνατά. π.χ. εάν δε βρώ ακριβώς ίδια μνήμη με αυτή που έχω τώρα, από θέμα κατασκευαστή και μοντέλου, αναγκαστικά πρέπει να πάω σε διαφορετικό κατασκευαστή. Πρέπει να βγάλω τελείως αυτή που έχω για να μην πέσουν οι επιδόσεις της νέας RAM; Ή μπορώ με κάποιο τρόπο να τα συνδυάσω ώστε να έχω σωστό αποτέλεσμα, σαν να είναι όλα αγορασμένα σήμερα; Αν δε γίνεται κάτι τέτοιο, θα αγοράσω αναγκαστικά μεγαλύτερο μέγεθος, ώστε να καλύψει και αυτά που θα βγάλω (τρέχοντα).

Αυτά!!

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι απλά.

Αν οι μνήμες που αγοράσεις έχουν καλύτερα χαρακτηριστηκά και τις συνδυάσεις με τις παλιές τότε θα "Κατέβουν στις επιδόσεις των παλιών".

Επίσης Η μάρκα δέν παίζει ρόλο γενικά, απλά πρόσεξε για τίποτα ασυμβατότητες μητρικής με διάφορα μοντέλα μνήμης.

Στην καλύτερη περίπτωση οι μνήμες που θα αγοράσεις θα πρέπει να έχουν ίδιο CL και timings, για να παίζουν στα ίδια επίπεδα.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το motherboard, που είναι το DFI 661FX-MLV, κοίταξα το manual σχετικά με τη μνήμη. Δε λέει όμως ανα μπορεί να πάρει ένα module ή θέλει υποχρεωτικά 2. Σας δίνω το link του manual του mobo εάν θέλετε να το κατεβάσετε και να μου πείτε.

http://www.dfi.com.tw/portal/CM/cmpr...rmal&mode=view

thanks!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.