Jump to content



Αγορά Keyboard


Kaf

Recommended Posts

Μετά από 6 μήνες με το Logitech wave απογοητεύομαι ολοένα και περισσότερο, αφού ο -δήθεν- εργονομικός σχεδιασμός του με βοηθάει τόσο πολύ που πολλές φορές πρέπει να κοιτάω το πληκτρολόγιο για να γράφω σωστά (!) Το μόνο που αξίζει πραγματικά είναι το σφουγγαράκι στη βάση του και τίποτα παραπάνω (προσωπική άποψη πάντα)

Μπαίνω λοιπόν στο ψητό.

Σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο keyboard. Μετά από αρκετή αναζήτηση σε forums έχω σχεδόν πειστεί να πάρω Mechanical Keyboard και συγκεκριμένα το Das Keyboard Ultimate. Το έχει δουλέψει κανείς; θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω γνώμες για το συγκεκριμένο.

Επίσης θα ήθελα πολύ να ακούσω γενικότερα γνώμες για τα Mechanical Keyboards. Πολλοί ισχυρίζονται πως βελτιώνεται πολύ η ταχύτητα και η ακρίβεια της πληκτρολόγησης. Επίσης διαβάζω πως είναι πολύ ανθεκτικά σε σχέση με τα rubber dome keyboards. Το οτι έχουν πολύ ανώτερη κατασκευή είναι επίσης ένα ατού.

Πιστεύω πως πολλοί από εσάς που ασχολείστε με Η/Υ πάνω από 15ετία λίγο πολύ έχετε δουλέψει σε μηχανικά πληκτρολόγια, οπότε μή διστάζετε, ρίχτε ελεύθερα τη γνώμη σας :o

Για να ξεκαθαρίσω από την αρχή:

  • Δε με ενδιαφέρει καθόλου ο θόρυβος (ίσα ίσα τα clicky switches μου άρεσαν αρκετά :001:)
  • Δίνω μέχρι ~150 ευρώ
  • Η αγορά μπορεί να γίνει μόνο online, δεν έχω δυνατότητα να "πεταχτώ" Αθήνα να ψάξω*

*(εκτός και αν κάποιος ξέρει συγκεκριμένα που πωλούνται τέτοια πληκτρολόγια, τότε ίσως να αγγαρέψω κάποιον να πάει να μου πάρει)

Επίσης ευπρόσδεκτα θα είναι και τα posts που θα με αποθαρρύνουν απ'το να αγοράσω mechanical, αφού ακόμα είμαι στο ψάξιμο και δεν έχω καταλήξει.

Chris Kaf added 24 Minutes and 6 Seconds later...

Επίσης πέρα από το Das Keyboard σκέφτομαι και αυτό που βγαίνει και πιο φθηνό και στέλνουν και σίγουρα Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Το τσέκαρα ήδη πρόχειρα, πιο μεγάλη βαρύτητα έδωσα στο link και στα comments του link που δίνει μέσα, δεν έχω αυτές τις μέρες αρκετό χρόνο για να διαβάσω ν^ψ (101) pages :D Σίγουρα όμως από αύριο θα πέσω με τα μούτρα στο διάβασμα.

  • Das Keyboard (<--not recommended due to badly designed controller)

lol^ αυτό με ωθεί περισσότερο προς το filco
Link to comment
Share on other sites

Εγω θα σου λεγα αυτο.

http://www.moshimonde.com/products_info.asp?UPLF1=28&PDLS1=23

Το πηρε ο συνεργατης μου πριν 3 εβδομαδες και του το εστειλαν απο αμερικη.Νομιζω καλυτερο απο αυτα που κοιτας. Εγω παντως προτιμω το dinovo μου.

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο φαίνεται το Celesta αλλά εκτός του οτι δεν είναι mechanical αλλά scissor switch, δε μπορώ με τίποτα να γράψω σε λεπτό πληκτρολόγιο. Το macbook είδα και έπαθα να το συνηθίσω, και ακόμη κάνω λάθη όταν γράφω.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μετά από αρκετό διάβασμα και ψάξιμο, κατέληξα να μην παραγγείλω το Das. Παρήγγειλα το Majestouch Tactile Click NKRO. Απ'όσο διάβασα κανείς που πέρασε από rubber-dome πληκτρολόγια σε μηχανικά δεν το μετάνιωσε. Ελπίζω να μην είμαι ο πρώτος :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, υπάρχει κάποιο καλό keyboard, laptop-like, με μικρή διαδρομή και σχεδόν χωρίς κενά μεταξύ των keys (να μην μαζεύεται αυτή η μπίχλα....) Τώρα έχω το ms multimedia.

Αν υπήρχε κάτι σαν του mac αλλά για windows...

Link to comment
Share on other sites

Το κοντινότερο που μπόρεσα να βρώ σε Apple είναι το ASUS Wireless Keyboard, αλλά έχει παρακμιακό layout. Αν είσαι οκ με αυτό, μπορείς να το δοκιμάσεις.

Επίσης είναι και το logitech ultra flat, μικρό, χωρίς κενό ανάμεσα, αλλά έχει επίσης παρακμιακό layout. Το 2ο μπορείς να το βρείς άνετα και σε ελληνικά καταστήματα (logitech γαρ, την έχουμε θεοποιήσει).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ναι, τελικά αγόρασα το Filco με blue cherries.

Παιχνίδια δεν παίζω, το Black δε με απασχολούσε. Τα μαύρα είναι πολύ δύσκολα στην πληκτρολόγηση απ'όσο έχω διαβάσει. Δε θα τα συνιστούσα αν το θέλεις για να πληκτρολογείς μεγάλα κείμενα (ή γενικά αν χρησιμοποιείς το πληκτρολόγιο για πολλές ώρες πληκτρολόγησης)

Επίσης το clicky sound που έχουν τα μπλέ είναι απίστευτο :055::055::055:

Έχει 2 μήνες που γράφω στο Filco και ειλικρινά, σε οποιοδήποτε πληκτρολόγιο μεμβράνης κι αν γράψω πλέον μου φαίνεται απαίσιο.

Από την άλλη, καλά τα μηχανικά, αλλά το πλήρωσα και πανάκριβο. Κοντά 150 ευρώ έκανε μαζί με ένα set μπλε WASD πλήκτρα και τα μεταφορικά από US. Πάντως δεν το μετάνιωσα καθόλου, και ήδη θέλω και 2ο :044:

Chris Kaf added 4 Minutes and 53 Seconds later...

Έχω ένα IBM RT3100 V:5NTWGK και αυτό με έχει βολέψει απίστευτα, τι τύπος είναι;

Το google δε βοηθάει καθόλου :S

Μπορείς να βγάλεις 1 φωτό το μπροστά μέρος και 1 το πίσω sticker?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.