Jump to content



νεα υδροψυξη για τον 920


QalexisQ

Recommended Posts

παιδια καλησπερα. ειμαι καινουριος στον τομεα της υδροψυξης. θελω να ψυξω τα pc που φτιαχνω τωρα αρχικα μονο την cpu αλλα στη συνεχεια και τις καρτες γραφικων (δεν εχουν αγοραστει περιμενω και τις fermi). λοιπον εχω διαλεξει καποια πραγματα και ηθελα να μου πειτε αν ειναι ολα συμβατα μεταξυ τους ή αν εχετε κατι καλυτερο να μου προτεινεται. αυτα που εχω βρει (απο εξωτερικο και απο εδω) ειναι αυτα:

1) heatkiller 3

2) Swiftech MCP655 12v DC Pump - with Speed Controller

3) EK-BAY SPIN Reservoir

4) Black Ice Radiator GTX 360

θα ηθελα να μου πειτε τι σωληνες (καποιοι λενε για τους tygon και καποιο οχι και εχω μπερδευτει) να χρησιμοποιησω και τι ρακορ θα χρειαστω.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν δεν μας λες εάν θες 1/2'' ID ή 3/8'' ID σωλήνες στο σύστημά σου (για 1/4'' ούτε λόγος) η διαφορά είναι 2-3 βαθμοί με τους 1/2'' να υπερτερούν. Αν κρίνω όμως από την αντλία της swiftech που όπως είναι κατασκευασμένη δέχεται μόνο 1/2'', τότε μάλλον για 1/2'' πας αλλιως θα πρέπει να βάλεις κάποιο top που να παίρνει και ρακορ 3/8. Προσωπικά δε βλέπω το λόγο για 3/8. Η αντλία αυτη είναι πολύ καλή και απο επιδόσεις και θόρυβο αλλά και απο αξιοπιστία.

το ψυγείο που λες είναι μια χαρά, το reservoir δε ξέρω να σου πω αλλά στη χωρητικότητα που λες θα έπαιρνα αυτό http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Watercooling/Reservoir/EK-Waterblocks-Reservoir-Ek-Multioption-250-REV-2.htm

(αν θες multibay σώνει και καλά πάω πάσο

οι σωλήνες tygon είναι οι καλύτεροι κατά τη γνώμη μου ούτε τσακίζουν ούτε χαλάνε. Ωστόσο είναι κάπως ακριβούτσικοι. Εναλλακτικοί σωλήνες πολύ καλής ποιότητας (σαν τους tygon) που αξίζει να πάρεις είναι της clearflex:

http://www.watercoolinguk.co.uk/p/12%22-ID-34%22-OD-Clearflex-60-Hose-1m_799.html

block για cpu καλό είναι αυτό που λες αλλά ρίξε μια ματιά και σε αυτό εδώ:

http://www.watercoolinguk.co.uk/p/Swiftech-Apogee%E2%84%A2-GTZ-1366-CPU-Block_526.html

μη παραλείψεις να προμηθευτείς όλα τα απαραίτητα fittings (ανάλογα αν θα πάρεις σωλήνες 1/2 ή 3/8 ID) και αντίστοιχους σφιγκτήρες για το σύστημά σου! good luck + have fun με το project :D

Link to comment
Share on other sites

stavitgr ευχαριστω για τις πληροφοριες. ναι σωστα καταλαβες για τους σωληνες (παω για 1/2) για reservoir μαλλον θα παω σε αυτο που πρωτεινεις. για τα blocks το ειχα υποψη μου και το gtz. βασικα απο οτι εχω καταλαβει αυτα τα δυο ειναι τα top οποτε πολυ πιθανο μιας και θα βαλω και στα δυο pc που φτιαχνω υδροψυξη να βαλω το ενα block στο ενα pc και το αλλο στο αλλο

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι πια τα top.Βασει δοκιμων καλυτερο ειναι το Swiftech XT και μετα το EK Supreme HF(Το οποιο εχει μεγαλυτερη ροη.Εχει επισης διαφορετικα plates για να ρυθμιζεις τη ροη αναλογα με την υδροψυξη σου).Ψυγειο για να σου πω πρεπει να ξερω τις ταχυτητες των ανεμιστηρων.Προτεινω για μεσες ταχυτητες TC PA,RX360ήMCR 320.

http://www.awardfabrik.de/kuhlung-wasser/ek-water-blocks-supreme-hf-plexi-6.html

To ψυγειο αυτο (black ice)αποδιδει καλα με 2000rps και πανω.Μονο αν χρησιμοποιεις τετοιους ανεμιστηρες παρτο.

http://skinneelabs.com/triplesv2.html?page=4

PS Εννοειται πως θα πας σε 1/2".Και εξωτερικη 3/4".

Res παρε αυτο που σκεφτεσαι.Εξοικονομει χωρο!!Το αλλο ,αυτο π εχω κ γω,ειναι μεγαλο και πιανει χωρο τζαμπα.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω στεριζο για την βοηθεια. λεω να βαλω σχετικα αθοριβους ανεμηστηρες αρα και χαμηλοστροφους οποτε θα κοιταξω αυτα που προτεινεις. οσο για τα blocks εχω μεινει πισω προφανος αν και οι διαφορες ειναι ελαχιστες. για το τανκ θα δω αναλογα το κουτι και το χωρο. ετσι κι αλλιως δεν βιαζομαι καθως τα pc ειναι υποκατασκευη και μιας και τωρα δεν μ μενει χρονος μαλλον θα ολοκληρωθει στον επομενο 1 με 1.5 μηνα. εκτος απο τις καρτες που ετσι οπως παει η nvidia θα μας καθυστερησει αρκετα.

Link to comment
Share on other sites

κάνε τις μελέτες σου πριν αγοράσεις και αφιέρωσε με την ησυχία σου όσο χρόνο πραγματικά χρειάζονται τα συστήματα τόσο της υδρόψυξης όσο και το νέο σου πισι και να είσαι σίγουρος ότι κ αυτά θα σε ανταμείψουν με την απροβλημάτιστη λειτουργία τους (στα λογικά πλαίσια εννοείται) good work!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.