Jump to content



Αφαιρεση ψυκτρας 5770 για W/C ?


sakattack1442169065

Recommended Posts

εχω παρει την 5770 με την κλασσικη original ψηκτρα.

καποια στιγμη θελω να τη βγαλω και να βαλω το block της υδροψυξης αλλα πριν ξεκινησω να της αλλαξω τα φωτα μονος μου ηθελα τις συμβουλες σας.

κατ αρχην, βλεποντας οτι στην αλλη πλευρα εχει τσιπακια μνημης γυμνα, λογικα και στην πλευρα του πυρηνα οι μνημες δεν θα πρεπει να με απασχολησουν, θα τις αφησω και αυτες γυμνες, σωστα?

Αλλα μαλλον χρειαζεται να ψυξω τα λεγομενα VRM ετσι?

μηπως η original ψηκτρα λυνεται σε κομματια ωστε να μεινει ενα κομματι που να τα καλυπτει αυτα τα VRM, αφηνοντας τον πυρηνα γυμνο για να μπει το μπλοκ?

Αν οχι, τι να κανω?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως γίνεται "κομμάτια" η μαμά ψύκτρα όπως στις 3870 / 3870x2 / 4870x2 οπότε λογικά δεν θα χρειαστείς τίποτα πέραν από το waterblock για τον πυρήνα.

Διαφορετικά, απλά ψυκτράκια χάλκινα καλά ( π.χ. τα swiftech mc21 ) για τα mosfet ( ίσως χρειαστεί να βάλεις και ένα ήσυχο fan να τα φυσάει, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν δεν δοκιμάσεις πρώτα και να δούμε τις temps ).

Για τις μνήμες και χωρίς ψύκτρες να τις αφήσεις δεν υπάρχει θέμα.

Αν τώρα θες να είσαι μοστράτος και γενικώς φοβάσαι να τις αφήσεις δίχως ψύξη, παίρνεις BGA coolers όπως τα MC12 της Swiftech.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.